“Πώς θα χάσετε τα κιλά των εορτών”
Reset yourself

“Πώς θα χάσετε τα κιλά των εορτών”

“Πώς θα χάσετε τα κιλά των εορτών”

Η Ελένη Πετρουλάκη έχει τον τρόπο!

Καταρχήν να σας ευχηθώ “Καλή Χρονιά”! Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2020 και πάντα με θετική ενέργεια και διάθεση!

Και το ερώτημα που απασχολεί πολλούς αυτές τις μέρες είναι πώς θα χάσουμε τα κιλά των εορτών.
Πρώτη μέρα στο γραφείο και έρχονται όλοι με μια δικαιολογία: “Δεν μπορούσα να συγκρατηθώ”. “Ήταν αδύνατο”.
Θυμάστε καθόλου το προηγούμενο άρθρο μου που έλεγα ακριβώς για τις λέξεις “συνέπεια” και “εγκράτεια”, δυο λέξεις που “λείπουν” από το λεξιλόγιο πολλών ανθρώπων; Και τώρα τι κάνουμε;

Δεν περιμένουμε να πάρουμε κιλά για να ενεργοποιηθούμε και να προσέξουμε τη διατροφή μας. Πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας ούτως ή άλλως όλο τον χρόνο ανεξαρτήτως βάρους.
Συνήθως λοιπόν αμέσως μετά τις γιορτές επικρατεί πανικός και πολύς κόσμος καταφεύγει στην εφαρμογή μη ισορροπημένων διαιτολογίων προκειμένου να χαθεί γρήγορα το βάρος.

Όχι πανικός. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι η βιασύνη και στην προσπάθεια αυτή γίνονται λάθη που συχνά επιφέρουν μη αναστρέψιμες συνέπειες.
Μην καταφεύγετε σε λύσεις όπως έτοιμες διατροφές, δίαιτες αποτοξίνωσης και ολιγοθερμικές διατροφές από το διαδίκτυο.

Τις περισσότερες φορές εάν όχι όλες έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Όπως και αυτό που ακούω τον τελευταίο καιρό με την λεγόμενη Fasting ή Intermittent Fasting  ή διαλειμματική νηστεία ή όπως αλλιώς συνηθίζεται να λέγεται.
Δεν είναι όλα για όλους και εάν κάποιος αποφασίσει να κάνει το οτιδήποτε τουλάχιστον να το κάνει σωστά και με την βοήθεια ειδικού.

Ένα παράδειγμα που δίνω πολλές φορές είναι και το εξής: εάν σε πονάνε τα δόντια σου θα τα φτιάξεις μόνος σου; Όχι βέβαια! Το ίδιο ισχύει και για το σώμα μας. Εάν δεν κάνετε μια λιπομέτρηση, μια μέτρηση μεταβολισμού πώς θα βγάλετε μόνοι σας διατροφικό πλάνο; Ή χωρίς εργομετρικό τεστ πώς θα ξέρετε τι πρόγραμμα άσκησης πρέπει να κάνετε;

Πάμε όμως να δούμε μερικές πρακτικές συμβουλές για μείωση βάρους έστω μέχρι να αποφασίσουμε να ζητήσουμε την βοήθεια ειδικού στον τομέα της διατροφής και της άσκησης:

  1. Ξεκινήστε περπάτημα ή οποιαδήποτε μορφή κίνησης. Μόνο καλό θα σας κάνει.

  2. Περιορίστε το τσιμπολόγημα

  3. Μην αφήνετε το στομάχι νηστικό για πολλές ώρες και τρώτε μόνο το βράδυ (έχει ως αποτέλεσμα να αποθηκεύει λίπος ο οργανισμός μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναφάτε)

  4. Προγραμματίστε την ημέρα σας (π.χ. αν κανονίσετε να βγείτε το βράδυ για φαγητό τότε φροντίστε το μεσημέρι να έχετε καταναλώσει κάτι πιο ελαφρύ)

  5. Προσοχή στον τρόπο που σκέφτεστε για το φαγητό: εάν ξεφύγετε λίγο δε χρειάζεται να το συνεχίσετε.

  6. Προτιμήστε τη light εκδοχή των φαγητών

  7. Προσοχή στο αλκοόλ!

  8. Μοιράστε τα γλυκά που έχουν περισσέψει!

https://www.instagram.com/p/B5H6Mopnc63/

Και Καλή σας Χρονιά…