Κώστας Μαρτάκης: «Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα»
TV Gossip

Κώστας Μαρτάκης: «Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα»

Κώστας Μαρτάκης: «Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα»

Ο λόγος που αποστασιοποιήθηκε από την τηλεόραση, οι προτάσεις και τα κοινωνικά «πρέπει»

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Πάνο Τσουκαρά, παραχώρησε συνέντευξη ο Κώστας Μαρτάκης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον λόγο που αποφάσισε να αποτραβηχτεί από την τηλεόραση.

Για κάποιο χρονικό διάστημα αποτραβήχτηκες από τα φώτα. Γιατί;

Ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα από όλα για να επαναπροσδιοριστώ. Ένιωσα την ανάγκη να κάνω ένα βήμα πίσω και να δω τα πράγματα πιο καθαρά. Αξιολόγησα λίγο την πορεία μου και ήθελα να ξεκουραστώ. Για εμένα αν δεν είσαι ψυχικά καλά, καλό είναι να κάνεις μια αποχή, σαν αυτή που έκανα εγώ. Δεν χάνεσαι, δεν σταματάει να σε αγαπάει ο χώρος, ούτε θα σε πετάξει εκτός. Δεν διαγράφεται η πορεία σου. Όπως είπε και η φίλη μου Νατάσα Θεοδωρίδου: «Όποιος δεν ξέρει ποιος είσαι να γράψει στο Google “Κώστας Μαρτάκης” και να δει». Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα.

Πρόσφατα δήλωσες πως έχεις πολλές τηλεοπτικές προτάσεις.

Πάντα με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει η τηλεόραση. Έχω έτοιμη πρόταση, αλλά ποτέ δεν πιέζω τις καταστάσεις. Έχω μια αίσθηση πως θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Θέλω στα 39 μου πια να κάνω πράγματα που με κάνουν χαρούμενο. Δεν μπορώ την τοξικότητα γιατί στα 17 χρόνια που είμαι στη δουλειά έχω βρεθεί σε τοξικό περιβάλλον και δεν θέλω ξανά. Θα ήθελα κάτι που να είναι σχετικό με τη μουσική και να μπορώ και να αυτοσαρκάζομαι κιόλας. Θυμάμαι ότι τη χρονιά που κάναμε τα Καλημερούδια μας είχαν δώσει το ελεύθερο, χωρίς τρομερούς περιορισμούς. Για τον
λόγο αυτό είχε αγαπήσει και τόσο πολύ ο κόσμος μια νέα παρέα που είχε στηθεί σε ένα πολύ προβληματικό εκείνη την εποχή Mega, η οποία μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει σε νούμερα ένα τότε πανίσχυρο δίδυμο, τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά. Αυτό είναι και το ωραίο της τηλεόρασης: Αυτό που είσαι αυτό βγαίνει και στο γυαλί.

Έχεις ζήσει ακραίες σκηνές λατρείας από θαυμαστές σου;

Άπειρα, ειδικά τα πρώτα χρόνια. Σε εμφανίσεις μου μου έσκιζαν τα ρούχα, μου ξερίζωναν τούφες από τα μαλλιά. Πολλές φορές με έχουν χουφτώσει ενώ τραγουδούσα στη σκηνή, κάτι που είναι ακραίο. Δεν μπορούσα να πάω για μπάνιο στην παραλία γιατί έτρεχαν όλοι πάνω μου και εγώ έτρεχα να ξεφύγω. Έχω μάθει να τα διαχειρίζομαι όλα με χιούμορ.

Το τελευταίο σου τραγούδι μιλά για μια τρυφερή ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού που μαζί υπερβαίνουν τους εαυτούς τους, ζώντας ελεύθερα και αψηφώντας τα κοινωνικά «πρέπει». Εσένα σε έχουν επηρεάσει αυτά στη ζωή σου;

Είμαι και εγώ άνθρωπος που δίνεται στις σχέσεις του ολοκληρωτικά. Αν τελικά έκανα λάθη και την πάτησα, είναι δικό μου θέμα. Είμαι άνθρωπος που λέω πάντα στον εαυτό μου πρώτα απ’ όλα: «Άσε τα “πρέπει” και τις σκέψεις. Απλά κοίτα μπροστά και κάνε αυτό που θες, αρκεί να μην κάνεις κακό σε κανέναν». Δεν θέλω να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Προσπαθώ και θέλω να είμαι χαρούμενος. Σκοπός στη ζωή μου είναι να δίνω αγάπη στους ανθρώπους. Δεν αντέχω τη μιζέρια και τη μαυρίλα.

Δεν έχεις νιώσει ποτέ δηλαδή να καταπιέζεσαι;

Πολλές φορές. Επίσης μπορεί να καταπιέζω τον εαυτό μου κι εγώ ο ίδιος για να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να αισθανθούν καλά.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα

Διαβάστε επίσης

Κώστας Μαρτάκης: «Προσπαθούσα να αποδείξω πως δεν είμαι απλά ωραίος και ταυτόχρονα ατάλαντος»