Κώστας Τσουρός: Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα του εκπομπή και η καινοτομία που θα έχει
Τηλεόραση

Κώστας Τσουρός: Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα του εκπομπή και η καινοτομία που θα έχει

Κώστας Τσουρός: Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα του εκπομπή και η καινοτομία που θα έχει

Όσα μάθαμε και όσα είπε ο ίδιος και για τη Ναταλία Γερμανού που θα έχει απέναντί του

Δική του εκπομπή αποκτά τη σεζόν που ξεκινάει ο Κώστας Τσουρός όπως είναι ήδη γνωστό.

«Ακόμα δεν είδες τίποτα!» είναι ο τίτλος που ανακοινώθηκε από το Mega και η εκπομπή θα είναι infotainment, θα περιέχει δηλαδή και ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Θα μεταδίδεται δε τα Σαββατοκύριακα στη μεσημεριανή ζώνη ενώ πρεμιέρα αναμένεται να κάνει στα μέσα Σεπτέμβρη.

Όπως μαθαίνουμε, το πλατό που ετοιμάζεται για τις ανάγκες της εκπομπής θα είναι και εντυπωσιακό και σύγχρονο, ακόμα και με τρισδιάστατα στοιχεία, διότι όπως λέει το ρεπορτάζ μας, η ενημέρωση θα έχει τη μερίδα του λέοντος στην εκπομπή έναντι της ψυχαγωγίας.

Στο πλευρό του ο δημοσιογράφος θα έχει σε ρόλο έκπληξη τη Νόνη Δούνια αλλά και την Ευρυδίκη Βαλαβάνη.

Την αρχισυνταξία της εκπομπής αναλαμβάνει η Ελεάνα Τρυφίδου ενώ στο team μπαίνει από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη η Δήμητρα Καλφούντζου ως βοηθός αρχισυντάκτη.

Μαζί του θα είναι στο ενημερωτικό κομμάτι και μια εντυπωσιακή παρουσία με εμπειρία στην ενημέρωση, η Δέσποινα Τσόκου, επίσης «μεταγραφή» από την Ελένη Μενεγάκη.

Στην ομάδα του πίσω από τις κάμερες μεταξύ άλλων μαθαίνουμε ότι θα έχει έμπειρους δημοσιογράφους και στο lifestyle και «ενημερωτικούς».

Όσο για την πρεμιέρα, οι πρώτες πληροφορίες μας λένε ότι προγραμματίζεται για τις 23 Σεπτέμβρη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@despoina_tsokou)

Η καινοτομία της εκπομπής του

Μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ! και τον Μιχάλη Ροδόπουλο, ο Κώστας Τσουρός περιέγραψε μία βασική καινοτομία της εκπομπής του:

«Θα υπάρχει ένα σταθερό πάνελ, συγκεκριμένοι άνθρωποι για το κομμάτι του lifestyle και μια συνάδελφος για το κομμάτι της ενημέρωσης που θα το χειρίζομαι μαζί της. Σε όλες τις ψυχαγωγικές εκπομπές μιλάνε οι άνθρωποι της ψυχαγωγίας για τα ενημερωτικά θέματα και πολλές φορές δεν ξέρουν, δεν έχουν επαφή αλλά αναγκάζονται να μιλάνε γιατί βρίσκονται εκεί. Ή κάποιοι άλλοι να μη μιλάνε και να φαίνονται “γλάστρες”. Στην εκπομπή επειδή θα είναι infotainment, δηλαδή μισό ενημέρωση
μισό lifestyle και ψυχαγωγία, δεν θα εμπλέκονται οι μεν στο δε. Αυτή θα είναι η βασική καινοτομία».

Η «κόντρα» με τη Ναταλία Γερμανού

Όπως είναι πασιφανές, η εκπομπή του θα βρίσκεται στην ίδια ζώνη με το «Καλύτερα δε γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού με την οποία υπήρξαν πολλά χρόνια συνεργάτες.

«Θυμάμαι αυτά τα τρία χρόνια με πολλή αγάπη. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία, έμαθα δίπλα της πάρα πολλά. Είναι γενναιόδωρη ως παρουσιάστρια με αυτούς που αξίζει να είναι. Υπάρχουν άλλοι με τους οποίους δεν είναι» λέει στο περιοδικό.

Τη σεζόν που ξεκινάει θα βρεθείτε τελικά απέναντι. Είχε κάποιον υπαινιγμό, θεωρείς, το σχόλιό της στον αέρα «θα τον παίρνουμε FaceTime κάθε Σαββατοκύριακο να του κάνουμε τα νεύρα μαρμελάδα»;

Έχουμε έναν δικό μας κώδικα με τη Ναταλία. Μπορεί να πει κάτι που ακούγεται λίγο διφορούμενο, αλλά εγώ το καταλαβαίνω. Και για να το ξεκαθαρίσω, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μου τσιτώνουν τα νεύρα, δεν θα περιμένω το FaceΤime της Ναταλίας. (Γελάει.)

Όταν πρωτοπήγες στο Mega πριν από δύο χρόνια ήταν να αναλάβεις δική σου εκπομπή. Σωστά;

Ναι, με φώναξαν να κάνω εκπομπή αλλά έγιναν διάφορες καραμπόλες και τελικά πήγα στην Ελεονώρα. Ποτέ δεν επιδίωξα πράγματα από μόνος μου, αν δεν υπήρχε έδαφος και πράσινο φως. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Ποτέ δεν θα χτύπαγα πόρτα να πω «θέλω να κάνω εκπομπή». Βέβαια πάντα το είχα στο μυαλό μου.

Το παράπονό του για όσα λέει και γίνονται τίτλοι

«Η δουλειά μας καλώς ή κακώς είναι να σχολιάζουμε. Από τη στιγμή που το αντικείμενό σου είναι να λες την άποψή σου, έχω
αποφασίσει να τη λέω χωρίς περιστροφές. Ελάχιστες φορές έχω μετανιώσει για κάτι που έχω πει. Μπορεί η άποψή μου για κάποιους να είναι ακραία. Το δέχομαι.

Πάντα φιλτράρω αυτό που θα πω. Άμα τα έλεγα αφιλτράριστα, θα ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε πολλοί που κάνουμε αυτή τη δουλειά και για αυτό οι περισσότεροι φαίνονται σαν να γλείφουν ο ένας τον άλλο.

Δεν μου αρέσει στη δουλειά μου να κάνω δημόσιες σχέσεις, ούτε να γλείφω. Είμαι από την πλευρά του τηλεθεατή. Οπότε αυτό ίσως φαίνεται λίγο περίεργο στους συναδέλφους, με την έννοια ότι “αυτός ήταν πάλι καυστικός”, “μίλησε ακραία για κάποιον”. Εμένα η δουλειά μου εκείνη τη στιγμή είναι να εκπροσωπώ τον κόσμο που μας βλέπει. Πιστεύω ότι μια μερίδα τηλεθεατών την εκπροσωπώ, μια άλλη φυσικά όχι, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.

Εγώ λέω πράγματα που δεν αρέσουν, δεν είναι κοινώς αποδεκτά, αλλά είναι η άποψή μου. Δεν την αλλάζω για να γίνομαι αρεστός στον τηλεθεατή, σε μια μερίδα του κοινού. Απλά δεν θέλω να λέω άλλα μπροστά και άλλα πίσω.

Και δεν απαξιώνω μόνο, αλλά λέω και καλά. Όμως τα κακά φαίνονται περισσότερο.

Και είναι παράπονό μου ότι έχω πει κάτι αυστηρό ή αιχμηρό για κάποιον και έχει γίνει τίτλος, ενώ έχω αποδώσει τα εύσημα σε άλλον και περνάει απαρατήρητο. Πρέπει να σταματήσουμε να το βλέπουμε σαν κόντρα. Είναι ανταλλαγή απόψεων. Ο διάλογος είναι πάντα εποικοδομητικός, υπάρχει λόγος και αντίλογος» είπε ακόμα.