Μελέτης Ηλίας: «Φοβήθηκα να μην ειπωθεί “τι είναι αυτό το αγγούρι που εμφανίστηκε στις οθόνες μας”»
TV Gossip

Μελέτης Ηλίας: «Φοβήθηκα να μην ειπωθεί “τι είναι αυτό το αγγούρι που εμφανίστηκε στις οθόνες μας”»

Μελέτης Ηλίας: «Φοβήθηκα να μην ειπωθεί “τι είναι αυτό το αγγούρι που εμφανίστηκε στις οθόνες μας”»

Ο ηθοποιός μακαρίζει την τύχη του που έγινε γνωστός στα 35 και εξηγεί γιατί

Στη Στέλλα Χαραμή και το monopoli.gr μίλησε ο ηθοποιός Μελέτης Ηλίας για την πορεία του στο θέατρο και την τηλεόραση.

Αναρωτιέμαι πως έγινε η μετάβαση από τον θεατρικό κόσμο στο πιο μεγάλο κοινό, αυτό που σου εξασφαλίζει η τηλεόραση.

Ήταν μια καινούργια αρχή, ένα ξεκίνημα με, εντελώς, άλλους όρους. Το ψάξιμο μηνών που κάναμε στο θέατρο για δύο γραμμές κειμένου, στην τηλεόραση είναι υπόθεση μερικών δευτερολέπτων. Παρότι εσύ πρέπει να έχεις την ενέργεια και την δυναμική ώστε να δείξεις ότι μελετάς το κείμενο εδώ και δύο μήνες, ενώ στην πραγματικότητα το σενάριο έχει δοθεί πριν από μια ώρα. Θεωρώ πως ήμουν πολύ τυχερός που συστήθηκα στην τηλεόραση στα 35 μου. Αν είχε συμβεί το ίδιο στα 25 μου δεν θα μπορούσα να το υποστηρίξω. Είχα την εμπειρία να μην εκτεθώ. Και φαντάζομαι, συμπληρώνοντας 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην τηλεόραση, αν είχα εκτεθεί, δεν θα είχα δουλειά.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνεις και το «καβάλημα»;

Σε δεύτερη μοίρα, ναι. Είναι άλλο να γίνεσαι γνωστός σε μια ηλικία επικίνδυνη κι άλλο σε μια ηλικία που έχεις διαγράψει μια πορεία. Ωστόσο, δεν φοβήθηκα τόσο αυτό, όσο μην εκτεθώ στην ουσία της δουλειάς. Να μην ειπωθεί «τι είναι αυτό το… αγγούρι που εμφανίστηκε στις οθόνες μας». Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και δεν έχει να κάνει με το ταλέντο ή με την εργατικότητα αλλά με τους στυγνούς χρόνους που έχεις στη διάθεση σου για γύρισμα. Υπάρχουν κάποιοι ηθοποιοί – για παράδειγμα η Ρένια Λουϊζίδου την οποία έζησα πολύ τηλεοπτικά – που έχουν μια απίστευτη ετοιμότητα στο γύρισμα. Παίρνουν το νέο κείμενο και σε μερικά λεπτά το ξέρουν απ’ έξω. Εγώ πάλι, όντας συνηθισμένος σε άλλους χρόνους, θα μπορούσα να εκτεθώ ανεπανόρθωτα. Ζορίστηκα ομολογώ, αλλά κάπως τα κατάφερα.

Πιστεύεις, δηλαδή, πως πλευρές της υποκριτικής σου δυνατότητας έχουν μείνει υποφωτισμένες;

Στάθηκα τυχερός αλλά και άτυχος καθώς οι δύο πολύχρονες τηλεοπτικές μου δουλειές – «Το σόι» και «Τα καλύτερά μας χρόνια» – με ενέταξαν σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, ως κωμικό ηθοποιό, το οποίο φροντίζω να ανατρέπω στο θέατρο. Φέτος, στο «Προξενιό της Ιουλίας» εμφανίζομαι με δραματικό και μάλιστα ρόλο κακού και είμαι χαρούμενος που, το ευρύ κοινό, με γνωρίζει κι αλλιώς. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς μου, η ακροβασία.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο monopoli.gr