featured

«Τσουρότερα δε γίνεται»

«Τσουρότερα δε γίνεται»

Ο «μισός άνθρωπος-μισό τραπέζι πάνελ» Δημήτρης Ουγγαρέζος αναρωτιέται «γιατί χρειάζεται να πει κοτζάμ Σεφερλής πόσο γαμάτος είναι»

Ας μην κρυβόμαστε άλλο, αδέλφια μου. Στην τηλεόραση υπάρχουν, πλέον, δύο ειδών τηλεθεατές: Αυτοί που «πάνε» και αυτοί που δεν χωνεύουν τον Τριαντάφυλλο. Για την ακρίβεια, επειδή μιλάμε για την «περσόνα» που προβάλλεται απ’ το παιχνίδι και όχι για τον άνθρωπο στην εκτός Σορβάιβο ζωή του (όπου δεν τον έχει ζήσει κανείς, πέρα απ’ τους ανθρώπους του) έχουμε εκείνους που θεωρούν τον Ντάφυ ακίνδυνα διασκεδαστικό και τους άλλους που στο πρόσωπό του βλέπουν έναν επικίνδυνα φορτικό παίχτη. Και λέω «επικίνδυνα», γιατί – σου λέει – τα μισά να ισχύουν από το παραπονεμένο #τωραθασασδειξωεγωθαδειτετιθαπάθετε προφίλ του, όταν θα βγει «δικαιωμένος» με δόξα και λεφτά θα πάρει πολλούς η μπάλα… Δόξα τω Θεώ, εσείς δεν ανήκετε σ’ αυτούς, αδέλφια μου, οπότε αράξτε πίσω και απολαύστε, μια χαρά είστε.

Σκεφτείτε και τον άμοιρο τον κύριο Γιάννη που κάπου ανάμεσα στο Nissos Kythnos και τη ρυμούλκηση του Sia Kossioni IV, είπε ν’αφήσει την Kyklades Marytime Corporation, «σκασμένος» για να δει καμιά είδηση στο ενημερωτικό του κανάλι. Βγάζει τα γυαλάκια του, τρίβει λίγο τα μάτια να φύγει η κούραση, ζητά απ’ την κοπέλα στο γραφείο να βάλει ΣΚΑΪ «να δούμε καμιά είδηση να ξελεγράρουμε» και, φααααπ:

Γι’ αυτό σας λέω, αδέλφια μου: Όσα έρθουν κι όσα πάνε στη ζωή. Ας «κουμπώσουμε» κομμάτι για να ξεκινήσουν τα Fake News κι αυτής της εβδομάδας. Όχι όμως πολύ ντάπα-ντούπα, γιατί είναι και Μ. Εβδομάδα, είπαμε… Μετά τις 3 Μαΐου που ανοίγει και η εστίαση θα ξεσαλώσετε πιο πολύ κι απ’ τον Σάκη Ρουβά όταν ξεμυτίζει τοματίνι στο θερμοκήπιό του.

Φύγαμε, λοιπόν για κομματάρα και Golden από Harry Styles.

ΑΝΑCKOΠΙCIC

Πρέπει να το παραδεχτούμε, πάντως, αδέλφια μου: Τι ωραία που τα περνάμε τι… Μούφα συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη αυτοπροτείνονται μουσαντά για την επιστροφή της, επειδή έχουν βάλει όταν τους παίρνει τηλέφωνο η μάνα τους να χτυπάει «Eleni Gelali», ένα τηλεοπτικό site χρήζει τον παρουσιαστή που «Θες να έχεις στο κανάλι σου», χωρίς ούτε ένα λεπτό live εκπομπής στο ενεργητικό του και ο Νίκος Μουτσινάς μας είπε πως αυτή η χρονιά του φάνηκε αιώνας και έφυγε από την Παρασκευή για τις πασχαλινές του, ξαναδιακοπές (γουαδαφάκ 🤦🏻‍♂️…) Μέσα σε όλα, «περνάμε» και τις φωτογραφίες της Μαίρης Συνατσάκη και του Ίαν Στρατή από Σιεσάη Μαϊάμι ανάλυση τεχνολογίας K.O.S.K.I.N.O. με μπλε υγρό σε σκοτεινό δωμάτιο, για να αποδείξουμε ότι τα έχουνε, τα καριολάκια. Σιγά μη μας ξεφύγουν οι αλεπουδιάρες.

Όπως η κυρία στην επικοινωνία της με τη ραδιοφωνική εκπομπή, «Ελληνοφρένεια» του Θύμιου Καλαμούκη και του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (καθημερινά στις 13:00, στα Παραπολιτικά FM – 90.1).

Με Κόκκινο Μαρκο-δόρο

Ας προσπαθήσω, όμως, να βάλω τη σκέψη μου σε μια σειρά, γιατί τις τρώω από παντού: φαπ, φαπ, φααααπ. Δε θα σας κρυφτώ, αδέλφια μου. Ο Μάρκος Σεφερλής δεν είναι και ο καλύτερός μου φίλος στον χώρο – άσε που δεν νομίζω να ήθελε κιόλας. Κάποια πράγματα παραμένουν ανεξίτηλα στο μυαλό μου, όπως εκείνη η αναίτια «επίθεση» στον «αέρα» του ορθόδοξου Mega που ακόμη προκαλεί ταχυπαλμία, όταν τη φέρνω στο νου, στα 41 μου, όπως και τους εφιαλτικούς μήνες που ακολούθησαν με συνεντεύξεις του Μάρκου να με κατηγορεί, μέχρι και για την τρύπα στο Όζον.

Επειδή, όμως, ακόμη και αυτή η τρύπα στο περιβάλλον «κλείνει» σιγά σιγά – να ξέρετε – αποτελεί δικό μου, πρόβλημα που δεν έχω ξεπεράσει ακόμη τα γεγονότα αυτά και κανενός άλλου. Θα γίνει κάποια στιγμή, μπορεί και όχι… Μέχρι τότε, οφείλω να διαχωρίσω την αναγνώριση της επαγγελματικής αξίας και της σκληρής δουλειάς του Μάρκου Σεφερλή που τον έφεραν στην θεατρική και, πλέον και τηλεοπτική, κορυφή. Για την ακρίβεια, ο Μάρκος με το ταλέντο και την εργατικότητά του, οδήγησε εσάς στο σημείο να γεμίζετε το Δελφινάριο των 4.000 θέσεων καθημερινά τα καλοκαίρια και να τον κρατάτε ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης με το «5×5» στον ΑΝΤ1.

Η επιτυχία και η αποδοχή του Μάρκου απ’ τον κόσμο είναι αδιαμφισβήτητα και δεν αποτελούν αποψούλα κανενός. Γιατί, λοιπόν, νιώθει την ανάγκη να τα επισημαίνει σε κάθε του εμφάνιση, ή να ειπωθούν απ’ τον οικοδεσπότη προκειμένου ενδεχομένως να δοθεί αυτή η συνέντευξη; Παρακολούθησα τον Μάρκο στο «Καλό Μεσημεράκι» και είδα μια κουβέντα που θα μπορούσε να είναι η απολογιστική μιας ζωής για τον ηθοποιό – λες και τα παράταγε… Γιατί χρειάζεται να πει κοτζάμ Σεφερλής πόσο γαμάτος είναι και πόσο τον αγαπάει ο κόσμος και τι συνέντευξη συνιστά εν τέλει το να αποτελεί ερώτηση του Νίκου κάτι τέτοιο; Θεωρώ ότι τα έργα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και η επιτυχία του Μάρκου μιλούν από μόνα τους. Ο,τιδήποτε άλλο εκπέμπει αδικαιολόγητη ανασφάλεια και τον αδικεί.

Μετά, άλλαξαν θέμα… Μίλησαν για τα άλλα 50 – όντως γαμάτα – πράγματα που ετοιμάζει ο Μάρκος τους επόμενους μήνες και πήγαν σε παιχνίδι δοκιμάζοντας φαγητά με ονόματα παραστάσεων του Σεφερλή και ηρέμησα. Ήταν όλα στο μυαλό μου. Έκλαψα λίγο, αλλά έκατσα. Ύστερα, αποκοιμήθηκα…

Τσουρότερα Δε Γίνεται

Για να μη σας παραμυθιάζουσι, αδέλφια μου. Δύο είναι τα θέματα που συζητάμε αναμετάξυ μας στον χώρο της Σόουπιτς αυτήν την εβδομάδα. Χεστήκαμε θα μου πείτε… Ναι, αλλά κι εγώ κάτι πρέπει να γράψω. Το ένα είναι η λύση της συνεργασίας του Νίκου Κοκλώνη με το Open και το ντόμινο εξελίξεων που θα προκαλέσει σε επίπεδο καναλιών, εκπομπών και παρουσιαστών και το άλλο είναι η «μεταγραφή» Τσουρού στο Mega και το αν θα πάει απέναντι απ’ την εκπομπή μέσα από την οποία διαπρέπει χρόνια τώρα στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού.

Το ρεπορτάζ «μπουμπουνήθηκε» απ’ τη Νάνσυ Νικολαΐδου στο iwoman τελεία τσιάρ και είναι όντως, γαργαλιστικό (ποιος να χρησιμοποιεί σε κείμενο τη λέξη «γαργαλιστικό» το 2021; Προχωράμε…) Ο Κώστας Τσουρός φέρεται να συζητά με το Mega της Ελένης Μενεγάκη πλέον -μια που αλλάξανε τα κόζα – για δική του εκπομπή. Την προσπάθειά του σε δικό του, πρότζεκτ τη δικαιούται, αν με ρωτάτε, άσε που την είχε εκμυστηρευτεί και στο After Dark του Θέμη Γεωργαντά τις προάλλες. Από την άλλη, λήγει και το συμβόλαιό του με τον Alpha και μπορεί να κουβεντιάζει ό,τι θέλει – τροχονόμους μας έβαλε; Οπότε, δεν αμφισβητείται το ρεπορτάζ, ή, για την ακρίβεια, δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθεί το ρεπορτάζ γιατί δεν γράφει και κάτι κακό.

Πάει όμως «απέναντι» απ’ τη Ναταλία αυτό το αχάριστο υποκείμενο που απαντά στην προσφώνηση «Έϊ Κώστα»; Θεωρώ πως όχι… Κοιτάξτε, αδέλφια μου, ο χώρος μας δεν είναι και η «Πολιτεία» του Πλάτωνα και ξέρω ότι με δική μας υπαιτιότητα δε μας έχετε και σε μεγάλη υπόληψη. Ξέρω, επίσης, πως έξω απ’ τον χορό, πολλά τραγούδια λέμε και πως αν τεθεί θέμα επαγγελματικής εξέλιξης, οικονομικής εξασφάλισης, ή απλά, περισσοτέρων χρημάτων τα «βάζεις κάτω» και βλέπεις τι σου προσφέρει και τι χρειάζεσαι από μια δουλειά. Κανείς δε μπορεί να σε κατηγορήσει γι’ αυτό.

Εγώ, που είμαι πιο ρομαντικός και στήριξα το ορθόδοξο Mega, το οποίο με ανέδειξε, όταν ο Γιώργος και η Φαίη (η παρέα μου) πήραν μεταγραφή στον ΑΝΤ1 την πάτησα, γιατί δεν εκτιμήθηκε. Ήταν, όμως, ένα ρίσκο που συνειδητά, πήρα. Κι ακόμη τα ίδια σκατά είμαι και το πάω ρομαντικά. Γι’ αυτό θα είμαι ο πρώτος ημίθεος, γιος του Στου-Ντία και της Μεσογείων, μισός άνθρωπος- μισός τραπέζι πάνελ. Αυτό, όμως, δεν κάνει τον κάθε Τσουρό κακό παιδί και τον κάθε Ουγγαρέζο, καλό. Ξέρετε γιατί; Γιατί ψάχνουμε τον «καλό επαγγελματία» εδώ και όχι κολλητό για να περάσουμε το Πάσχα.

Ναι, συμφωνώ, ότι είναι άβολο για όλους να πας απέναντι απ’ την εκπομπή που σε συνηθίσαμε, αλλά, αν δεν έχεις λόγο σ’ αυτό που σου πρότειναν, τι α κανς; Α κατς α μαλώης με τον κύριο Βαγγέλη; Παρόλα αυτά, θεωρώ πως σ’ αυτό το επίπεδο πορείας και εμπειρίας ο Κώστας είναι σε θέση να βάλει τα όριά του και μέσα σ’ αυτά θα είναι να πράξει το κομψό.

Εν τω μεταξύ, ο άνθρωπος είναι στον Alpha με ενεργό συμβόλαιο, θα μιλήσει πρώτα με το κανάλι του (και τη Ναταλία, θεωρώ) και μπορεί να μην πάει και πουθενά. Αλλά, είπαμε… Κάτι πρέπει να γράψω κι εγώ. Κλέφτης θα γίνω; Δεν πάμε όλοι στον Τσούτσουρο, το πανέμορφο χωριό της Ν. Κρήτης λέω εγώ;

Εκτός, αν περιμένουμε να απαντήσει απ’ το Insta για το τι ισχύει, ο Κώστας Τσουρός. Αλλά, συγγνώμη, μπερδεύτηκα, αυτή είναι η Ηλιάνα Παπαγεωργίου… Ε ρε, Ελένη που σας ξαναχρειάζεται: Τόσα χρόνια «βασίλισσα» άκουσε και είδε να γράφονται «παπάδες» και δεν απάντησε ποτέ, παρά μόνο μία φορά. Και τώρα φεύγουν οι Insta-απαντήσεις σαν τηλεγραφήματα στον Β΄Παγκόσμιο…

Κουιζάρα

Φύγαμε για Κουιζάρες:

Ποιος παρουσιαστής (όχι επιχειρηματίας) αγόρασε τα δικαιώματα της εκπομπής που πρότεινε να κάνει (και θα κάνει) στο κανάλι του για να μην του σκοτίζει κανείς το κεφάλι;

Ποιος παρουσιαστής έμαθε απ’ το τρέιλερ της διάδοχης εκπομπής ότι η εκπομπή του «κόβεται»;

Κυριακή των Βαΐων, σήμερα, αδέλφια μου. Χρόνια πολλά και σε όλους, όσοι γιορτάζουν, στη μισή Λάρισα και στον κολλητό και κουμπάρο μου, τον Βάιο. Καλή Μ. Εβδομάδα, ας στερηθούμε κάποια απόλαυση – ως μια μορφή προσωπικής νηστείας – για να καταλάβουμε την αξία της, την Ανάσταση. Να αγαπάτε τους άλλους για να μπορείτε να αγαπάτε και τον εαυτό σας. Καλή αντάμωση, αδέλφια μου και κλείνω με τραγουδάρα. Love Yourself απ’ τον Justin Bieber 😘

Exit mobile version