Μαλβίνα Κάραλη: Η διαδρομή ενός πραγματικού ειδώλου που έγινε «σύμβολο» – Η Δήμητρα Λιάνη, ο Λάκης Λαζόπουλος και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, θυμούνται…
Νέα

Μαλβίνα Κάραλη: Η διαδρομή ενός πραγματικού ειδώλου που έγινε «σύμβολο» – Η Δήμητρα Λιάνη, ο Λάκης Λαζόπουλος και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, θυμούνται…

Μαλβίνα Κάραλη: Η διαδρομή ενός πραγματικού ειδώλου που έγινε «σύμβολο» – Η Δήμητρα Λιάνη, ο Λάκης Λαζόπουλος και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, θυμούνται…

Όσα αποκάλυψαν για την αγαπημένη τους φίλη

Με μία από τις εμβληματικές γυναικείες μορφές της χώρας, τη Μαλβίνα Κάραλη, αποφάσισε να ολοκληρώσει τη σειρά ντοκιμαντέρ Idols ο Σάκης Ρουβάς.

Θαρραλέα, εκκεντρική ή για κάποιους αντιδραστική έγινε το σύμβολο της διαφορετικότητας σε μία εποχή ισοπεδωτικής ομοιογένειας. Πάντοτε αντισυμβατική, με ευφυείς ανατροπές, χειμαρρώδη λόγο και καυστικό χιούμορ, έμεινε στο πάνθεον των συμβόλων της δεκαετίας του 1990.

Ο παρουσιαστής, ανέτρεξε στα παιδικά της χρόνια, στάθηκε στη ζωή της, ως μητέρα και σύζυγο, αλλά και στην πορεία της ως δημοσιογράφο. Κάποιες στήλες της άφησαν εποχή. Παράλληλα, ως σεναριογράφος, τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια» του Πατρίς Βιβάνκος και «Κρυστάλλινες Νύχτες» της Τώνιας Μαρκετάκη.

Έκανε τρεις γάμους: με τον βιβλιοχαρτοπώλη Βαγγέλη Κάραλη, με τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα και με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο και απέκτησε τρία παιδιά.

Η Μαλβίνα Κάραλη ήταν «αυτό που θέλεις να έχεις δίπλα σου, από όλες τις απόψεις», «μια επαναστάτρια της δεκαετίας του ‘90», είπε μεταξύ άλλων ο ραδιοφωνικός παραγωγός και πρώην ποδοσφαιριστής Γιώργος Μύρτσος.

«Δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς έρωτα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ξαδέρφη της Βίκυ Σιδηροπούλου.

Ο εκδότης βιβλίων και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γεώργιος Χρονάς, μίλησε για την γνωριμία τους και την περίοδο που έμαθεί ότι ήταν άρρωστη: «Κατά σύμπτωση ήμουν και στην τελευταία της εκπομπή, πριν φύγει για τη Νέα Υόρκη. Ήρθαν δύο κορίτσια και την έβαφαν στην κουζίνα του σπιτιού μου, όπου έγινε το γύρισμα και είπε είμαι άρρωστη και θα φύγω στην Αμερική. Τής έλεγαν δεν έχεις τίποτα, θα συνέλθεις και θα γυρίσεις καλά. Η Λούλα Αναγνωστάκη μού είπε ότι γύρισε χωρίς νεφρά, της είχαν ρίξει πολλή ραδιενέργεια για να την κάνουν καλά και μάλλον τής τα ακύρωσαν. Είχε έρθει σπίτι μου να κάνουμε εκπομπή για τον Άγιο Βαλεντίνο.»

«Θεοποιούσε τον έρωτα και τον απομυθοποιούσε, όταν ήταν να τελειώσει. Έμοιαζαν πολύ με τον Ανδρέα στο θέμα της ατάκας. Ήταν κάτι κοινό που είχαν και ήταν χάρισμα. Ήταν χαρισματική γυναίκα. Δεν άφησε ποτέ τον εαυτό της να γίνει θύμα. Δέχτηκε πολύ μεγάλες κριτικές. Όταν ήρθε η κυβέρνηση του Σημίτη, τους έβγαζε στη σέντρα κάθε μέρα. Χρησιμοποιούσε τη φωνή και το πνεύμα του Αντρέα για να τους πει να φύγουν. Γνωριστήκαμε και από τότε κάναμε πολύ παρέα. Γέλασα που με είχε αποκαλέσει “ντάνα”. Αυτό μου το έλεγε όταν ήμασταν μαζί. Η Μαλβίνα ίσως είδε σε εμένα ένα “θύμα” της εποχής που δεν ήθελε να το κανιβαλήσει άλλο», δήλωσε στο Idols η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

«Τη διάβαζα στα περιοδικά και τη γνώρισα λίγο πριν κάνει την εκπομπή στην τηλεόραση. Βρεθήκαμε τυχαία σε μία συνάντηση. Ήθελα πάντα να τη γνωρίσω και πήγα κατευθείαν πάνω της. Αμέσως κολλήσαμε, ήταν κι εκείνη θερμή με εμένα. Είχε τεράστια εσωτερική δύναμη και τσαμπουκά αληθινό. Ένιωθα ότι μπορούμε να κεντήσουμε πάνω στο χιούμορ μαζί. Ένιωσα ότι είμαστε δυο παίκτες. Καταλάβαινες από τα κείμενά της ότι έχει χιούμορ, το γεγονός ότι οπτικοποίησε τη σάτιρα και μιλούσε η ίδια στο κοινό, ήταν κάτι νέο.

Το έκανε γυναίκα αυτό και το τονίζω. Ο πρώτος που σήκωσε ανάστημα στη χώρα, είναι γυναίκα. Η εξουσία δεν έχει κανένα χιούμορ και ποτέ δεν είχε. Της στοίχισε αυτό. Εκείνη ήταν αντισημιτική ας το πούμε, οπότε το σύστημα αυτό αντέδρασε και νομίζω ήταν η αιτία της απομάκρυνσής της. Ήταν μια γυναίκα με τεράστια δύναμη και τεράστια αντοχή. Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να μάθεις να μην πληγώνεσαι κι εκείνη δεν το είχε μάθει αυτό» πρόσθεσε ο φίλος της, Λάκης Λαζόπουλος.

«Ήταν μια πληθωρική προσωπικότητα. Είχε ταλέντο, είχε γενναιότητα, είχε θάρρος και ανθρωπιά. Είχε ψυχή και ήταν Ελληνίδα. Τα έδινε όλα στη δουλειά της αλλά και στους ανθρώπους που αγαπούσε. Στη δημοσιογράφία άφησε εποχή», τόνισε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα καλής θελήσεως UNESCO, πρόεδρος του ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη και του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο EΛΠΙΔΑ.