Ο Mark Zuckerberg περνά στην αντεπίθεση: «Παράλογες οι κατηγορίες εναντίον μας»
Κόσμος

Ο Mark Zuckerberg περνά στην αντεπίθεση: «Παράλογες οι κατηγορίες εναντίον μας»

Ο Mark Zuckerberg περνά στην αντεπίθεση: «Παράλογες οι κατηγορίες εναντίον μας»

Η απάντηση στους ισχυρισμούς πρώην υπαλλήλου της εταιρείας

Τεράστια η κρίση που βιώνει τις τελευταίες ημέρες ο κολοσσός της Facebook όχι μόνο εξαιτίας του blackout που υπέστησαν οι εφαρμογές της και κόστισαν δισεκατομμύρια στον ιδρυτή της αλλά των κατηγοριών που εξαπέλυσε η Francis Haugen , πρώην υπάλληλος της εταιρείας και πληροφοριοδότης, στην κατάθεσή της ενώπιον της Γερουσίας.

Η Haugen εξαπέλυσε πυρά εκθέτοντας πως η εταιρεία προωθεί τα συμφέροντά της. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είδα το Facebook επανειλημμένα να αντιμετωπίζει συγκρούσεις ανάμεσα στα συμφέροντά του και την ασφάλειά μας. Το Facebook μόνιμα αποφάσισε για τα συγκεκριμένα ζητήματα με γνώμονα τα συμφέροντά του». Στην κατάθεσή της παρουσίασε και πλήθος ερευνών που κρατούσε κρυφές για καιρό, οι οποίες καταδεικνύουν τους σοβαρούς κινδύνους που υπάρχουν για τα μικρά παιδιά στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Mark Zuckerberg πέρασε στην αντεπίθεση απαντώντας στις κατηγορίες της Haugen  μέσα από επιστολή του που πρώτα μοιράστηκε στους υπαλλήλους του Facebook και στη συνέχεια δημοσιοποίησε από τον προσωπικό του λογαριασμό. Σε αυτήν έκανε λόγο για «παράλογους» ισχυρισμούς ενώ τόνισε ότι ανέκαθεν εφαρμόζονταν μέτρα για την ασφάλεια των χρηστών.

Στο τέλος της ακρόασης της Haugen ο επικεφαλής της επιτροπής ήταν καταπέλτης στις δηλώσεις του για τον ιδρυτή του Facebook.

«Δεν μπορούμε να βασιστούμε στον Mark Zuckerberg για να μας πει την αλήθεια. Έχει χάσει την εμπιστοσύνη μας, εάν ποτέ την είχε κερδίσει» είπε.