Ο Ραφαήλ Καρυωτάκης στο Znews: «Δεν θα άλλαζα τίποτα από την πολύ δυνατή εμπειρία του J2US»
Συνεντεύξεις

Ο Ραφαήλ Καρυωτάκης στο Znews: «Δεν θα άλλαζα τίποτα από την πολύ δυνατή εμπειρία του J2US»

Ο Ραφαήλ Καρυωτάκης στο Znews: «Δεν θα άλλαζα τίποτα από την πολύ δυνατή εμπειρία του J2US»

Τι αποκάλυψε για τα τηλεοπτικά του βήματα, την καθημερινότητά του και την ενασχόληση με τα social media;

Ταλαντούχος, εργατικός και με μια διάθεση να δοκιμαστεί σε πολλά και διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη, ο Ραφαήλ Καρυωτάκης είναι σίγουρα ένα πρόσωπο που θα μας απασχολήσει πολύ.

Ο γνωστός ηθοποιός που αγαπά την υποκριτική, το τραγούδι και τον χορό βρέθηκε φέτος στο J2US μαζί με την Joanne και άφησε το στίγμα του.

Μπορεί το συγκεκριμένο ζευγάρι να πήρε μάλιστα θετικές κριτικές στα δυο πρώτα live του show, δεν κατάφεραν όμως να πάρουν το εισιτήριο για να συνεχίσουν στο φαντασμαγορικό σόου του Νίκου Κοκλώνη στον Alpha.

Η Νατάσα Στρόβιλα μίλησε μαζί του. Πώς προέκυψε η συμμετοχή του στο J2US, πώς ένιωσε που αποχώρησε από το show, αλλά και τι δεν γνωρίζουμε για εκείνον;

Πώς ήρθε η πρόταση για τη συμμετοχή στο J2US;

Συνεργάζομαι εδώ και αρκετά χρόνια με τη δισκογραφική εταιρεία Panik. Η πρόταση ήρθε από εκεί. Το συζητήσαμε, κάναμε ένα ραντεβού στην Barking well και συμφωνήσαμε.

Πώς ήταν η συνεργασία με την Τζοάν;

Η συνεργασία μου με την Τζοάν ήταν εξαιρετική. Είναι ένα πολύ γλυκό κορίτσι, με πολύ πάθος για αυτό που κάνει και έτοιμη να βοηθήσει. Η χημεία υπήρξε μεταξύ μας με το που γνωριστήκαμε.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο μουσικό είδος; Και σε τι είδος performance θα μπορούσαμε να σας δούμε;

Εγώ ακούω περισσότερο ξένη μουσική, πιο slow πράγματα και αυτά μου αρέσει να τραγουδάω περισσότερο. Δυστυχώς με την Τζοάν δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να πούμε κάποιο τραγούδι που να ήταν πιο κοντά στα γούστα μας.

Είστε το πρώτο ζευγάρι που αποχώρησε από το φετινό J2US. Περιμένατε ότι θα φύγετε το Σάββατο, δεδομένου ότι και η κριτική επιτροπή σας είχε δώσει υψηλή βαθμολογία;

Όταν άκουσα την κριτική και τις βαθμολογίες των κριτών το Σάββατο μαζί με την Τζόαν, είχαμε χαρεί πάρα πολύ. Νιώθαμε δικαιωμένοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε. Όμως ακόμη και μετά την κριτική αυτή, γνωρίζαμε ότι μπορεί να φεύγαμε. Γνωρίζαμε ότι ο κόσμος αποφασίζει σε αυτά τα παιχνίδια. Στεναχωρηθήκαμε γιατί περνούσαμε καλά και θέλαμε να δοκιμαστούμε και σε αλλά πράγματα. Πάνω από όλα είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την coach και δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτή τη σύντομη μεν, αλλά πολύ δυνατή εμπειρία.

Στο παρελθόν είχατε ασχοληθεί ξανά με το τραγούδι. Με δεδομένο ότι ο χώρος της υποκριτικής στον οποίο κινείστε συνδέεται και με χορό και τραγούδι, εσείς έχετε ασχοληθεί με αυτά;

Μικρός χόρευα break dance και hip hop και μου άρεσε πολύ. Βέβαια έπειτα από κάποιο σημείο το σώμα μου δεν μπορούσε να τα υποστηρίξει πλέον, κυρίως το break dance. Το τραγούδι μπήκε στη ζωή μου πριν από περίπου ένα χρόνο. Πριν από αυτό δεν μπορούσα να πατήσω νότα είναι η αλήθεια. Η καθηγήτρια της φωνητικής μου και φίλη, Ηλιάνα Τσακιράκη, με άκουσε την πρώτη φορά που μιλήσαμε και ήμουν «μπάσος» και μου είπε να ξεκινήσουμε. Από τότε δε έχω σταματήσει να τραγουδάω.

Ο τηλεοπτικός ρόλος του «Λεωνίδα» στη «Γη της Ελιάς», αλλά και η συμμετοχή στον «Έρωτα φυγά» σας έκαναν διάσημο και στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό. Τι κρατάτε από αυτές τις συνεργασίες;

Την αγάπη, την υποστήριξη, τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και τους ανθρώπους που είχα την τύχη να γνωρίσω!

Ταυτόχρονα με την τηλεόραση, υπάρχει στην πορεία σας και το θέατρο, αλλά και ο κινηματογράφος. Τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο;

Όλα απαιτούν κάτι διαφορετικό. Μέχρι στιγμής, από τις δουλειές που έχω κάνει θα επιλέξω τον κινηματογράφο.

Εκτός από τον κόσμο της υποκριτικής διαβάζω σε βιογραφικά στοιχεία σας πως έχετε σπουδάσει επιμελητής πτήσεων. Πώς ήρθε η απόφαση στο να μην ασχοληθείτε με αυτό το κομμάτι;

Επιμελητής πτήσεων σπούδασα όταν τέλειωσα το σχολείο, μέσα στον πανικό του «πρέπει κάτι να κάνω» . Η οικονομική δυνατότητα τότε, για δραματική σχολή δεν υπήρχε με τίποτα, δούλευα βραδύ (00:00-08:00) σε ίντερνετ καφέ για τα «προς το ζην» και το πρωί σπούδαζα. Ενώ, είχαν ενδιαφέρον ως σπουδές, δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω και έτσι όταν τις ολοκλήρωσα, τις έβαλα στην άκρη.

Επίσης, είστε ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα social media. Θεωρείτε πώς μέσα από αυτά μπορείτε πέρα από το να διασκεδάσετε, να διαφημίσετε και τη δουλειά σας;

Τα social media καλώς ή κακώς είναι πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Κάποτε ήμουν πολύ πωρωμένος και μέσα σε αυτά, αλλά κάποια στιγμή αποφάσισα να αποστασιοποιηθώ και να αλλάξω στάση απέναντι τους, εννοώντας ότι άλλαξα στάση στο τι προβάλλω από την προσωπική μου ζωή και πόσο ασχολούμαι με αυτά. Αλλά ναι, είναι ένας «εύκολος» τρόπος να διαφημίσεις τον εαυτό σου.

Στον ελεύθερό σας χρόνο, τι σας αρέσει να κάνετε;

Τρελαίνομαι να κάθομαι στο σπίτι με τα κατοικίδιά μου και να βλέπω ταινίες, να τραγουδάω και να μαγειρεύω.

Τέλος, θα ήθελα να μας πείτε αν υπάρχει κάποιο όνειρο που δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμη.

Μέχρι στιγμής έχω υπάρξει πολύ τυχερός. Ό,τι ήθελα να κάνω, το κατάφερνα είτε με πολλή τύχη, είτε με πολλή δουλειά. Δεν έχω κανένα παράπονο. Ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει.