«Αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε οικογενειακή ευκαιρία»
Ρώτα την Giveaway Queen

«Αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε οικογενειακή ευκαιρία»

«Αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε οικογενειακή ευκαιρία»

Η Καλομοίρα απαντάει στις ερωτήσεις σας μέσα από το Znews!

Αγαπητή Καλομοίρα,
Ήθελα να σε ρωτήσω, τι σχεδιάζεις να κάνεις το καλοκαίρι με την οικογένειά σου; Έχω δύο παιδιά και τώρα που τα πράγματα ανοίγουν και ήθελα να δω τι σκέφτεσαι και σχεδιάζεις.

Αφροδίτη

Γεια σου Αφροδίτη,

Σε ευχαριστώ για την ερώτηση και για την επικοινωνία. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα καλοκαιρινά μου σχέδια, η οικογένειά μου και εγώ είχαμε σχεδιάσει να πάμε στην Ελλάδα στο τέλος Ιουνίου μέχρι το τέλος Ιουλίου. (Σκόπευα να παντρέψω την ξαδέρφη μου τον Ιούλιο και το περίμενα πώς και πώς αφού την αγαπώ όπως και τους γάμους!). Επειδή οι πτήσεις έχουν ανασταλεί, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε οικογενειακή ευκαιρία. Νοικιάσαμε τροχόσπιτο και κάνουμε ένα road trip στις μεσοδυτικές πολιτείες για να δούμε και άλλες όμορφες περιοχές όπου δεν έχουμε πάει ποτέ. Είμαστε καθ’οδόν καθώς σου γράφω. Οδεύουμε προς το Γκραν Κάνυον.

Σου έχω μερικές προτάσεις για οικογενειακά ταξίδια μετά την καραντίνα που ίσως σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις τις καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειάς σου!

Να θυμάσαι πάντα ότι κρατάμε τις αποστάσεις και φυσικά να παραμείνεις ασφαλής με την οικογένειά σου με βάση την κρίση του, τη λογική σου και τις αποφάσεις των Αρχών.

#1 Road trip σε περιοχές όπου μπορείτε να περπατήσετε και να χαρείτε τη φύση

Τι καλύτερο από το να είσαι στην όμορφη φύση μας. Μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό, το σώμα και το πνεύμα μου λαχταρούσαν να αγκαλιάσω ένα δέντρο και να είμαι στη φύση. Αυτή τη στιγμή το κάνω με την οικογένειά μου και με ηρεμεί αλλά και μου είχε λείψει. Το να είμαι στη φύση με κάνει να νιώθω ότι υπάρχει καλό στον κόσμο και με γεμίζει ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και η επούλωση θα έρθει για όλους (όχι μόνο φυσική αλλά και πνευματική και ψυχική). Όπου και να είσαι στον κόσμο είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν ορισμένα μέρη όπου πάντα θα λες ότι θα ήθελες να πας. Ίσως ήρθε η ώρα! Εμείς νοικιάσαμε τροχόσπιτο και θα γυρίσουμε τη χώρα για 3 εβδομάδες. Μέχρι στιγμής ήταν πολύ διασκεδαστικό να περπατάμε στη φύση με τα παιδιά, να φτιάχνουμε σοκολατένια σάντουιτς (“smores”) στη φωτιά και να αγκαλιαζόμαστε τη νύχτα.

#2 Υιοθέτησε μια σαββατοκυριακάτικη παράδοση

Μπορείς να ξεκινήσεις μια καλοκαιρινή παράδοση με την οικογένειά σου και κάθε Σαββατοκύριακο να κάνετε κάτι δημιουργικό όλοι μαζί. Μερικά παραδείγματα θα ήταν μια ποδηλατάδα, ένα πικνικ στην εξοχή, κατασκήνωση στην αυλή ή ακόμα να πηγαίνετε κάθε πρωί το Σάββατο στον φούρνο για φρέσκα ντόνατς και μια βόλτα. Κάθε ιδέα μπορεί να είναι μοναδική και ανάλογη με τους χαρακτήρες που έχει μια οικογένεια. Διότι τελικά τα μικρά πράγματα πολλές φορές είναι αυτά που μας μένουν.

#3 Για μπάνιο στη θάλασσα

Το κολύμπι είναι τόσο χαλαρωτικό τόσο για σένα όσο και για την οικογένεια. Μπορείτε να πηγαίνετε κάπου κοντά ή σε ένα κοντινό νησί για μπάνιο και οικογενειακές στιγμές στην παραλία.

#4 Κηπουρική

Είναι μια καλή ιδέα να κάνετε λίγη δουλειά στον κήπο (ή στο μπαλκόνι) οικογενειακώς. Μπορείτε να φυτέψετε και προτού το κάνετε οργανώστε ποιες δουλειές πρέπει να γίνουν ώστε να ακολουθήσει το φύτεμα. Είναι κάτι που τα παιδιά θα θυμούνται αλλά και θα βλέπουν τα φυτά να μεγαλώνουν μαζί τους ενώ θα μάθουν να φροντίζουν όσα αγαπούν, να είναι υπεύθυνα και θα δουν πόσο απίστευτη είναι η φύση.

Ακολουθήστε με στο κανάλι μου στο Υoutube για περισσότερα tips ομορφιάς, fitness, για τα παιδιά και άλλα!