Κώστας Τσουρός: «Ανέβηκα στη ζυγαριά και είδα 104. Ευτυχώς το έλεγξα»
TV Gossip

Κώστας Τσουρός: «Ανέβηκα στη ζυγαριά και είδα 104. Ευτυχώς το έλεγξα»

Κώστας Τσουρός: «Ανέβηκα στη ζυγαριά και είδα 104. Ευτυχώς το έλεγξα»

Όσα είπε στο περιοδικό ΟΚ! για τις κρίσεις πανικού, το φλερτ και τα παραπανίσια κιλά

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Μιχάλη Ροδόπουλο μίλησε ο Κώστας Τσουρός για τις δυσκολίες που έχει περάσει με κρίσεις πανικού αλλά και τα περιττά κιλά που είχε σε νεαρή ηλικία.

Έχεις μιλήσει κι εσύ για τις κρίσεις πανικού που αντιμετώπισες.

Είχα πολύ σοβαρά θέματα. Ήταν σε διάστημα ενός χρόνου που είχα πάθει τρεις έντονες κρίσεις πανικού. Ήμουν στην ΕΡΤ, θυμάμαι, και ένιωθα ότι πνίγομαι, πεθαίνω, και ένας καλός συνάδελφος με είχε πάει στο νοσοκομείο την πρώτη φορά. Στην τελευταία χρειάστηκε να νοσηλευτώ κιόλας, είχα καθηλωθεί στο κρεβάτι. Όταν άρχισα να συνέρχομαι πήγα σε ψυχίατρο, πήρα αγωγή και έτσι ξεπεράστηκε. Μετά συνέχισα να το φτιάχνω όλο αυτό με ψυχοθεραπεία. Δυστυχώς δεν φεύγει ποτέ αλλά μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις, όταν έρχεται ξέρεις να το σβήνεις. Η ψυχοθεραπεία που έκανα για 4 χρόνια, εκτός από τις κρίσεις πανικού, με βοήθησε να καταλάβω πολλά για τον εαυτό μου, πώς να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου και να αποκωδικοποιήσω ό,τι συμβαίνει μέσα μου.

Είχα κάποια κατάλοιπα μέσα μου ότι ο άνδρας δεν πρέπει να εκφράζει το συναίσθημά του εύκολα, ο άνδρας δεν κλαίει, πρέπει να είναι πιο σκληρός. Όταν κατάλαβα ότι αυτά είναι όντως στερεότυπα και δεν πρέπει να υπάρχουν, άρχισα να τα καταπολεμώ.

Επίσης η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να καταλάβω όλη αυτή την «κόντρα» που είχα με τον πατέρα μου. Είχα θέματα, ήταν ναυτικός και έλειπε πολύ από το σπίτι. Όταν βρήκα τη δύναμη να τον βάλω απέναντι και να του πω όλα αυτά που είχα μέσα μου, η σχέση μας έγινε η καλύτερη που υπήρχε ποτέ. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε η ψυχοθεραπεία αλλά και το μεγαλύτερο δώρο στη σχέση με τον πατέρα μου. Πραγματικά τώρα είναι από τους καλύτερούς μου φίλους που αν μου το έλεγες αυτό στα 18 μου, θα σου έλεγα ότι είσαι τρελός.

Είσαι συνέχεια χαμογελαστός, μέχρι σημείου αμφιβολίας. Ακόμη και το hashtag στο Ιnstagram σου το αναδεικνύει #alwayssmile. Σαν να είναι το εργαλείο σου το χαμόγελο.

Το χαμόγελο είναι το όπλο μου όχι για να κερδίσω κάποιον, αλλά απέναντι στον εαυτό μου. Ξορκίζω όλα τα κακά με το χαμόγελο. Φυσικά υπάρχουν στιγμές που είμαι στα πατώματα, κλαίω, είμαι στενοχωρημένος, αλλά πάντα το χαμόγελο μπορεί να σου προσφέρει κάτι που το έχεις μέσα σου και δεν βγαίνει. Αν με ρωτάς αν είναι αληθινό, δεν χαμογελάω και πάντα. Αλλά συνήθως είμαι καλοπροαίρετος στα πράγματα. Δυστυχώς αυτή η δουλειά με έχει κάνει πολύ καχύποπτο, δεν θα ήθελα να είμαι τόσο. Υπήρξα αθώος και επένδυσα σε ανθρώπους αλλά απογοητεύτηκα.

Δεν συνεχίζεις να φλερτάρεις;

Εννοείται.

Συνειδητοποιείς ότι είσαι αναγνωρίσιμος;

Όχι, ποτέ. Δεν νιώθω ότι διαφέρω σε κάτι από τον υπόλοιπο κόσμο. Ό,τι είναι να κάνω θα το κάνω. Αν μου αρέσει το αντικείμενο του φλερτ φυσικά και θα φλερτάρω.

Δεν γυρνάνε τα βλέμματα πάνω σου όταν μπαίνεις κάπου;

Δεν είμαι και ο Μπραντ Πιτ! Δεν σημαίνει ότι με το που μπαίνω μέσα, πέφτουν και τα ποτήρια. (Γελάει.) Θα μπορούσα να είμαι σνομπ, όμως δεν με κλειδώνει ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο.

Κάποιοι λένε ότι όταν είναι ερωτευμένοι, δεν μπορούν να αποδώσουν δημιουργικά στη δουλειά τους. Ισχύει και σε σένα;

Όταν έχω σχέση πάντα είμαι σε καλύτερη διάθεση και βοηθάει στα επαγγελματικά μου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν δεν έχω σχέση, δεν είμαι καλός στη δουλειά μου. Τα ξεχωρίζω. Μπορεί να με μπουστάρει κιόλας ο έρωτας.Αλλά και μόνος μου περνάω καλά.

Μόνος είσαι τώρα;

Όχι, δεν είμαι. Ο έρωτας μου δίνει δύναμη. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο, μοιράζεσαι. Και τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

Επιδιώκεις τις μακροχρόνιες σχέσεις;

Έχει τύχει να κάνω σχέσεις διαρκείας. Μέχρι τώρα είχα τρεις μεγάλες σχέσεις. Και ενώ παλιότερα είχα πέσει στη λούμπα της συγκατοίκησης, μεγαλώνοντας νιώθω ότι ο καθένας πρέπει να έχει τον χώρο του για να υπάρχει μία ασφαλιστική δικλίδα, μία διέξοδος.

Δεν ζηλεύεις;

Συνήθως όταν έχω αφορμή. Το κακό είναι ότι έχω πολύ ενισχυμένη διαίσθηση, είναι ανοιχτές οι κεραίες μου και μπορώ να καταλάβω τι γίνεται γύρω μου. Οπότε δυστυχώς ανιχνεύω το ψέμα.

«Είχα αφήσει τον εαυτό μου»

Έχεις υπάρξει πρώην υπέρβαρος, έφτασες να ζυγίζεις 104 κιλά στα φοιτητικά σου χρόνια. Πώς το διαχειρίστηκες;

Ήταν μια περίοδος που είχα αφήσει τον εαυτό μου. Μικρός έπαιζα βόλεϊ σε επαγγελματικό επίπεδο, ξεκίνησα στην Κυψέλη, αργότερα στον Πανελλήνιο αλλά όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο σταμάτησα να αθλούμαι. Άρχισα μια φοιτητική ζωή τελείως διαφορετική, με όλες εκείνες τις κραιπάλες, άλλαξε ο μεταβολισμός μου και κάποια στιγμή ανέβηκα στη ζυγαριά και είδα 104. Ευτυχώς το έλεγξα με διαιτολόγο και πειθαρχία. Πάντα έχω αυξομειώσεις στο βάρος μου, συνήθως τον χειμώνα παχαίνω και το καλοκαίρι αδυνατίζω. Τώρα είμαι 84, αν βάλεις και τα ποτά των διακοπών. (Γελάει.) Ακόμα και τώρα όμως νομίζω ότι είμαι χοντρός και ότι πρέπει να σταματήσω να τρώω. Γενικά είμαι λαίμαργος με το φαγητό. Και γενικά πρέπει να κρατάω γερά για να μην ξεφεύγω. Είμαι πολύ επιρρεπής σε όλα. Ένας από τους λόγους που ποτέ δεν δοκίμασα ναρκωτικά στη ζωή μου είναι γιατί ήξερα ότι αν μπω στη διαδικασία να δοκιμάσω, θα κατέληγα εξαρτημένος.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Τσουρός: Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα του εκπομπή και η καινοτομία που θα έχει