Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Η γνωριμία τους πριν από 22 χρόνια, ο έρωτας άνευ όρων και οι δύσκολες στιγμές
Ελλάδα

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Η γνωριμία τους πριν από 22 χρόνια, ο έρωτας άνευ όρων και οι δύσκολες στιγμές

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Η γνωριμία τους πριν από 22 χρόνια, ο έρωτας άνευ όρων και οι δύσκολες στιγμές

Αφιέρωμα σε έναν μεγάλο έρωτα, που εξελίχθηκε σε μια αγαπημένη οικογένεια και κατέληξε σε έναν χωρισμό ύστερα από 22 χρόνια γνωριμίας και 18 χρόνια γάμου, αυτόν της Δέσποινας Βανδή με τον Ντέμη Νικολαΐδη, εξιστορεί η Κάλλια Καστάνη στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Το «ζευγαρικό» μοτίβο «τραγουδίστρια με ποδοσφαιριστή» προκαλεί κάτι το ερεθιστικό, κάτι το ενδιαφέρον, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, είτε πρόκειται για τους Mπέκαμ, τη Σακίρα με τον Πικέ, τη Μοσχολιού με τον Δομάζο, είτε τη Δέσποινα με τον Ντέμη.

Είναι μια οσμή λάμψης, νιάτων, ταλέντου, ρώμης και επιτυχίας, μπερδεμένη με μια δυνατή, διεγερτική δόση διασημότητας. Κάτι ανεξήγητο, πυρετικό, που κάνει το κοινό και τα media να τρελαίνονται, τρέφει τις gossip εκπομπές, παράγει εξώφυλλα, αφιερώματα και δημιουργεί εμβληματικά, «βασιλικά» ζευγάρια. Το ίδιο συνέβη και όταν η Δέσποινα Βανδή συνάντησε τον Ντέμη Νικολαϊδη – με τη μόνη διαφορά ότι αυτοί οι δύο δεν κυνήγησαν ποτέ τη δημοσιότητα.

Το αντίθετο. Όμως το 1999, τη χρονιά που γνωρίστηκαν –ο Ντέμης ήδη ένας καταξιωμένος επιθετικός της ΑΕΚ, γρήγορος, γκολτζής, «σημαία» της Original μετά την άρνησή του να μετακομίσει στον Ολυμπιακό και η Δέσποινα λίγο μετά τις πλατινένιες Δέκα Εντολές του Φοίβου και την εμφάνισή της στους Δύο Ξένους, λίγο πριν από το μεγάλο μπαμ της καριέρας της– τα Μέσα ήταν ήδη εκεί. Αποτελούσαν μέρος της ζωής τους. Αναγκάστηκαν να το αποδεχτούν σαν τον παράξενο, τον ακάλεστο τρίτο στη σχέση τους.

Ο χορός της ΑΕΚ, το τηλεφώνημα και το «Όλοι μαζί το βράδυ στη Βανδή»

Η ιδέα πως μια συνάντηση είναι καρμική υπάρχει πίσω από κάθε μεγάλο έρωτα – επειδή, όταν τελικά συμβαίνει, λες πως τίποτα δεν θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά. Που ίσως και να γνωρίζονταν από παλιά. Από πάντα. Η Δέσποινα Μαλέα και ο Θεμιστοκλής Νικολαΐδης υπήρχαν ο ένας στη ζωή του άλλου πριν συναντηθούν – υπήρχαν στην οικογενειακή τους ρίζα, στον τόπο που γεννήθηκαν (εκείνη στο Τίμπινγκεν, εκείνος στο Γκίσεν της Γερμανίας, από μετανάστες γονείς), στη γλώσσα τους, στην παράλληλη ιστορία της επιστροφής τους στην Ελλάδα, στα χώματα που μεγάλωσαν (στην Καβάλα, η Δέσποινα, κάνα δυο ώρες μακριά από την Αλεξανδρούπολη όπου έμενε ο Ντέμης).

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά την άνοιξη του 1999 σε κάποιο χορό της ΑΕΚ στο Γκάζι, όπου η Δέσποινα τραγουδούσε στο πλευρό του Βασίλη Καρρά. Εκείνος είχε δει το πρόσωπό της σε μια αφίσα, εκείνη κάπου στα περιοδικά: «Ήξερα αορίστως πως ήταν ένα πολύ νόστιμο αγόρι» θα παραδεχόταν αργότερα. Πράγμα που ίσως να έπαιξε ρόλο στο γεγονός ότι βγήκε στην πίστα, φορώντας την κιτρινόμαυρη αεκτζίδικη φανέλα, με το «11» – το νούμερο του Ντέμη. Μια –ασυνείδητη– πρόκληση/πρόσκληση που ίσως να έσπρωξε εκείνον να την πάρει τηλέφωνο λίγες μέρες αργότερα…

«Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης. Δεν τον πίστεψα και ρώτησα ποιος είναι. Τον είχα δει σε κάτι εξώφυλλα, γιατί δεν ήξερα από ποδόσφαιρο. Είχε γίνει ένας χορός της ΑΕΚ στο Γκάζι και με είχε δει. Μετά από τρεις μήνες που μιλούσαμε χωρίς να έχουμε συναντηθεί, μου λέει ”μήπως να βρεθούμε;” Και του λέω ”νομίζω πως βιάζεσαι λιγάκι”. Δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό….».

Στη συνέχεια όμως ήταν η δική της σειρά να περάσει στην άμυνα. «Θυμάμαι ότι στο πρώτο μας ραντεβού που τον είδα έπαθα σοκ. Μου άρεσε πολύ. Έβλεπα μπροστά μου ένα αρσενικό με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν είχα ιδέα τι σημαίνει ποδόσφαιρο και τι συμβόλιζε ο Ντέμης για την ομάδα του».

Η πρώτη τους κοινή, δημόσια εμφάνιση έγινε τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου στο Θέατρο Βρετάνια στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Η Ήρα και το παγώνι και προκάλεσε πάταγο.  Η σχέση τους σύντομα θα γινόταν πρωτοσέλιδο, υλικό μιας παραφιλολογίας περί «άστατης ζωής» του Ντέμη, σύνθημα στην κίτρινη κερκίδα: «Όλοι μαζί, το βράδυ στη Βανδή».

Γύρω γύρω όλα ήταν παράξενα και έμοιαζαν λάθος, όμως μέσα τους οι ίδιοι αισθάνονταν πως βρίσκονταν ακριβώς εκεί που έπρεπε. Η Δέσποινα αργότερα θα ομολογούσε πανηγυρικά πως «γυναίκα αισθάνθηκα στα 29, όταν γνώρισα τον Ντέμη».

Οι δυσκολίες μετά τα παιδιά

Στις 17 Ιουνίου το 2003, παντρεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, με τους φωτογράφους να κρέμονται από δέντρα και μάντρες για να μπορέσουν να τραβήξουν έστω και μια φωτογραφία από τον γάμο.

Τον Φεβρουάριο του 2004 γεννήθηκε η Μελίνα, ενώ αργότερα, τον Αύγουστο του 2007 ήρθε και ο Γιώργος και συμπλήρωσαν το κάδρο της ευτυχίας του ζευγαριού. Τουλάχιστον στην επιφάνεια. Στο εσωτερικό της σχέσης τους –θα ομολογούσαν και οι δύο αργότερα– υπήρχαν κραδασμοί.
«Οι πιο δύσκολες στιγμές μας ήταν όταν είχα αναλάβει πρόεδρος στην ΑΕΚ, η Δέσποινα είχε γεννήσει τη Μελίνα και εγώ έλειπα μονίμως. Εκεί
περάσαμε την πιο δύσκολη περίοδό μας» θα αποκάλυπτε χρόνια αργότερα ο Ντέμης Νικολαΐδης στο Ενώπιος Ενωπίω.

«Όταν έκανα τη Μελίνα ήμουν εκεί, τα πάντα ήταν η μητρότητα. Όλη τη μέρα κότσο και φορούσα φόρμες. Με πιάνει ο Ντέμης και μου λέει ότι πέρασε ένας χρόνος και ίσως πρέπει να ξαναθυμηθώ πώς ήμουν» και είχε δίκιο παραδεχόταν από τη μεριά της η Δέσποινα Βανδή στα Parapolitika FM.

Το 2018 η τραγουδίστρια παραδεχόταν στο Dot.: «Δεν ξέρω πώς γίνεται να είμαι ακόμα καψούρα με τον Ντέμη. Mου προέκυψε. Τον άνθρωπο που αγαπάς ή ερωτεύεσαι, τον αγαπάς και τον ερωτεύεσαι για συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά στη διάρκεια των χρόνων μπορεί να χαθούν, να μετατραπούν, να μεταλλαχθούν. Δεν αισθάνθηκα ποτέ κοιτώντας τον Ντέμη ότι δεν είναι ο άνθρωπος που αγάπησα. Κάθε μέρα βλέπω σε αυτόν τον λόγο και την αιτία που είμαι μαζί του και τον θέλω ακόμα. Του το λέω και του το δείχνω. Δεν μπορώ να σου πω ότι 18 χρόνια που είμαστε μαζί τα χαρακτηρίζει ένα αχαλίνωτο πάθος. Σημασία έχει ότι υπάρχουν αυτές οι στιγμές – είναι πολύ σημαντικό αυτό. Σημασία έχει να τον θέλεις και να σε θέλει ο άλλος και να το νιώθεις αυτό. Να μην αισθανθείς ποτέ δεδομένος…».

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»!