«Τζέιμς Καφετζής – Ιωάννα Μαλέσκου: Όσα τους χώρισαν και όσα τους ενώνουν»
featured

«Τζέιμς Καφετζής – Ιωάννα Μαλέσκου: Όσα τους χώρισαν και όσα τους ενώνουν»

«Τζέιμς Καφετζής – Ιωάννα Μαλέσκου: Όσα τους χώρισαν και όσα τους ενώνουν»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος απέναντι στον Snik, την Τίνα Μεσσαροπούλου και την παρουσιάστρια που βάζει τον κομμωτή της να διαδίδει ό,τι θέλει εκείνη!

Βγάζεις τον σκύλο βόλτα – τσακώνεσαι, οδηγείς για τη δουλειά – μπινελίκια, στη δουλειά – μανούρες, φεύγεις απ’ τη δουλειά – μένουν να τσακώνονται αυτοί: Ανάδρομος Ερμής ή Περίοδος Οργής, ούτε ξέρω, αδέλφια μου. Γενικά, έξω είμαστε όλοι στην τσίτα και καλό είναι πριν ανεβούν οι τόνοι να παίρνουμε μια ανάσα και κάνοντας ένα βήμα πίσω να εξετάζουμε το κατά πόσο ό,τι πάει να γίνει, αξίζει να μας χαλάσει τη μέρα, ή να μας βάλει σε μπελάδες.

Τα Γαμήδια του Σνικ στο Bro-ϊνό

Μη νομίζετε ότι απ’ το γενικότερο κλίμα μανούρας ξεφεύγει η ανεμοδαρμένη ελληνικιά Σόουπιτς, αδέλφάκια μου – τα βλέπετε, άλλωστε. Όπως μου έλεγε ο πατέρας μου: «Ό,τι μαλακία συνήθεια υπάρχει, να πας να την ξεπατικώσεις, μη χάσεις.» Έτσι, όμως, από Αμπελώνες στο Διαφάνι γίναμε τα Σταφύλια της Οργής. Με το «καλημέρα» στην αρχή της εβδομάδας και ενώ, σα να έχω αρχίσει να συνέρχομαι από την ντάγλα του χειρουργείου, τρώω τα γαμήδια μου απ’ τον Σνίκαρο – και φααααπ. Τι να σας πω; Ήταν για ένα βίντεο που «παίξαμε» στο «Το Πρωινό» να είναι (πάλι) πιο αγαναχτισμένος κι απ’ τη Λατινοπούλου με τις ραγάδες μου και να τα «χώνει» (πάλι) κάπου; Ήταν για κάτι Insta-Stories όπου αχνοφαινόταν μια κοπέλα μαζί του και ευχηθήκαμε: «καλή σταδιοδρομία», ούτε που κατάλαβα. Τα γαμήδια μου, όμως, τά ‘φαγα και με τις υγείες μου και μπράβο μου και ζήτω του.

Καλά, ρε Σνίκαρε κι εσύ. Πώς κάνεις έτσι; Κοπέλα είπαμε ότι μπορεί να βρήκες, δε σε είπαμε και Light. Χαλάρωσε, bro μου και γράψε κάνα τραγουδάκι να πάει πρώτο στο γιουτιού να το βάζουμε το καλοκαιράκι να λέμε «Α ρε Σνίκαρε τι έγραψες πάλε» και «ν’ αγιάσει το στόμα του Μήτσου μ’ αυτήν τη διαχρονική τραγουδάρα-ύμνο που σκάρωσε ξαναμανά, ο παγάσας» και άσε τα μπινελίκια. Χώρια που έβαλες μέσα και νούμερα τηλεθέασης, πανάθεμά σε – κώλο τά ‘κανες.

«Βγήκε» μετά και η Ηλιάνα με τραγούδι Σνίκαρου στο Pop Up στο πλευρό του bro. Ελπίζω, βέβαια, η στήριξη αυτή να αφορά γενικότερα τη φάση #πανταθαγαπιόμαστε και όχι τα τελευταία stories του πρώην αγοριού της με τα οποία ο Σνικ προσέβαλλε χυδαία μια γυναίκα – τη Φαίη ανασύροντας εικόνες απ’ το παρελθόν που ευτυχώς η κοινωνία μας ωρίμασε, ώστε να κατανοήσει πόσο τραυματικές ήταν για εκείνη που το έζησε τότε. Αποκλείεται η Ηλιάνα να εξέφρασε στήριξη σ’ αυτό, άλλωστε θα την προειδοποίησε και η μάματζέρ της, Έλενα Χριστοπούλου, ε; Προχωράμε.

Είδατε που πάλι, μανουριάζουμε, αδέλφια μου; Λοιπόν, το αλλάζω και σας έχω κάτι ελπιδοφόρα αυθεντικό: Δεν το κάνω συχνά, αλλά όταν αξίζει θέλω να το φωνάξω. Ανακάλυψα μια κομματάρα από έναν ταλαντούχο τύπο που βάζει τη μούρη του πίσω απ’ την καρδιά του και τη ματαιοδοξία του, πίσω απ’ τη δημιουργία. Είναι ο «Αφανής Ήρωας» και γράφει κομματάρες ψυχής. Επιμελείται τα πάντα απ’ τη γέννησή τους, μέχρι να φτάσουν στην αγκαλιά σας και ασχολείται τόσο λεπτομερώς με τα τραγούδια-παιδιά του που βάζει το όνομα και τη φάτσα του σε δεύτερη μοίρα…

Θέλω να σας καλέσω να ξεναγηθείτε στη φάση του, κόντρα στα μπινελίκια μιας οργισμένης εποχής αφιερώνοντάς σας τη συνεργασία του με τη μαγική Τζώρτζια Κεφαλά (τη γνωρίσαμε απ’ τους Μπλε). Drama Queen από Αφανή Ήρωα feat. Τζώρτζια, λοιπόν. Δικό σας, αδέλφια μου:

ΑΝΑCΚΟΠΙCIC

Δε σας τέλειωσα, που λέτε… Και η μανούρα στη Σόουπιτς συνεχίστηκε και μετά τα γαμήδια μου απ’ τον Σνίκαρο που τα ζητούσε κι ο οργανισμός μου, ομολογώ. Ο μόνος που είναι ζεν είναι ο Μούτσι. Σου λέει, θα σας κάνω να γελάτε με τους άλλους. Τα δικά μου μην τα σχολιάζετε, άμα το νιώσω θα πετάξω εγώ μια ατάκα να γελάσω μόνος μου. Οι υπόλοιποι, απαγορεύεται: «Βολικό Μεσημεράκι».

Ο Γρηγόρης «τα έχωσε» σε όσους θέλουν να θανατώνουν τα άλογα όταν γερνούν και καλά έκανε. Περιμένουμε την άποψή του και για τα πουλάρια που περιμένουν στη σειρά τους να τρέξουν, μέχρι που γερνάνε…

Στο πρωινό του Star καταλάβαμε επιτέλους τι σημαίνει το Κου Κου: Η Κατερίνα Κλαίει, μια που η παρουσιάστρια «τα μπήγει» στον αέρα πιο συχνά απ’ ό,τι βρίσκει δουλειά η Σπυροπούλου. Γιατί; Γιατί δεν τα παρατάει και επιμένει, αδέλφια μου:

Τζέιμς Καφετζής – Ιωάννα Μαλέσκου: Ίδιο Πρόσωπο;

Είναι η σεζόν που και οι δύο ζουν τις πρώτες τους εμπειρίες σε περιβάλλον πανελλήνιας διασημότητας με λίγους μήνες μόλις, διαφορά – εκείνος, λόγω Σορβάιβο, εκείνη ένεκα της μεταγραφής από την τηλεόραση της Κρήτης. Και οι δύο «ξαφνιάζονται» απ’ την απότομη, μαζική δημοσιότητα με το αγόρι να φαίνεται να βάζει τα όριά του από τις πρώτες εβδομάδες της εξόδου του απ’ το παιχνίδι και το κορίτσι να ομολογεί σε συνέντευξη στο OK! ότι μόλις πρόσφατα κατάφερε να αρχίσει να βρίσκει τον εαυτό της στη φασούλα.

Ο Τζέιμς τρολάρει τον εαυτό του στην υποδοχή του κόσμου στη Ρόδο, μιλώντας για σκηνικά «Ορθόδοξου Πα.Σο.Κ.», δηλώνει ότι γουστάρει το φαγητό, είναι «μαμάκιας» και το φωνάζει, ενώ θέλει να χρησιμοποιήσει την «έκθεση» για να περάσει μηνύματα για την αξία της φιλίας και την αδιαφορία απέναντι σε σχόλια που σε μειώνουν, όταν εσύ ξέρεις ποιος είσαι και τι αξίζεις.

Στον πρώτο μήνα επιστροφής του σε έναν κόσμο που τον «παρακολουθεί» και σε μεγάλο μέρος του, τον «ακολουθεί», ο Τζέιμς Καφετζής δηλώνει προετοιμασμένος ότι αυτό μπορεί να κρατήσει μόλις κάνα 3μηνο και επιλέγει να επικοινωνήσει ο ίδιος με το «Χαμόγελο Του Παιδιού» για να οργανώσουν διαγωνισμό για τους σκοπούς του οργανισμού.

Από την άλλη, η Ιωάννα, τους τελευταίους 4 μήνες αρχίζει να νιώθει άνετα με τον εαυτό της στη δημόσια σφαίρα, οπότε ας μην την αδικήσουμε και ας συζητήσουμε γι’ αυτούς. Η πανέμορφη παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ χορεύει ντυμένη χανούμισσα, εξακολουθεί να μιλά «καλογυαλισμένα» ελληνικά – όταν και τα συνηθισμένα με την πατίνα, αλλά κατανοητά – αρκούν και δηλώνει έτοιμη και για άλλα πρότζεκτ. Παραμένει και του χρόνου, στον ΣΚΑΪ, όπως παραμένει και περιζήτητη εργένισσα, με τους υποψηφίους γαμπρούς από τη Σόουπιτς κ’ τον αθλητισμό να δηλώνουν παρόντες. Η Ιωάννα δεν διαδίδει, αλλά συντηρεί της φήμες διασκεδάζοντάς τις και επιτρέποντας πειράγματα εντός και εκτός εκπομπής.

Η Ιωάννα και ο Τζέιμς συναντήθηκαν τηλεοπτικά την περασμένη Τετάρτη στην εκπομπή της πρώτης. Καλά πήγε αυτό.

Την εξέλιξη τη γνωρίζετε και, αν σας νοιάζουν τα τηλεοπτικά δρώμενα, λογικά έχετε και άποψη. Εγώ, τη δική μου την έγραψα και στα Social Media: Ο Τζέιμς δεν έκανε γαργάρα τα όσα είχαν ειπωθεί στην εκπομπή κατά την παραμονή του στο παιχνίδι και καλά έκανε. Όταν ήρθε η κουβέντα, με το θράσος που πρέπει να διακρίνει την ηλικία του και την αυθάδεια απέναντι στο σύστημα της Σόουπιτς που κι εγώ εκπροσωπώ, το παιδί αναφέρθηκε στους δικούς του και στο πόσο τους στεναχώρησαν οι παρόντες. Έδωσε τη συνέντευξη που όφειλε, δεν «γύρισε μπιφτέκα», φόρτωσε, ξενέρωσε, ανυπομονούσε να την κάνει καιαιαι φαπ.

Απ’ την άλλη, η Ιωάννα Μαλέσκου ξεκίνησε μια πολύ όμορφη συνέντευξη με τον Τζέιμς. Στην πορεία μπορεί να τον «μάζεψε», όταν μίλησε για επιλεκτικό μοντάζ στον καβγά του με τον Τριαντάφυλλο, ή να τον ειρωνεύτηκε με σχόλια για το «τι ακούει και δεν παρακούει» ο κόσμος, αλλά γενικά, πέρα από μια υπεροψία κεντρικιάς πριν την ώρα της δε σε ενοχλούσε κάτι. Ώσπου, ο Τζέιμς δεν ήθελε να παίξουν: «Περασμένα-Ξεχασμένα», η Ιωάννα οχυρώθηκε πίσω απ’ το ότι του έχουν μεταφέρει λάθος πληροφορίες, βγάζει λογύδριο, δηλώνει ότι τη στεναχώρησε, τον παρακολουθεί να καλπάζει στο ηλιοβασίλεμα, κλακέτα και φαπ. The End.

Εκεί που θέλω να καταλήξω για να το συζητήσουμε, αδέλφια μου, είναι πως Τζέιμς και Ιωάννα έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα νομίζουν. Ίδια ηλικία πάνω-κάτω, ίδια απότομη πανελλήνια προβολή, διαφορετικοί ρόλοι, αλλά στο ίδιο πλαίσιο/σύστημα της Σόουπιτς… Αυτό που διαφέρει είναι η αντιμετώπιση. Ο Τζέιμς δείχνει να χρησιμοποιεί τα καλά του συστήματος μην αφήνοντάς το να τον «τουμπάρει». Η Ιωάννα φαίνεται, σχεδόν αλαζονικά, να νιώθει ότι ήταν πάντα μέρος της Σόουπιτς και ταυτόχρονα να προσπαθεί να ορίσει τον εαυτό της μέσα σε αυτήν, υπηρετώντας την ταυτόχρονα. Ο νέος απέναντι στον επίσης νέο που νιώθει παλιός, δηλαδή. Το αποτέλεσμα; Φαπ’ It.

Αυτός, Αυτή και μια Πηγή

Μας τίμησε σε άλλο ένα κομμάτι που έγραψε για το «Το Πρωινό», η τηλεοπτική συντάκτης-τηλεκριτικός και τα τελευταία χρόνια μέλος τηλεοπτικών συντροφιών, Τίνα Μεσσαροπούλου. Δεν θα αναφερθώ στο σημείο του κειμένου που με αφορά από επαγγελματική αβρότητα, όπως και στην Τίνα θα αναγνωρίσω πως πάντα υπογράφει τα κείμενα που συντάσσει φέροντας παλικαρίσια και την ευθύνη τους. Για την ακρίβεια δεν θα ήθελα να μιλήσω επί προσωπικού, αλλά να εκμεταλλευτώ την αφορμή για να κάνουμε μια γενικότερη συζήτηση, αδέλφια μου.

Το ζήτημα είναι το κατά πόσο ένας έμπειρος δημοσιογράφος πρέπει να φιλτράρει την πηγή του και την πληροφορία που μεταφέρει. Προς Θεού, δεν αμφισβητώ την εγκυρότητα του ρεπορτάζ και πώς, πράγματι, κάποιος «γνώστης» του τι γίνεται στην εκπομπή είπε την αποψούλα του. Με λίγα λόγια δεν λέω, πως η Τίνα «έβγαλε» απ’ το μυαλό της, όσα έγραψε – δεν το συνηθίζει, άλλωστε.

Αναφέρει, λοιπόν, η πηγή ότι, λόγω «ελλείμματος» δημοσιογράφων και συνεργείων στην εκπομπή η «παρουσίαση» έφτασε να κάνει περισσότερες συνεντεύξεις από εκείνους. Ε, λοιπόν, είναι ντροπή να λέγεται κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε πηγή και να αναπαράγεται «αμάσητο». Είναι άκυρο να μπλέκουμε ρόλους: τον δημοσιογράφο με τον «μπροστά» και τη Λούτσα με τη βούρτσα (παρόλο που θα βρεις ωραίες βούρτσες στην Αρτέμιδα).

Οι συντάκτες της εκπομπής δούλευαν και δουλεύουν σαν τα σκυλιά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ακολουθώντας όποια κατεύθυνση τους δόθηκε, όπως έχουν μάθει να κάνουν χρόνια τώρα, ως επαγγελματίες. Παρόλο που, όντως, οι ανάγκες της επικαιρότητας και του ανταγωνισμού θα χρειαζόταν περισσότερους, η ομάδα της εκπομπής δεν έδωσε ποτέ το δικαίωμα να γίνει αυτό αντιληπτό παράγοντας έργο πολλαπλάσιων συνεργατών.

Πράγματι, από την άλλη, όλοι εκ των «μπροστά» με πρώτους και καλύτερους τους επικεφαλής δίνουν, όπως πάντα, τον καλύτερό τους, εαυτό. Αυτό το κάνουν για την επιτυχία της εκπομπής και το κοινό καλό, όμως, όχι επειδή δε φτάνανε οι δημοσιογράφοι και χρειάζονταν ένα χεράκι. Είναι λάθος να ισοπεδώνονται τα πάντα και ένας εργαζόμενος του μηνιάτικου να εξισώνεται με τους «μπροστά». Τον επαγγελματισμό, την έγνοια να παρουσιάσουμε κάτι καλό σε όλους εσάς, την ευθύνη απέναντι στο κανάλι και το πάθος να είμαστε οι καλύτεροι, ναι, τα μοιραζόμαστε. Από εκεί και πέρα, όμως, η ώρα του «ταμείου» δεν είναι ίσωμα. Δεν «τα φάγαμε μαζί», αδέλφια μου.

Πάμε στο φουφορθώ μας: Σου λέει, λοιπόν, η πηγή πως η πορεία του «Το Πρωινό» έχει να κάνει με το ότι ο Ουγγαρέζος κάθε μέρα ρίχνει λίγη στρυχνίνη στον καφέ της Σκορδά και του Λιάγκα (όχι για να τους κάνει κακό, ίσα ίσα για να «σφίξουν λίγο τα γάλατα»). Το γράφεις; Δε σκέφτεσαι, ότι είναι μαλακία; Ότι αυτό δε γράφεται; Ότι επειδή γνωρίζεις τον Ουγγαρέζο δε θα το έκανε ποτέ, αλλά και να μην τον ήξερες, χοντρό να γράψεις στον κόσμο ότι είναι «μαύρη χήρα»;

Η δουλειά ενός δημοσιογράφου και μάλιστα, «συναδέλφου» στον τηλεοπτικό αέρα αρχίζει και τελειώνει στη μεταφορά της «αλήθειας» μιας πηγής; Αν είναι έτσι, τότε δε μιλάμε για «είδηση», αλλά για μαρτυρία και η πηγή δεν έχει νόημα να μείνει ανώνυμη. Ας «βγει» να μας πει επώνυμα τι συμβαίνει στο «Το Πρωινό» να μάθουμε κι εμείς, να μην ταλαιπωρείται και η Τίνα να γράφει.

Εγώ δημοσιογράφος σπούδασα, αλλά δεν τολμώ να δηλώσω ότι ανήκω στο ιερό αυτό λειτούργημα που, ειδικά αυτές τις εποχές, φέρει ευθύνη μεγάλη – και προφανώς δε μιλάω για τη Σόουπιτς. Δεν έχω λιώσει παπούτσια στο «πεζοδρόμιο», δεν έχει πάρει φωτιά το αυτί μου απ’ το ακουστικό διασταυρώνοντας πληροφορίες, ούτε έχω γράψει τις αναγκαίες αράδες – μια που πρωταρχικά τον επαγγελματία του χώρου ορίζει η πένα του. Άρα, μαθήματα δεν επιδιώκω σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό μου. Αναρωτιέμαι, όμως και γι’α υτό, σας γράφω, αδέλφια μου: Η αλήθεια του καθενός αποτελεί είδηση και τι διαχωρίζει τον δημοσιογράφο από έναν μεσάζοντα για την ανώνυμη πρόσβαση μιας πηγής στη δημόσια σφαίρα;

Το βάρυνα. Πάμε για Κοκόμο:

Βλέπω, η Κουιζάρα καθιερώνεται σε όλο και περισσότερες στήλες αξιοσέβαστων επαγγελματιών και φίλων. Τιμή μας… Πάμε:

Ποια παρουσιάστρια έχει βάλει τον κομμωτή της να διαδίδει μαλακίες για να «ανακατέψει» λίγο τη φάση;

Αδέλφια μου, να έχετε αποψούλα για τα πάντα και να συζητάτε. Είναι ωραία η κουβέντα και ελληνικό προϊόν Π.Ο.Π. Αν συνοδεύεται δε κι από τσιπουράκι και μεζέ μπορεί να φέρει κοντά χώρες ολόκληρες. Ηρεμία, μη μανουριάζετε και μην κρατάτε μούτρα – είτε είστε άνθρωπος, είτε κανάλι. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα, μπορεί και όχι. Σας αγαπώ.