Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθεί» – Αιχμηρή δήλωση και για τη Δώρα Χρυσικού
Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθεί» – Αιχμηρή δήλωση και για τη Δώρα Χρυσικού

Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθεί» – Αιχμηρή δήλωση και για τη Δώρα Χρυσικού

Τι είπε για τον χαρακτηρισμό «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Έξω από το Εφετείο έκανε δηλώσεις στις κάμερες ο Αλέξης Κούγιας και αναφέρθηκε στην προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, στη γραμμή υπεράσπισης που θα ακολουθήσει και την πεποίθησή του πως ο πελάτης του θα κριθεί αθώος. Ενώ, μίλησε με έντονους χαρακτηρισμούς για όσους  ξέσπασαν για τον όρο «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», αλλά και τη Δώρα Χρυσικού.

«Δεν το λέω υπερασπιστικά, αλλά μια τέτοια δικογραφία, να έχει τόσες δικονομικές ακυρότητες και για την απόφαση ενός τέτοιου τυπικού θέματος να συνεδριάζει το Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τρεις ώρες. Δεν έχω δει το σκεπτικό γιατί κοινοποιήθηκε στην κυρία ανακριτή. Να ξεκινήσει η απολογία στις 14:30 και να ολοκληρωθεί μετά από πέντε ώρες, όταν είχαμε τόσο μικρή δικογραφία.  Δεν το καταλαβαίνω.

Γιατί τι είχαμε; Είχαμε μια καταγγελία ότι το 2010 ο κύριος Λιγνάδης κάποια ημερομηνία στις αρχές του Αυγούστου, βίασε με μια πεολειχία κάποιον, ο οποίος είχε ερωτικές επαφές μαζί του και εκείνη την ημέρα τον βίασε. Όταν αποδεικνύεται με αδιάσειστα στοιχεία ότι αυτήν την ημερομηνία και όλον τον Αύγουστο, ο κύριος Λιγνάδης τις πρώτες δέκα μέρες είναι στην Αίγυπτο, από τις 1ο μέχρι τις 19 είναι στην Επίδαυρο. από τις 19 μέχρι στις 22 είναι στην Πάτρα, από τις 22 ως τις 25 είναι στην Κορινθία και έπειτα στην Άνδρο. Κι αυτά φαίνονται μέσα από στοιχεία που μπορεί να βρει κάποιος στην Google για το πρόγραμμα των παραστάσεων που είχε.

Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγελία, αρχικά αναφέρεται η ημερομηνία 9 Αυγούστου. Ο τόπος που φαίνεται ότι έγινε ο φερόμενος ως δεύτερος βιασμός είναι στη σουίτα ενός ξενοδοχείου», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας. Και επισήμανε: «Μετά το έκανε 8 Αυγούστου, Σάββατο γιατί Κυριακή δεν έχει παραστάσεις. Δυστυχώς γι’ αυτούς που κατασκεύασαν αυτές τις κατηγορίες, το 2015 είναι η μόνη χρονιά που δεν σκηνοθετεί ή πρωταγωνιστεί σε έργο στην Επίδαυρο», ενώ για μια ακόμη φορά δήλωσε πως ο πελάτης του βρισκόταν εκείνη την περίοδο στην Ιθάκη.

Για τον όρο «επαγγελματίες – ομοφυλόφιλοι» είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεσηκώθηκαν όλοι αυτοί οι ηθοποιοί, ακόμα και ένας μόδιστρος… Και ένας παλιός παρουσιαστής που έχει παντρευτεί με άντρα. Έκαναν αχαρακτήριστες τοποθετήσεις για εμένα με εξυβριστικές θέσεις, για τις οποίες θα τους οδηγήσω στα δικαστήρια».

«Δεν γνωρίζω πόσο θα ταλαιπωρηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Ενώ, αναφέρθηκε και στον δικηγόρο Στέλιο Γκαρίπη που προτάθηκε να αναλάβει όσους θέλουν να κινηθούν νομικά εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη: «Υπάρχει ένας δικηγόρος που ταλαιπωρεί χρόνια τη Μύκονο που έκανε ανακοίνωση και δήλωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος, λέγοντας πως “όποιος θέλει να καταγγείλει τον Λιγνάδη να έρθει σε εμένα και αναλαμβάνω τα έξοδα”. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει δικηγόρος που ορκίστηκε να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους και κάνει τέτοια δήλωση».

Τέλος, για τη Δώρα Χρυσικού που ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν στην Ιθάκη τον Αύγουστο του 2015 δήλωσε: «Ποια είναι η κυρία Χρυσικού; Έχουμε επικαλεστεί εμείς κάποια μάρτυρα Χρυσικού; Δεν με ενδιαφέρει. Δεν θέλω να απαντήσω καθόλου. Να την προσλάβουμε να κάνει ένα μονόπρακτο. Θα κάνω εγώ διάσημη την κυρία Χρυσικού, η οποία έβγαλε μία ανακοίνωση, ενώ υπάρχουν η πρώην υπουργός κ. Κούρκουλα, ο σύζυγός της, δύο δικηγόροι, μία πρόεδρος Εφετών και δεκάδες άνθρωποι από την Ιθάκη; Ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες με ημερομηνίες που έχουν καταγραφεί… Κάνει η κυρία Χρυσάφη πώς την είπατε μία ανακοίνωση και θα κάτσω να ασχοληθώ με την κυρία Χρυσάφη; Τη μάθαμε».

Δείτε το video από την εκπομπή T- Live

https://streamable.com/d30rpr