Τα ζώδια της εβδομάδας από τη Τζούλη Αγοράκη
ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια της εβδομάδας από τη Τζούλη Αγοράκη

Τα ζώδια της εβδομάδας από τη Τζούλη Αγοράκη

Κριός

Μάθε να ζεις μέσα στις αντιξοότητες. Πως θα το πετύχεις αυτό; Μόνο αν μάθεις να κάνεις σλάλομ στα προβλήματα.

Σαν άλλος Βαλμόν στις Ολέθριες σχέσεις θα λες αυτή τη βδομάδα “it’s beyond my control” και θα το εννοείς. Προσπάθησε να προστατεύσεις τον εαυτό σου: α. από την υπερβολική έκθεση,  β. από το να πεις πράγματα που δεν τα εννοείς και γ. να αναλάβεις δράση σε λάθος κατεύθυνση.

Οι μέρες θέλουν κάτι από την Επικούρεια φρόνηση που συνιστά απλές και συνετές απολαύσεις. Και μπορεί η τύχη να ευνοεί τους τολμηρούς και να πρέπει ώρες ώρες να γίνεις πιο τολμηρός/ρη. Σε κάθε όμως περίπτωση το πραγματικό κέρδος θα το έχεις αν πριν από κάθε σου κίνηση επιστρατεύεις την λογική σου.

Ταύρος

Μπορεί ο ανάδρομος Ερμής ακόμα να σου ταράζει τα νερά αλλά είναι σαν ένα αόρατο χέρι απομάκρυνε την τσιμινιέρα από το στήθος σου και αναπνέεις και πάλι ανάλαφρα (μετά από αρκετούς μήνες στη δύσπνοια). Δεν έχεις πια αυτό το εντατικό βάρος και η διάθεση σου είναι πιο καλή.

Τα πράγματα δεν είναι στρωμένα με ροδοπέταλα αλλά για τους συμπαθητικούς Ταύρους που έχουν αποφασίσει να κοιτάξουν την αλήθεια κατάματα και να αναλάβουν δράση, ο Δεκέμβριος είναι μήνας μιας ουσιαστικής περιόδου εσωτερικής αλλαγής. Γι’ αυτό, μην φοβηθείς να αφήσεις τον παλιό σου εαυτό και να καλωσορίσεις τον νέο.

Δίδυμος

Ψυχραιμία, τάξη και ασφάλεια. Να τρεις λέξεις που δεν πρέπει να βγάλεις καθόλου από το μυαλό σου και εν ανάγκη πρέπει και να τις περιφρουρήσεις.

Μερικές φορές θα έδινες τα πάντα απλά για να ήταν τα πράγματα κάπως πιο απλά. Από την άλλη δεν ξέρεις τι σημαίνει απλά γιατί έχεις ένα μοναδικό ταλέντο ακόμα και το πιο απλό, τελικά να το κάνεις εσύ υπερβολικά σύνθετο και κολπικέ. Ψυχραιμία.

Οι μέρες ζητούν να είσαι ψύχραιμος, δηλαδή έλεγξε το πόδι σου που τρέμει, αλλά και το χέρι σου. Έλεγξε αυτά που λες και τα αψυχολόγητα που κάνεις στη σχέση σου. Είναι εντυπωσιακό:  κάθεσαι με μια φίλη με ένα φίλο, τα λέτε, κάπου καταλήγεις και  νιώθεις και μια ανακούφιση και γυρνάς σπίτι και κάνεις ακριβώς τα ανάποδα από αυτά που, ας πούμε, είχατε συμφωνήσει. Και μετά χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο και είσαι και πάλι μέσα στην καρδιά του φαύλου κύκλου.

Τι πρέπει να κάνεις; Εκεί που έριχνες τους τόνους στο εκατό, τώρα πρέπει να τους ρίχνεις στο δέκα. Η φράση που πάνω της πρέπει να κάνεις διαλογισμό… και να την μελετήσεις σε βάθος είναι το “έσω ταπεινός”!

Καρκίνος

Δες τη λίμνη των κύκνων. Παρατήρησε τους χορευτές. Προσπάθησε να βάλεις αυτές τις ντελικάτες και απαλές κινήσεις στη ζωή σου. Οι μέρες δεν συγχωρούν καμιά άγαρμπη κίνηση.

Ο χειρισμός σου πρέπει να ‘ναι λεπτός. Λεπτός και ντελικάτος. Δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα να γίνει τυχαία. Δεν πρέπει τουτέστιν να έχεις μπροστά τον καραβίσιο σου εαυτό, που βιάζεται και κάνει αγαρμποσύνες. Αλλά, τον άλλο τον πιο συνετό και μαζεμένο.

Με ανάδρομο ακόμα τον Ερμή, δεν σε παίρνει για πολλά, πολλά δηλαδή σε κάθε περίπτωση για να βολευτείς πρέπει να ξεβολευτείς και για να γεμίσεις, πρέπει πρώτα να αδειάσεις. Γι’ αυτό προσπάθησε να διώξεις από πάνω σου όλα τα περιττά βαρίδια που σε κρατούν κάτω και βάδισε με βήμα σταθερό συνετό και προνοητικό.

Ναι, δεν είναι η στιγμή να καθίσεις στην πολυθρόνα σου με ένα Campari ακούγοντας Άριες. Ούτε όμως είναι η στιγμή να πάρεις αποφάσεις για τη σχέση σου και για το μέλλον του πλανήτη.

Λέων

Έχεις τα ζοριλίκια σου σφίγγεις και τρίζεις τα δόντια σου. Από την άλλη, μοιάζει το αόρατο χέρι που σε έπαιρνε από το λαιμό και σε έσφιγγε σαν σάρκινη μέγγενη, να έφυγε μακριά και μπορείς επιτέλους να κάνεις ευτυχισμένες σκέψεις και πράξεις.

Τα πράγματα λοιπόν, παίρνουν ένα πιο βολικό σχήμα και η ανακούφιση αυτό το διάστημα φοριέται και στο δεξί σαν κόσμημα.. Μέχρι όμως να κάνει το ποδαρικό του, οφείλεις να μην τα καταστρέψεις όλα με την ουρά σου που πηγαίνει επιθετικά πάνω κάτω.

Ναι, ξεκινήσαμε από τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι μέχρι να φύγει ο ανάδρομος Ερμής και να κάνει και το θεαματικό φινάλε να μην προβείς σε οριστικές αποφάσεις και δραστικές αλλαγές. Μείνε ανάλαφρος και να θυμάσαι, αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψε τους.

Παρθένος

Όλα τα είχε η Μαριορή – σ΄ ακούμε να λες – ο ανάδρομος Ερμής έλειπε. Η αλήθεια είναι ότι έχουν αρχίσει πάλι τα όργανα. Πάντα όμως, υπάρχουν δυο τρόποι να ειπωθεί το ουσιώδες μιλώντας ή σωπαίνοντας. Και αφού ούρλιαξες και αφού διαπληκτίστηκες και αφού τέλος πάντων κατέβηκες σε πορεία διαμαρτυρίας τον τελευταίο καιρό δεν βγήκε και τίποτα. Όχι μόνο επειδή είδες ότι “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”, αλλά και γιατί κατάλαβες ότι πρέπει να κάνεις απόθεμα ενέργειας και να βάλεις το έξυπνο μυαλό σου πια, να δουλέψει αναζητώντας λύσεις.

Οι μέρες θέλουν ψυχραιμία, όπως ήθελαν και οι προηγούμενες. Η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον επιβάλλεται να είσαι ψύχραιμος γιατί μια ακόμη άγαρμπή κίνηση και πάρ’ το κάτω το οικοδόμημα.

Ανακεφαλαιώνοντας: α. κάνε τις απαραίτητες συναντήσεις που ανέβαλες για αύριο. β. τα επαγγελματικά ραντεβού που ανέβαλες για αύριο. γ. τη συζήτηση στη σχέση σου που ανέβαλες για αύριο. Αλλά τις οριστικές αποφάσεις μετά τις 10-12 που γυρίζει σε ορθή πορεία ο Ερμής.

Ζυγός

Κανείς δεν είπε ότι οι εκπλήξεις στη ζωή είναι μόνο ευχάριστες. Το θέμα είναι να μπορείς να βλέπεις το πρόβλημα σαν πρόκληση για να βρεις τη λύση του. Εσύ ο γεννημένος τις πρώτες μέρες του ζωδίου πρέπει να σφίξεις τα δόντια περισσότερο, αφού η κακοτυχιά ντυμένη με εξωτική ενδυμασία, πετάει πάνω από το κεφάλι σου σαν πουλί του παράδεισου. Μην σε ξεγελούν όμως τα παρδαλά του χρώματα γενικά, όλοι οι ζυγοί πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα, αφού αυτό που θα βλέπετε εννέα φορές στις δέκα, θα είναι κάτι άλλο από αυτό που νομίζετε.

Δεν υπάρχει μόνο ο φόβος της παραπλάνησης, αλλά και αυτός ο επεκτατισμός σας, που όταν σας βγαίνει, δεν ελέγχετε τις συνθήκες και πολλές φορές ξεκινάτε να χτίζετε στην άμμο παλάτια. Τα επαγγελματικά σας αυτή τη φορά ειδικά, θέλουν πολλή σκέψη και στρατηγική. Δεν φτάνει μόνο η τόλμη. Όσο για τα αισθηματικά, για χιλιοστή φορά σου υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να κλείσεις την πόρτα στο παρελθόν, ειδικά την στιγμή που εκείνο στην έχει κλείσει στα μούτρα και αρνείσαι να το δεις και να το καταλάβεις

Σκορπιός

Τώρα ήρθε η στιγμή να τζογάρεις πάνω στο τυχερό σου νούμερο. Μην σε πιάσει ούτε φόβος, ούτε όμως και απληστία. Συγκέντρωσε τις δυνάμεις και “βουρρρρ” πάνω στον στόχο.

Οι στόχοι το τελευταίο διάστημα σου πάνε πολύ. Όλο στόχους βάζεις τους γράφεις με καλλιγραφικά γράμματα πάνω σε χαρτάκια του βάζεις στο ψυγείο για να τους βλέπεις, τους βάζεις και στο μυαλό σου, όμως με την υλοποίηση δεν τα πας καλά αφού ισχύει το… “από Δευτέρα δίαιτα” και είναι Κυριακή και έτσι τρως ένα βόδι.

Το διάστημα αυτό είναι πάρα πολύ καλό και αποτελεσματικό για να προωθήσεις τα επαγγελματικά σου σχέδια. Attention… για να τα «προωθήσεις» λέμε, που αυτό σημαίνει ότι οι ιδέες φεύγουν από το στάδιο που είναι απλά ιδέες στο μυαλό σου και παίρνουν σάρκα και οστά. Τουτέστιν α. μην τεμπελιάζεις και σκέφτεσαι διακοπές και μπύρες β. μην τρομάξεις και δεν πάρεις τα ρίσκα που πρέπει να πάρεις. γ. μην ρίξεις πάλι το βάρος μόνο στα αισθηματικά σου και οι ευκαιρίες περάσουν από μπροστά σου χωρίς να τις δεις.

Ετοίμασε δηλαδή το έδαφος για να δράσεις και μετά τις 10-12 να δεις τις προσπάθειες σου να πιάνουν τόπο.

Τοξότης

Όταν οι άλλοις σταματάνε εσύ συνεχίζεις. Δεν ξέρει κανείς τι πίνεις και πως το κάνεις το κόλπο γκρόσο όμως έχεις όλους τους άσσους στο μανίκι σου.

Τα πράγματα πάλι ξεκόλλησαν και επιτέλους βγήκες από το βάλτο και βαδίζεις ελεύθερος/ρη σε κατευθύνσεις που δεν ήξερες ότι μπορούσες να πάρεις. Ειδικά η γεννημένη το πρώτο δεκαήμερο, νιώθετε σαν να ήρθε μια αστρική νεράιδα πάνω από την κούνια σας και να σας γέμισε με ευχές. Βέβαια, ο ανάδρομος Ερμής σου κάνει απόνερα, όμως επειδή ήσουν ήδη βρεγμένος δεν το καταλαβαίνεις.

Το αποτέλεσμα; Εκεί που άλλοι σταματούν, εσύ μόλις έχεις αρχίσει. Πάρε όλο αυτό το ευνοϊκό συμπαντικό πακετάκι και βάλε το να λειτουργήσει σε όφελος σου. Κλείσε εκκρεμότητες που σε κρατούσαν πίσω. Κάνε τώρα αυτές τις επαγγελματικές συζητήσεις που μπορούν να σου προσφέρουν καλύτερους οικονομικούς όρους και αμέσως μετά, βάλε το ρομάντζο στην πρίζα. Όλα τα ερωτικά τραγούδια μπορείτε να τα ακούτε αγκαλιά, αρκεί να επιτρέψεις στους άλλους να ‘ναι ο εαυτός τους.

Αιγόκερως

Τώρα είναι η ώρα. Για αλλαγή. Μπορεί να μοιάζει με προεκλογικό σύνθημα αλλά όλο σου το είναι διψά για μια αλλαγή.

Εδώ και μήνες βρίσκεσαι σε φάση αλλαγής. Είτε, το παραδέχεσαι, είτε όχι. Και μπορεί ένα μόνο χελιδόνι να φέρνει την άνοιξη όμως, δεν φτάνει να ισχυρίζεσαι ότι θέλεις να αλλάξεις, πρέπει να προχωρήσεις και σε βήματα που θα σηματοδοτήσουν αυτή την εξέλιξη.

Ο μήνας που έρχεται είναι ο μήνας που μπορείς να εδραιώσεις όλες αυτές τις αλλαγές. Είναι ο μήνας που μπορείς να συνδέσεις τη μηχανή με το αυτοκίνητο και να το βάλεις να πάρει μπροστά. Επαγγελματικά, είναι η μεγάλη ώρα, οπότε μην πεις πετάγομαι στο περίπτερο για τσιγάρα, μην χαζεύεις και μην αφήνεις τη μέρα να φεύγει μέσα από τα χέρια σου. Η άσκηση γι’ αυτό το μήνα ακούει στο όνομα “άδραξε τη μέρα” και τις ευκαιρίες. Γίνε συνειδητός/τη και κατάλαβε το βαθύτερο θέλω σου.

Υδροχόος

Η μέγγενη που ήσουν μέσα κλεισμένος/νη επιτέλους ανοίγει και ναι, είσαι ελεύθερος/ρη. Το πώς θα διαχειριστείς τώρα την ελευθερία σου θα δείξει πόσο καλός παίκτης είσαι τελικά.

Νιώθεις ότι σου έδωσαν τα κλειδιά της φυλακής σου. Τώρα τι θα κάνεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Γιατί στο στόμα σου έχεις και την φράση «Μέσα στην σκλαβιά τη θέλω εγώ τη λευτεριά μου.»

Τουτέστιν, από το πολύ ζόρι έχεις αποκτήσει το μαζοχισμό να ζορίζεσαι τόσο στα επαγγελματικά, όσο και στα αισθηματικά σου. Και τώρα που έφυγαν οι Βάρβαροι τι θα κάνεις. Τουλάχιστον, θα είναι βοηθητικό να μάθεις τους βυθούς που κουβαλάς ώστε να ξέρεις την επόμενη φορά ότι δεν σου φταίει κανείς αλλά μόνο το κεφάλι σου. Τεσπά, οι λοιποί υγιής Υδροχόοι μπορείτε χωρίς πλέον το μεγάλο ζόρι να απαλλαγείτε από νευρώσεις και εμμονές που σας είχαν ρίξει στα τάρταρα και να χαρείτε το Δεκέμβρη που ειδικά μετά τις 10-12 είναι ένας μήνας γεμάτος προκλήσεις.

Ιχθύες

Αν η αυτοκαταστροφή ξεπηδήσει από μέσα σου και θέλει να βγει αδέσποτη βάλε της τουλάχιστον ένα λουρί πριν την πας βόλτα μην σας βρει καμιά έκπληξη. Ο ανάδρομος Ερμής σε χορεύει στο ταψί και εκεί που ας πούμε ήξερες που σου “παν τα τέσσερα”, τώρα θυμίζεις άπειρο σερβιτόρο που του φόρτωσαν δέκα πιάτα στο ένα χέρι, δέκα από το άλλο και φοράει και πατίνια και όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο μάτι του αφεντικού. Αυτό που πρέπει «τώρααααα» να κάνεις είναι να : α. προσέχεις τα βήματα σου β. τα λόγια σου γ. τα νώτα σου και δ. να έχεις πάντα πρόχειρη μια καλή δικαιολογία.

Σε κάθε περίπτωση μην μπεις στο πειρασμό να ανοίξεις και άλλα μέτωπα σκέψου το ξανά και ξανά και ξανά… δηλαδή μην ξύνεις σαν γάτα τα νύχια σου στον ταλαίπωρο καναπέ της σχέσης σου και της καριέρας αλλά και των οικογενειακών σχέσεων σου. Τόση ταλαιπωρία σε ποίο αστείο να χωρέσει;