Κώστας Μπακογιάννης: «Όσα χρόνια και αν περάσουν…»
TV Gossip

Κώστας Μπακογιάννης: «Όσα χρόνια και αν περάσουν…»

Κώστας Μπακογιάννης: «Όσα χρόνια και αν περάσουν…»

Η συγκινητική ανάρτησή του στο Instagram για τον πατέρα του, Παύλο

Έχουν περάσει 34 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη, με τον γιο του, Κώστα, να προχωρά σε μια συγκινητική ανάρτηση.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δημοσίευσε μια φωτογραφία από όταν ήταν ο ίδιος μικρός.

Η θύμησή του υπάρχει ακόμη και σήμερα παρότι έφυγε άδικα μέσω μιας εγκληματικής οργάνωσης.

«Όσα χρόνια και αν περάσουν, το χαμόγελό σου πάντοτε θα δίνει δύναμη σε όσους σε αγάπησαν», γράφει στην ανάρτησή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis)

Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Οι δράστες τον περίμεναν στις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο. Όταν εμφανίστηκε τον πυροβόλησαν πέντε φορές και τράπηκαν σε φυγή με το κλεμμένο αυτοκίνητο που το παράτησαν στην οδό Λέοντα Σγουρού 11.

Ο σοφέρ άκουσε τους πυροβολισμούς, είδε τον Μπακογιάννη αιμόφυρτο στο πάτωμα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και κατέληξε.

Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

Ο Μπακογιάννης κηδεύτηκε στο Καρπενήσι στις 29 Σεπτεμβρίου παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

Στο Καρπενήσι οι αρχές της πόλης τον τίμησαν δημιουργώντας το ομώνυμο πάρκο, όπου έχει στηθεί ο ανδριάντας του, και δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

**Με πληροφορίες από Wikipedia

Διαβάστε επίσης

Η παραλία – Twitter: «Ο Νινιός πρέπει να διδάσκεται!»