Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η δημόσια «συγγνώμη» στον Άκη Πετρετζίκη – «Έκανα μ@λ#κια»
featured

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η δημόσια «συγγνώμη» στον Άκη Πετρετζίκη – «Έκανα μ@λ#κια»

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η δημόσια «συγγνώμη» στον Άκη Πετρετζίκη – «Έκανα μ@λ#κια»

Τι έκανε και μετάνιωσε ο γνωστός σεφ;

Τον Δημήτρη Σκαρμούτσο υποδέχτηκαν στο μακρινό διάστημα ο Φάνης Λαμπρόπουλος και ο Νικόλας Ράπτης.

Αρχικά, ο γνωστός σεφ μίλησε για το πώς περνάει τον χρόνο του όλο αυτό το διάστημα που η εστίαση έχει κατεβάσει ρολά.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως όνειρό του στο παρελθόν ήταν να γίνει tattoo artist αλλά δεν τα κατάφερε για τον εξής απλούστατο λόγο… Ότι ήταν… ατάλαντος στο σχέδιο.

«Ήμουν ατάλαντος. Ζωγράφιζα ελέφαντα και έβγαινε καμηλοπάρδαλη . Πήγαινα να κάνω ένα κλασικό τριαντάφυλλο κι έβγαινε τσουκνίδα».

https://streamable.com/5tqupn

Ο λόγος που έφυγε νέος στην Αμερική ήταν για να βρει περισσότερες ευκαιρίες εργασίας μιας και τα πράγματα τότε στην Ελλάδα ήταν πολύ πιο περιορισμένα.

«Η Ελλάδα ήταν πολύ μικρή τη δεκαετία του ΄80 και του ΄90 γι αυτό έφυγα. Πήγα να σπουδάσω οικονομικά και η μαγειρική προέκυψε επειδή ανέπτυξα άλλες κακές συνήθειες οπότε έπρεπε να δουλεύω γιατί οι γονείς μου δεν είχαν λεφτά και άρχισα να δουλεύω σε εστιατόρια κι έτσι μου μπήκε το μικρόβιο».

Όμως, δεν μπήκε εξαρχής στην κουζίνα απλώς συμμάζευε τραπέζια και έπειτα μεταπήδησε στο service. Κι αν αναρωτιέστε πώς κατέληξε να μαγειρεύει αντί να σκουπίζει για όλα φταίει ένας παρολίγον ξυλοδαρμός!

«Ήμουν το παιδί που μάζευε τραπέζια και σκούπιζε. Κάποια στιγμή έγινα σερβιτόρος, ήμουν τότε νέος,ωραίο παιδί, ήμουν Έλληνας και γούσταραν το μεσογειακό και κονόμαγα από τα tips. Ένα βράδυ και ενώ είχα δουλέψει 14 ημέρες ήταν ένας Αμερικανός και έφερε μία πολύ όμορφη κοπέλα. Ο πο#στ#ς με έτρεχε όλο το βράδυ, μου άνοιξε τρία διαφορετικά κρασιά, μου έστελνε πιάτα πίσω, μου έκανε παρατήρηση για το πώς μιλάω και την προφορά μου και στο τέλος φεύγει και αντί να μου αφήσει 17% φιλοδώρημα βάσει νόμου μού αφήνει 2 δολάρια. Με το που το βλέπω, τα «παίρνω», τρέχω έξω στο πάρκινγκ και τον βουτάω να τον δείρω. Από πίσω μου το αφεντικό κι οι μάγειρες “όχι μην το κάνεις”. Όταν μας χώρισαν ήρθε το αφεντικό και μου είπε “άκου να σου πω δεν κάνεις για σερβιτόρος ή θα μπεις κουζίνα ή θα φύγεις».

https://streamable.com/06nkr5

Για το τέλος άφησε μία μεγάλη «συγγνώμη» στον Άκη Πετρετζίκη για το γεγονός ότι τον είχε κόψει σε audition στο MasterChef.

«Δεν το θυμάμαι έχουν περάσει 15 χρόνια αλλά αν το έχω κάνει του ζητώ συγγνώμη γιατί έχει πραγματικά μεγάλη πορεία. Έκανα μ#λακ#α. Ήταν ο καλύτερος σε όσα MasterChef ήμουν εγώ».

https://streamable.com/hcq8ew