Ορέστης Τζιόβας: «Δεν είμαι καλός στο “γλείψιμο”. Αν δω να συμβαίνει μια αδικία…»
TV Gossip

Ορέστης Τζιόβας: «Δεν είμαι καλός στο “γλείψιμο”. Αν δω να συμβαίνει μια αδικία…»

Ορέστης Τζιόβας: «Δεν είμαι καλός στο “γλείψιμο”. Αν δω να συμβαίνει μια αδικία…»

Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! για τις δυσκολίες στο επάγγελμά του, τον χρόνο και τα αρνητικά μηνύματα στα social media

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Πάνο Τσουκάρα μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας με αφορμή την παράσταση του ΚΘΒΕ Βίρα τις άγκυρες στην οποία πρωταγωνιστεί.

Στα 17 χρόνια που είσαι ηθοποιός, τι είναι αυτό που σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Σίγουρα το κομμάτι των δημοσίων σχέσεων, είτε είναι «γλείψιμο» είτε είναι να είσαι μέρος κάποιας κλίκας ή ακόμη και να πρέπει να έχεις διπλωματικές σχέσεις με όλους. Δεν είμαι καλός σε αυτό και δεν μου αρέσει κιόλας. Εγώ ως άνθρωπος, ας πούμε, αν δω να συμβαίνει μια αδικία, θα μιλήσω. Δεν κάνω τα στραβά μάτια για να συνεχίσω να έχω δουλειά και να μη χαθώ. Αυτό μου έχει σταθεί εμπόδιο πολλές φορές στη δουλειά, αλλά δεν το μετανιώνω. Επίσης, το πόσο δραστήριος είσαι πια στα social media επηρεάζει και τη δουλειά μας, γιατί αν έχεις πολλούς followers επί της ουσίας είναι σαν να διαφημίζεις μόνος σου τη δουλειά σου. Εμπορευματοποιείται η Τέχνη. Δεν είναι αυτό κάτι καινούριο, απλά πλέον είναι εξόφθαλμο.

Σε τρομάζει το πέρασμα του χρόνου;

Όχι. Είμαι συμβιβασμένος από μικρή ηλικία με το πέρασμα του χρόνου. Αντιλαμβάνομαι τη φθορά και τη θεωρώ απόλυτα φυσιολογική. Είναι η φυσική πορεία των ανθρώπων, δεν με τρομάζει. Ακόμη και οι αλλαγές που βλέπω στην εικόνα μου, δεν με απασχολούν. Ξέρω ότι τώρα που είμαι 40άρης αν καθίσω δίπλα δίπλα με ένα παιδί που είναι 25 χρόνων, δεν είμαστε το ίδιο. Όμως, κάθε ηλικία και φάση ζωής έχει τα δικά της καλά.

Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου ως πατέρα και σύζυγο;

Κάποιες φορές σκέφτομαι τη δημιουργία οικογένειας. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύω πως το σκεφτόμαστε σε κάποιες φάσεις της ζωής μας. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί και δεν ξέρω αν θα συμβεί ποτέ. Δεν είναι κάτι που καθορίζεται αποκλειστικά από σένα.

Είσαι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για τα βιώματά του. Σε αυτό το πλαίσιο, φαντάζομαι, αποκάλυψες ότι ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός είναι πιο πειραματικός.

Πάντα ήμουν έτσι. Πιστεύω σε μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά και να ανταλλάξουν απόψεις χωρίς φόβο. Δυστυχώς μεγαλώνουμε σε μια υποκριτική κοινωνία και φοβόμαστε να μιλήσουμε για αυτά που ζούμε ή μας απασχολούν. Τέτοια θέματα σεξουαλικότητας δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού σήμερα.

Ήσουν έτοιμος για τα πολλά αρνητικά μηνύματα που δέχτηκες, όπως έχεις πει, στα social media ύστερα από αυτή την αποκάλυψη;

Ήταν αναμενόμενα. Σε εκείνα που αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει έδαφος για συζήτηση απαντώ, όχι απαραίτητα για να συμφωνήσουμε, αλλά για να ανταλλάξουμε απόψεις. Στα υβριστικά δεν θα μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ.

Από πού θεωρείς ότι πηγάζουν αυτά τα μηνύματα μίσους;

Από την προσωπική δυστυχία, ανελευθερία και αποτυχία όσων τα στέλνουν.

Αυτή την περίοδο αισθάνεσαι ευτυχισμένος;

Νιώθω ευτυχισμένος. Αν κάτι μου λείπει από τη ζωή μου, είναι η οργάνωση σε σχέση με αυτά που έχω να κάνω στην καθημερινότητά μου.

Διαβάστε ακόμα:

Ορέστης Τζιόβας: «Από μικρή ηλικία ήθελα να πειραματιστώ σεξουαλικά και…»