Διατροφή

Βασίλης Καλλίδης: Μας δείχνει πώς να φτιάξουμε αφράτο τυρόψωμο με τραγανή κρούστα από φέτα και τραγανό ελιόψωμο με ρίγανη

Βασίλης Καλλίδης: Μας δείχνει πώς να φτιάξουμε αφράτο τυρόψωμο με τραγανή κρούστα από φέτα και τραγανό ελιόψωμο με ρίγανη

Υπέροχες ιδέες για γεμάτο στομάχι!

Ο Βασίλης Καλλίδης εξήγησε σήμερα στην εκπομπή “Το Πρωινό” ποια είναι τα απαραίτητα υλικά που θα πρέπει κάθε νοικοκυρά να έχει στα ράφια της την περίοδο της καραντίνας και στη συνέχεια επιφύλαξε δυο νόστιμες συνταγές για αφράτο τυρόψωμο με τραγανή κρούστα από φέτα και τραγανό ελιόψωμο ικανά να μας χορτάσουν και να μας “τρελάνουν” με τη γεύση τους.

https://streamable.com/1ybdgd?fbclid=IwAR2ZHn3T3ZY7rZB-x0XrA5x6pk0c6BNPzk4n2DqgvJGJLWUnqtQ6YQ5oVes

Για το αφράτο τυρόψωμο με τραγανή κρούστα από φέτα θα χρειαστούμε:

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι

1 φλ. καλαμποκάλευρο

2 φλ. φέτα θρυμματισμένη

2 φακ. μαγιά στιγμής

1/2 φλ. ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο με 2 φλ. χλιαρό νερό και τη μισή φέτα. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει περίπου 2 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη ή υγρή πετσέτα.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μεσαίο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα, πιέζουμε ελαφρά, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα.

https://streamable.com/z9m79n?fbclid=IwAR3faPPsbSYUnmbozx03p18LFCg3jNHXjOJbH8mKU9n5-ovYU29J5i8LGE8

Για το αφράτο τραγανό ελιόψωμο με ρίγανη θα χρειαστούμε:

Υλικά:

3 φλ. αλεύρι

40 γρ. μαγιά νωπή η 2 φακελάκια μαγιά ξερή

1 φλ. ροδέλες ελιάς

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 γερή πρέζα ρίγανη

1 φλ. σουσάμι

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης στον κάδο και προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά, ζυμώνουμε, σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη στα δυο και ανοίγουμε τα κομμάτια με τα χέρια μας να γίνουν σαν λαγάνες.

Απλώνουμε τις λαγάνες σε δύο ταψιά πασπαλισμένα με σουσάμι και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Απλώνουμε από πάνω τις ελιές. Τις ραντίζουμε με λίγο νερό και τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά.

Exit mobile version