«Τα λάθη της ΕΡΤ, η επιστροφή του Κυπραίου και το παράδειγμα Σεργουλόπουλου»
Μέχρι Κεραίας

«Τα λάθη της ΕΡΤ, η επιστροφή του Κυπραίου και το παράδειγμα Σεργουλόπουλου»

«Τα λάθη της ΕΡΤ, η επιστροφή του Κυπραίου και το παράδειγμα Σεργουλόπουλου»

Η Ντέπυ Γκολεμά παρακολουθεί, κρίνει και θυμάται...

Επιτέλους! Ανέλαβε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυβέρνηση και θα λυθεί η πανδημία. Ήθελα να ‘ξερα όταν έβρεχε μυαλά κρατούσατε ομπρέλες;

Χθες η ΕΡΤ είχε την τιμητική της! Εγώ δεν θα σταθώ στο θέμα ότι «πέθανε» τον Μίκη και την Παππά εμένα άλλο με τρώει: πού στο καλό ανακάλυψε ημερομηνίες θανάτου και έκανε αφιερώματα στην μνήμη τους…..

Όταν λέμε ΕΡΤ είσαι μπροστά δεν εννοούμε ακριβώς αυτό…..

Έχω μια απορία. Στο θέμα των καλλιτεχνών όσον αφορά τα οικονομικά που είναι δύσκολα όπως σε πολλούς άλλους κλάδους, γιατί απευθύνονται για μισθούς και επιδόματα στο Υπουργείο Πολιτισμού; Το Εργασίας δεν είναι αρμόδιο;;;;

Μια πρώτη λύση πάντως φαίνεται να δόθηκε. Όχι ιδανική αλλά ίσως αρεστή. Θα επιδοτηθούν 300 παραστάσεις που θα παιχτούν το καλοκαίρι σε αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Δεν θα έχει σημασία πόσος κόσμος παρακολουθεί σημασία θα έχει ότι θα επιδοτηθούν σαν να ήταν γεμάτες….

Να πούμε και ένα καλό για την ΕΡΤ. Όταν στη δεκαετία του 80 βγήκε η εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» έκανε μπαμ! Εξαιρετική! Αλλά τότε έβγαιναν τόσα πολλά εξαιρετικά πράγματα από την ΕΡΤ….

Μια από τις εκπομπές που θυμάμαι πολύ καλά ήταν αυτή με τον Γιάννη Πάριο ντυμένο στα λευκά. Μιλούσαν, χόρευαν  τραγουδούσαν… Μα πόσο ωραία ήταν…..

Είναι εδώ και καμπόσο καιρό που οι ειδήσεις ενός συγκεκριμένου καναλιού με τρελαίνουν…. όπως συνήθως δηλαδή!

Αύριο έχουμε τον μεγάλο, υπέροχο Γιώργο Νταλάρα με τους φίλους του να μας κρατούν συντροφιά στο Mega. Τραγούδια Θεοδωράκη, Τσιτσάνη όπως σας έγραψα…. Τελικά το Mega γράφει ιστορία με αυτές τις βραδιές….

Πολλοί αναρωτιούνται αν έχουν κλείσει οι ηθοποιοί των “Άγριων Μελισσών” για του χρόνου. Τωωωωραααα; Ο μόνος που ήταν να αποχωρήσει με ηρωική έξοδο πεθαίνοντας δηλαδή ήταν ο Στάνκογλου, επειδή θα έπαιζε τον “Προμηθέα”.

Ο κορονοϊός του χάλασε τα σχέδια και επιζητεί να παραμείνει. Με ποιον ρόλο; Αυτόν του καλού δίδυμου αδελφού που θα ξεπλύνει τα τραγικά πράγματα που έκανε ο Θωμάς; Λίγο τραβηγμένο μου φαίνεται…..

Ο σκηνοθέτης των “Άγριων Μελισσών”, Λευτέρης Χαρίτος έκανε πολύ ωραίες συνεντεύξεις στον καιρό της καραντίνας. Σε μια κλασική ερώτηση “τι σας έλειψε περισσότερο”, ε δεν απαντούσαν όλοι αληθινά…..Μια ξέρω σίγουρα!

Η Σμαράγδα Καρύδη γιόρτασε τα γενέθλια του Αθερίδη βάζοντας του 55 κεράκια. Όπως είπε ήταν η μόνη χρονιά που δε μπορούσε να τα μπερδέψει…..Χρόνια πολλά και καλά! Ξανά τώρα στα 66 με το καλό!

Μια εκπομπή που λέγεται «Σημείο συνάντησης» στην ΕΡΤ και μοιάζει και καλή θα τη σταθεροποιήσετε σε μια μεριά να μπορέσουμε να τη δούμε;;;

Και επί τη ευκαιρία να πούμε ένα μπράβο στον Φώτη Σεργουλόπουλο. Πάντα τον συμπαθούσα αυτό το παιδί. Και οι απόψεις του μια χαρά ακούγονται για το σωτήριο έτος 2020….

Να παρακαλέσουμε την ΕΡΤ, προσοχή στα αφιερώματα. Κάποιοι ζουν ακόμα ρε γμτ…..