featured

Επίδειξη Dior: Ποιοι σχεδιαστές πήραν πρόσκληση και ποιοι όχι;

Επίδειξη Dior: Ποιοι σχεδιαστές πήραν πρόσκληση και ποιοι όχι;

Κάποιοι έμειναν απ' έξω

Λίγη ώρα προτού ξεκινήσει ένα από τα πολυαναμενόμενα fashion events, αυτό της επίδειξης του γαλλικού οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο για την κολεξιόν Cruise 2022, η λίστα των προσκεκλημένων βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων.

Η παρέμβαση του Βασίλη Ζούλια στο Instagram -ανάρτηση που μετά κατέβηκε- ότι θα έπρεπε να έχουν προσκληθεί οι Έλληνες σχεδιαστές έφερε την αντίδραση της Μαρέβας Μητσοτάκη που φρόντισε να λάβει πρόσκληση και ο σχεδιαστής.

Ο Λάκης Γαβαλάς, ως ο άνθρωπος που αντιπροσώπευε τον Dior στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στο «Πρωινό», έλαβε φυσικά πρόσκληση. «Λόγω της θέσης μου στη μόδα εδώ και 50 χρόνια, είμαι στην A-list του κόσμου. Άρα, λοιπόν, και η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει αυτό που είμαι. Βεβαίως, είμαι καλεσμένος από τη Dior».

Τι δηλώνει ο Βασίλειος Κωστέτσος;

Ο Βασίλειος Κωστέτσος δήλωσε στο ΟΚ! πως «σίγουρα δεν είναι όμορφο να έχουν λάβει πρόσκληση επιλεκτικά κάποιοι σχεδιαστές και άλλοι όχι. Ή τους καλείς όλους ή κανέναν… ». Ωστόσο ο σχεδιαστής ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο event δεν είναι ένα πάρτι αλλά μια επίδειξη μόδας.

«Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο οίκος Dior εμπνέεται από την ιστορία και την παράδοση της χώρας μας, ωστόσο τον πρώτο λόγο όπως και σε κάθε ανάλογη επίδειξη μόδας έχουν οι πελάτες, οι αγοραστές και φυσικά τα media.

Προσωπικά επειδή είμαι κι εγώ δημιουργός μόδας δεν με ενδιαφέρει να πάω στο σόου άλλου δημιουργού και να τον χειροκροτήσω, είναι λίγο περίεργο όλο αυτό.

Εκτός φυσικά αν είναι φίλος μου, όπως πήγα για παράδειγμα στον Αζεντίν Αλαϊά που ήταν φίλος μου… Εκεί είναι άλλο το θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έλαβα πρόσκληση» μας είπε και η Irene Angelopoulos προσθέτοντας ωστόσο πως από όσο γνωρίζει είναι πολύ περιορισμένη η λίστα των καλεσμένων του συγκεκριμένου σόου (μίλησε για 70 άτομα) και πως απαραίτητη προϋπόθεση για τις κυρίες που θα παραβρεθούν είναι να είναι ντυμένες με δημιουργίες Dior Haute Couture. «Προσωπικά αν και είμαι νέα σχεδιάστρια ωστόσο θα ήθελα να σημειώσω πως σπάνια λαμβάνουμε προσκλήσεις σε τόσο σημαντικά γεγονότα. Και στην επίδειξη της Mary Katratzou επίσης δεν λάβαμε πρόσκληση» μάς είπε.

Τέλος, μετά από επικοινωνία μας με συνεργάτιδα της ιδρύτριας του Atelier Loukia πληροφορηθήκαμε πως η κα Λουκία έλαβε πρόσκληση ωστόσο όπως είπε «η δημιουργός δεν θα παραβρεθεί γιατί είχε ήδη κάτι προγραμματισμένο».

Exit mobile version