«Πώς δεν θα πάρετε κιλά αυτές τις γιορτές»
Reset yourself

«Πώς δεν θα πάρετε κιλά αυτές τις γιορτές»

«Πώς δεν θα πάρετε κιλά αυτές τις γιορτές»

Η Ελένη Πετρουλάκη έχει την απάντηση!

Έφτασε η περίοδος των γιορτών και όλοι έρχονται στο γραφείο μου με μια ανησυχία: “Τι θα κάνω; Πώς θα κρατήσω το πλάνο διατροφής την περίοδο αυτή; Αποκλείεται να αντισταθώ! Δε γίνεται. Δεν μπορώ. Δεν υπάρχει περίπτωση”.

Αυτά ακούω τις τελευταίες μέρες και προσπαθώ να κατευνάσω τα πνεύματα και να είμαι ήρεμη.
Μα προς τι όλη αυτή η ανησυχία; Δυο λέξεις έχω εντοπίσει ότι “λείπουν” από το ελληνικό λεξιλόγιο: η εγκράτεια και η συνέπεια.
Μαθαίνονται όμως. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Ακόμα και αυτή την περίοδο, ακόμα και εάν είμαστε σε δίαιτα (δεν συμφωνώ αλλά ας είναι…) και σε διατροφή.

Δεν χρειάζεται ούτε στέρηση αλλά ούτε και υπερβολή. Θα φάμε και τα παραδοσιακά γλυκά. Θα τα δοκιμάσουμε, αλλά όχι και να πέσουμε με τα μούτρα! Προς Θεού! Άσε που οι θερμίδες είναι αρκετές μπορώ να πω:

✔️Κουραμπιές
40gr =240kcal
✔️Μελομακάρονα
35gr =190kcal
✔️Δίπλα
45gr =170 kcal
✔️Σοκολατάκια
20gr=110kcal
✔️Βασιλόπιτα (τύπου κέικ )
110gr =350kcal
✔️Βασιλόπιτα (τύπου τσουρέκι)
80gr =255kcal

Αλλά εξισορροπήστε το με άσκηση: Βγείτε έξω για περπάτημα, να πάτε γυμναστήριο, να κάνετε ασκήσεις στο σπίτι, ό,τι μπορείτε. Τουλάχιστον δεν θα πάρετε κιλά, είναι σημαντικό και αυτό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Outdoor workout – Legs day 🏃‍♀️ ✔️3 απλές ασκήσεις με το βάρος του σώματος που μπορείς να κάνει σε ένα σκαλοπάτι .. Είναι ένας τέλειος τρόπος να σμιλέψεις ομοιόμορφα, γρήγορα και αποτελεσματικά τις γάμπες, τους μηρούς και τους γοφούς σου και παράλληλα να κάψεις πολλές θερμίδες. Δες το βίντεο και θα καταλάβεις ..😉 @fitlab.services @total_body_reset #stopcellulite #totalbodyresetsystem #tbmo #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitlabbyelenipetroulaki #tbmobyfitlab #nutrition

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Petroulaki (@elenipetroulaki) στις

Και σιγά σιγά να βάλουμε τις λέξεις που προανέφερα στο λεξιλόγιό μας αλλά και στη ζωή μας γενικότερα.

Και να θυμάστε!

Όλα στο μυαλό είναι, όλα από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν. Εάν το μυαλό δεν δίνει την κατάλληλη εντολή στο σώμα μας, εάν αυτά τα δυο δεν συνάδουν, άστα να πάνε! “Νους υγιής εν σώματι υγιεί” που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Mind set λοιπόν σε όλα τα θέματα, διαχείριση σκέψης. Βασικό θέμα! Ακόμα και στο ένα ακόμα μελομακάρονο 😉

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Σήμερα θα σας δείξω την πιο γλυκιά συνταγή για ωμοφαγικά μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη. 😋 Τα πιο γευστικά και υγιεινά μελομακάρονα που μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές, όλο το χρόνο! Με 120 θερμιδες ανά τεμάχιο 👌🏻 Θα χρειαστείτε: ✔️180 γρ καρύδια ✔️120 γρ αλεύρι βρώμη (νιφάδες βρόμης περασμένες στο μπλέντερ) ✔️120 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης ✔️10 γρ σπασμένο λιναρόσπορο ✔️10 γρ κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης) ✔️1/2 κ.γ (3 γρ) γαρύφαλλο τριμμένο ✔️ξύσμα από πορτοκάλι (προτίμησε βιολογικό και ακέρωτο) ✔️60 γρ νερό Θρυμματίζεις τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αδειάζεις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις τον λιναρόσπορο, τη βρόμη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύεις. Προσθέτεις το μέλι και το νερό και ανακατεύεις. Το μείγμα θα κολλάει – μην προσθέσεις και άλλη βρόμη. Αφού έχεις ανακατέψει καλά, σκέπασε με μεμβράνη το μπολ και αφησέ το στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Πλάσε τα μελομακάρονα στο επιθυμητό μέγεθος, πασπάλισε με τριμμένο καρύδι, κανέλα και μέλι εφόσον επιθυμείς Τα καρύδια περιέχουν γλουταθειόνη, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην ανάπτυξη των λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι πλούσια σε α-λινολεϊκό οξύ που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και στην τόνωση της υγείας της καρδιάς, ενώ οι βιταμίνες Β που περιέχουν παράγουν ενέργεια και βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Ε βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. @fitlab.services @total_body_reset @miss_healthy_living_gr #stopcellulite #totalbodyresetsystem #tbmo #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitlabbyelenipetroulaki #tbmobyfitlab #nutrition

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Petroulaki (@elenipetroulaki) στις