Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα»
Νέα

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα»

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα»

Τι είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Αλέξη Κούγια και τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

Στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» βρέθηκε καλεσμένος ο Φώτης Σεργουλόπουλος και μίλησε για τον γιο του, τα σχόλια που άκουσε όταν απέκτησε το παιδί του, αλλά και τα περιστατικά βίας και παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο γνωστός παρουσιαστής, μάλιστα, μίλησε και για τη νέα του εκπομπή του στο youtube που έκανε πρεμιέρα με την Καίτη Γαρμπή.

«Ένας λόγος που ήρθα σήμερα εδώ είναι γιατί θέλω να ζητήσω να ανοίξουν τα σχολεία. Τα παιδιά ζουν σε ένα περιβάλλον που είναι άσχημο, που δεν είναι ωραίο. Είναι δεύτερος χρόνος που τα παιδιά δεν ζουν με τους συμμαθητές τους. Ο Γιώργος κάνει μάθημα μέσω υπολογιστή. Kαι μέχρι πριν από λίγο καιρό του λέγαμε να μην είναι στα τάμπλετ και τώρα είναι συνέχεια εκεί», ανέφερε αρχικά και μίλησε και για τους ηλικιωμένους που μένουν μέσα και βυθίζονται στην κατάθλιψη.

Μιλώντας για τα σχόλια που είχε ακούσει όταν είχε μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του είπε: «Ο κακοποιητικός λόγος είναι ένας λόγος που δεν πρέπει να εμφανίζεται στην τηλεόραση ποτέ. Η κοινότητα των γκέι είχε δεχθεί πάνω της ένα κάρμα ότι θα τα υποστεί όλα. Είχαμε δεχτεί ότι αυτό ήταν κανονικό. Όχι δεν είναι κανονικό. Δεν χρειάζεται να κρύβομαι. Είναι δικαίωμά μου να ζητάω τον σεβασμό…

Δεν έκρυψα ποτέ τη σεξουαλικότητά μου. Όταν το ξεστομίζεις όμως, αλλάζει.  Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα. Θα έπρεπε αυτοί που τα ξεστόμισαν, να έχουν φύγει από τα παράθυρα, γιατί ήταν ένας κακοποιητικός λόγος προς εμένα και το παιδί μου. Είναι ανθρώπινα δικαιώματα αυτά», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Για τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη: «Δεν θέλω να απαντήσω απ’ ευθείας στον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κακοποιητικός λόγος, όμως, είναι κακοποιητικός και το ακούσαμε από το στόμα του», είπε και συνέχισε: «Δεν μπορεί να μιλάει κανείς για μια κοινότητα ανθρώπων. Δεν ξέρω αν ο κ. Λιγνάδης που ανήκει στη ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ  είναι υπερήφανος είναι που ο συνήγορός του εκφράζεται έτσι για αυτή την ομάδα. Αυτό το πράγμα, πρέπει να σταματήσει».

https://streamable.com/0r46xt

Και συνέχισε: «Τελικά η Τζένη κατάφερε να τον ονοματίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Τζένη και η Αγγελική σε δυο γκέι φίλους τους το είπαν… Ξέρανε ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση» και ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε ότι έχουν γίνει καταγγελίες από 13 γυναίκες για αυτόν τον ηθοποιό στο ΣΕΗ.

https://streamable.com/mdivfs