Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές 2020: Μπάιντεν ή Τραμπ ψηφίζουν οι Αμερικανοί celebrities;

Αμερικανικές εκλογές 2020: Μπάιντεν ή Τραμπ ψηφίζουν οι Αμερικανοί celebrities;

Το Χόλιγουντ παίρνει θέση και μάλιστα πολιτική

Μόνο αμέτοχο δεν είναι το Χόλιγουντ στην προεκλογική διαδικασία που φέτος λαμβάνει χώρα εν μέσω κορονοϊού και σφοδρών αντιδράσεων για τους χειρισμούς της πανδημίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές και τηλεαστέρες παίρνουν δυναμικά θέση με δηλώσεις αλλά και εράνους υπέρ του Τραμπ ή του αντιπάλου του, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν περίπου έναν μήνα και κάτι πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Οι χολιγουντιανοί αστέρες -και ειδικά όσοι ανήκουν σε μειονότητες- δείχνουν παραδοσιακά να ψηφίζουν Δημοκρατικούς ενώ οι πιο συντηρητικοί τους Ρεπουμπλικάνους.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Eva Longoria ήταν αυτή που παρουσίασε το διαδικτυακό συνέδριο των Δημοκρατικών που έδωσε και επίσημα το χρίσμα στον Μπάιντεν.

«Εγγραφείτε και ψηφίστε» το μήνυμα των διασήμων

Φέτος όμως πολλοί celebrities ένωσαν τις φωνές τους για να πείσουν τους Αμερικανούς απλώς να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν ώστε να μην υπάρξουν μεγάλα ποσοστά αποχής που ίσως να οδηγούσαν σε επανεκλογή Τραμπ.

Στη μάχη ρίχτηκαν μεταξύ άλλων από την Kylie Jenner, ο Robert De Niro, η Κate Hudson, o Τοm Hanks και η σύζυγός του, το ζεύγος Clooney κ.ά.

Η Kylie Jenner με 196 εκατ. ακολούθους στο Instagram,, φόρεσε το μαγιώ της για να προτρέψει τον κόσμο να πάει να ψηφίσει.

«Έχετε εγγραφεί για να ψηφίσετε; Ας οργανωθούμε για να ψηφίσουμε όλοι μαζί» γράφει στην λεζάντα της φωτογραφίας.

Υπέρ του Μπάιντεν έχουν εκφραστεί ο Alec Baldwin (που σατίρισε όσο δεν παίρνει τον Τραμπ), ο Ben Affleck, o Dustin Hoffman, o Jim Carey και φυσικά ο πύρινος Robert De Niro.

O Tom Hanks και η Rita Wilson μαζί με άλλους επωνύμους κινητοποιήθηκαν συγκεντρώνοντας περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια από μικρές δωρεές για τους Δημοκρατικούς του Ουισκόνσιν.

Το ίδιο και οι Clooney, οι οποίοι συγκέντρωσαν διαδικτυακά επτά εκατομμύρια υπέρ της Καλιφορνέζας υποψήφιας αντιπροέδρου με τον Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις.

Υπάρχουν όμως και οι σταθεροί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ όπως οι James Woods, Dennis Quaid, Kanye West και Kirstie Alley.

Ο πατέρας της Angelina Jolie, Jon Voight, στα 82 είναι ίσως και ο πιο πιστός οπαδούς του Τραμπ καθώς δανείζει τη φωνή του στα διαφημιστικά σποτ της Ρεπουμπλικανικής προεδρικής εκστρατείας.

Exit mobile version