Αυτοκτόνησε πρωταγωνίστρια του Pedro Almodovar – Το «αντίο» του Antonio Banderas
Κόσμος

Αυτοκτόνησε πρωταγωνίστρια του Pedro Almodovar – Το «αντίο» του Antonio Banderas

Αυτοκτόνησε πρωταγωνίστρια του Pedro Almodovar – Το «αντίο» του Antonio Banderas

Καθιερώθηκε στο παγκόσμιο κοινό από την «Κίκα»

Με τον πιο τραγικό τρόπο «έφυγε» από τη ζωή μία από τις διάσημες πρωταγωνίστριες του Pedro Almodovar. Η 66χρονη ηθοποιός Verónica Forqué έδωσε τέλος στη ζωή της στο σπίτι της στη Μαδρίτη σύμφωνα με την El Pais που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

H Forqué  υπήρξε μία από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του ισπανικού κινηματογράφου των δεκαετιών του 1980 και 1990,

Είχε πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στις ταινίες «Κίκα», «Μια ζωή ταλαιπωρία» και «Ματαντόρ»του Almodovar.

Κόρη του παραγωγού και σκηνοθέτη José María Forqué, βρέθηκε στα κινηματογραφικά πλατό από παιδί και έκανε σημαντική καριέρα τόσο στο σινεμά όσο και στη μικρή οθόνη.

Γεννημένη στη Μαδρίτη το 1955, έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο υπό τη διεύθυνση του πατέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1970, και είδε την καριέρα της να επιβραβεύεται με τέσσερα βραβεία Goya: καλύτερης ηθοποιού (1988 και 1994 για την “Κίκα”) και καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου (1987 και 1988).

Τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο MasterChef Celebrity, που ολοκληρώθηκε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.

Μάλιστα οι συμπαίκτες της δηλώνουν συντετριμμένοι από την είδηση όπως και ο παλιός συμπρωταγωνιστής της, Antonio Banderas.

«Αντίο Βερόνικα Φορκέ. Δούλεψα πριν από μερικά χρόνια μαζί της και έχω την ανάμνηση μιας γλυκιάς και πνευματώδους γυναίκας και μιας πολύ καλής παρτενέρ. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter o ηθοποιός.