Νίκος Χατζηνικολάου: Οι απειλές, η επεισοδιακή πρόταση γάμου, η ανατριχιαστική ατάκα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Αμαλία και η νέα εκπομπή
Νέα

Νίκος Χατζηνικολάου: Οι απειλές, η επεισοδιακή πρόταση γάμου, η ανατριχιαστική ατάκα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Αμαλία και η νέα εκπομπή

Νίκος Χατζηνικολάου: Οι απειλές, η επεισοδιακή πρόταση γάμου, η ανατριχιαστική ατάκα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Αμαλία και η νέα εκπομπή

Τι είπε για τη δεύτερη τηλεοπτική εκπομπή που θα παρουσιάζει και ποιος του έμαθε να δένει τη γραβάτα;

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε για πρώτη φορά στο The 2Night Show, τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε μια σπάνια συνέντευξη, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, καθώς και για την επαγγελματική του πορεία, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Για ποιο λόγο πήρε αποβολή στο σχολείο; Πότε αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία; Η φωνή του τι ρόλο έπαιξε στην καριέρα του; Ποια ήταν η αντίδραση του κοινού όταν αποφάσισε να αλλάξει τα χαρακτηριστικά γυαλιά οράσεως που φορούσε;

Επίσης, θυμήθηκε σημαντικούς ανθρώπους που γνώρισε, τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε, ενώ αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από τη συνάντησή του με τον Μάνο Χατζηδάκι, τη Μελίνα Μερκούρη και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην υπέροχη οικογένειά του και την επεισοδιακή πρόταση γάμου που έκανε στη σύζυγό του, Κρίστη Τσολακάκη. Τέλος, μίλησε για την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM και αποκάλυψε ότι τη φετινή σεζόν εκτός από το «Eνώπιος Ενωπίω» θα παρουσιάζει και δεύτερη τηλεοπτική εκπομπή.

«Ο πατέρας μου έλειπε από το σπίτι, όταν έλειπε ήμουν λίγο πιο χαλαρός. Ήταν αυστηρός και δίκαιος, αλλά ένας μπαμπάς που μέτραγα τη γνώμη του. Ακριβώς επειδή ήταν δίκαιος. Όταν έλειπε τηλεφωνούσα για να μου πει τη γνώμη του για κάτι», είπε χαρακτηριστικά και εξομολογήθηκε μια φορά που είχε πάρει αποβολή στο σχολείο.

«Όταν φύγαμε από τη Θεσσαλονίκη, έμεινα στο δωμάτιό μου περίπου ενάμιση μήνα. Ήμουν πολύ στεναχωρημένος, γιατί άφησα πίσω κολλητούς και το κορίτσι μου».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε και για τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία, όταν από τα 16 είχε ξεκινήσει να βγάζει σχολικές εφημερίδες.

«Διαβάζω και την τελευταία λέξη πριν βγει η εφημερίδα. Όταν είσαι εκδότης και διευθυντής δεν δικαιούσα να πεις “δεν το είδα”, αν κάποιος παραπονεθεί», εξήγησε.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε για τη χαρακτηριστική του φωνή, αλλά και τις συνεντεύξεις με κορυφαίους ανθρώπους του πλανήτη.

«Με δυσκόλεψαν πολλοί, υπάρχει ένας που μου αρνήθηκε και με στεναχωρεί πολύ αυτό. Μιλώ για τον Θανάση Βέγγο. Δεν ήθελε να μιλάει, ενώ είχαμε πολύ καλή φιλία και επικοινωνία, δε τα κατάφερα. Επίσης έχασα 1-2 από ατυχίες της ζωής. Όπως η Τζένη Καρέζη που είχαμε συμφωνήσει, βγήκαμε για φαγητό και μεσολάβησε η ασθένειά της.

Έκανα και μεγάλη βλακεία, θα το πω την πρώτη φορά. Στα 26 μου περπάταγα στο Κολωνάκι και είδα τον Μάνο Χατζιδάκι. Έφυγα κατα πάνω του και του ζήτησα να κάνουμε συνέντευξη. Μου λέει “σε ξέρω, σε έχω ακούσει, σε έχω δει. Δεν θα σου δώσω γιατί δεν είμαι όμορφος. Έχω γεράσει. Αν θες μόνο για την εφημερίδα ή το ραδιόφωνο, χωρίς εικίνα. Όποτε θέλεις πάρε με και έλα με το μαγνητοφωνάκι”. Ο πανίβλακας δεν τον πήρα τηλέφωνο και ενάμιση μήνα μετά έφυγε από τη ζωή. Λίγο μετά από αυτό, πήγα στη Μελίνα που με δυσκόλευε, πήρα ένα μαγνητόφωνο και της λέω φτιάξε καφέ και έλα να μου τα πεις».

Αναφορικά με την εξωτερική του εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά «πατομπούκαλα»: «Έχω ακόμα τον σκελετό αυτό. Όταν τα άλλαξα υπήρξε αναστάτωση, έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο και έλεγαν πες του τι είναι αυτά που φοράει. Όταν εμφανίστηκα χωρίς γραβάτα άκουσα πολύ βρισίδι. Έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο».

Για την αρνητική κριτική που έχει δεχθεί, απάντησε: «Κάποια τρολ προσπαθούν να με χρεώσουν σε μια παράταξη. Έτσι νομίζουν ότι θα σταματήσω να κάνω κριτική. Είναι λίγο αργά σε εμένα να περάσουν τέτοια κόλπα. Περιμένω ακόμα να πιάσουν αυτούς που έβαλαν φωτιά στον Real. Με έχουν απειλήσει. Δεν έχω φοβηθεί γιατί συνήθως οι απειλές σε δημοσιογράφους απευθύνονται από θρασύδειλους όπου θεωρούν ότι θα σε τρομοκρατήσουν και θα σε αναγκάσουν να πάψεις να λες αυτά που δεν τους αρέσουν.

Δεν διαθέτει κανείς τη γενναιότητα να έρθει και να αντικρύσει αυτόν που απειλεί πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν τους μετράω γι αυτό δεν τους φοβάμαι».

Ο δημοσιογράφος μίλησε και για την επεισοδιακή πρόταση γάμου που έκανε στην αγαπημένη του Κρίστη.

«Ήθελα να αποφύγω τις πολλές συζητήσεις, ήθελα να τελειώνουμε γρήγορα. Μετά από ένα φαγητό σε φιλικό σπίτι, σταματάω στο φανάρι, τραβάω χειρόφρενο, βγάζω το δαχτυλίδι και κάνω την πρόταση. Την πήραν τα ζουμιά και η μούτζα και το βρισίδι πήγαινε σύννεφο γιατί είχε ανάψει πράσινο. Είχα αγχωθεί η Κρίστη μου λέει πάμε να φύγουμε. Της είπα δεν φεύγουμε αν δεν απαντήσεις. Απάντησε ναι, κατέβασα αργά το χειρόφρενο, κατέβασα το τζάμι, χαμογέλασα στον δίπλα μου ζήτησε και συγγνώμη και έφυγα πανευτυχής. Αν δεν απαντούσε θα ήμασταν ακόμα στο φανάρι».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε για τον κουμπάρο του Φρέντυ Γερμανό, ενώ αποκάλυψε και μια συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και μια ερώτηση που όλοι του είχαν πει να μην κάνει, αλλά εκείνος έκανε και πήρε και απάντηση.

«Πήγα στο σπίτι του Καραμανλή, μιλήσαμε για 10-15 λεπτά και μου λέει “θα φάω μια ομελέτα, θες;” απάντησα θετικά. Την ώρα που τρώμε εγώ θεώρησα ότι έχουμε γίνει κολλητοί. Το λέω “όλοι μου είπαν ότι αν ρωτήσω θα με πετάξετε έξω. Θέλω να ρωτήσω για τον γάμο σας και τι έγινε με την Αμαλία. Πώς χάλασε;”. Σηκώθηκε από την καρέκλα, ένιωσα το σφίξιμο. Πήγε στο παράθυρο του σπιτιού και χωρίς να με κοιτάζει μου λέει “Θα σου πω κάτι και να το θυμάσαι. Όταν κοιτάζουμε τα μάτια ενός άλλου ανθρώπου βλέπουμε έναν ολόκληρο κόσμο. Τα μάτια του άλλου δεν είναι ο καθρέφτης μας”. Αυτό που εννοούσε είναι ότι έφταιγε ο εγωισμός του».

«Δεν είμαι εύκολος συνεργάτης. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ποιότητα και στάνταρ στη δουλειά. Αλλά δεν κρατάω κακία, κρατούν δευτερόλεπτα. Μπορεί να είμαι κυκλοθυμικός να βάλω τις φωνές, αλλά ενάμιση λεπτό μετά θα είμαστε αγκαλιά», σχολίασε.

«Φέτος θα υπάρχει και μια δεύτερη εκπομπή, το “Πρόσωπο με πρόσωπο” με πολιτικές συνεντεύξεις και πολιτικά πάνελ. Η πρώτη έρχεται σε πολύ λίγο και θα είναι με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια τους αρχηγούς των κομμάτων. Θα είναι μία από τις επόμενες Πέμπτης και θα είναι κάθε Πέμπτη. Μία θα είναι το “Ενώπιος Ενωπίων” και μία το “Πρόσωπο με πρόσωπο”, ανάλογα την επικαιρότητα».

«Με έμαθε να δένω γραβάτα ο Ζάχος Χατζηφωτίου», εξήγησε, ενώ έδειξε στον Γρηγόρη πώς τη δένουν.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε και για τα τέσσερα παιδιά του! «Αν δεν ήταν κορίτσι το τέταρτο θα συνέχιζα. Το είχα πει στην Κρίστη. Όταν άκουσε ότι μάλλον είναι κορίτσι, πανηγύρισε!».

Έβερτ, Ανδρέας Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής του ζήτησαν να μπει στη Βουλή. «Ευχαριστώ τον Θεό που με φώτισε να έχω το βλέμμα μου χαμηλά», δήλωσε.