Γλυκά Νερά – Δικηγόρος 32χρονου πιλότου: «Η επιθυμία του είναι και οι δυο οικογένειες να έχουν την επιμέλεια του μωρού»
Κοινωνία

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος 32χρονου πιλότου: «Η επιθυμία του είναι και οι δυο οικογένειες να έχουν την επιμέλεια του μωρού»

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος 32χρονου πιλότου: «Η επιθυμία του είναι και οι δυο οικογένειες να έχουν την επιμέλεια του μωρού»

Τι αποκάλυψε στην κάμερα του «Ευτυχείτε»;

Στην κάμερα της εκπομπής «Ευτυχείτε» και στον Σπύρο Κεραμίδα μίλησε λίγο πριν από την απολογία του 32χρονου πιλότου στην ανακρίτρια, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. Μετά την αποχώρηση του δικηγόρου Βασίλη Σπύρου, ο κος Παπαϊωαννίδης ήταν αυτός που ασχολήθηκε με την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου.

«Ο πελάτης μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, παρ’ όλα αυτά οδηγείται σήμερα για την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, του βασικού ανθρώπου που θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Θα πρέπει να δείξει την όποια δύναμη του έχει μείνει σε επίπεδο ουσίας για να πει τα γεγονότα όπως είναι και αναμένουμε», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη.

Και συνέχισε: «Το μόνο που ζήτησε είναι να μάθει σχετικά με το παιδί του και ποια είναι η τύχη και η εξέλιξη σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού. Δεν ξέρω αν έχει επικοινωνία με κάποιον άλλον. Επικοινωνεί με την οικογένειά του και με εμένα που είμαι ο συνήγορός του. Πάντα ρωτά για το παιδί του. Είναι το πρώτο που κάνει είτε σε νομικό, είτε σε πραγματικό επίπεδο».

Για τη συνεπιμέλεια του παιδιού ανέφερε: «Η επιθυμία του είναι και οι δυο οικογένειες να έχουν την επιμέλεια του μωρού. Επιθυμία του είναι να γίνει το καλύτερο για το παιδί».

Για την υπερασπιστική γραμμή ανέφερε: «Είναι μια ομολογημένη πράξη, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να φωτίσουμε τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν εκείνη τη νύχτα. Βασική θέση του εντολέα μου είναι πως δεν ήταν προσχεδιασμένο και δεν υπήρχε κάποιο κίνητρο».

Στην ερώτηση γιατί άλλαξε την κατάθεσή του και παρόλο που αρχικά είπε ότι τη σκότωσε πάνω στον καβγά κατέληξε στο ότι έγινε όταν κοιμόταν, ο δικηγόρος ανέφερε: «Θεωρούμε ότι δεν την άλλαξε, αλλά τη διευκρίνισε» και συμπλήρωσε: «Γνωρίζει τις συνέπειες των πράξεών του. Η αγωνία του είναι για το παιδί και το τι θα γίνει. Λόγω της ενδεχόμενης κράτησής του γνωρίζει ότι δεν μπορεί να το δει σε καμία περίπτωση και θέλει να διασφαλίσει το μέλλον του».

Τέλος, για το πότε παρέδωσε υο κινητό του στις αρχές ο δικηγόρος του είπε: «Είχε ζητηθεί το κινητό τηλέφωνο του εντολέα μου. Το έδωσε ο ίδιος. Είναι τέτοια η τεχνολογία που δεν μπορεί να σβήσει κάποιο στοιχεί γιατί θα το έβρισκαν οι αρχές».

https://streamable.com/yqv4ux