Ραφαέλα Ψαρρού: Την τσίμπησε θαλάσσια ανεμώνη και το σημάδι είναι σοκαριστικό
Ελλάδα

Ραφαέλα Ψαρρού: Την τσίμπησε θαλάσσια ανεμώνη και το σημάδι είναι σοκαριστικό

Ραφαέλα Ψαρρού: Την τσίμπησε θαλάσσια ανεμώνη και το σημάδι είναι σοκαριστικό

Το απρόοπτο στις διακοπές της με τον Γιώργο Καράβα στην Κύθνο

Στο πανέμορφο νησί των δυτικών Κυκλάδων επέλεξαν να περάσουν τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές ο Γιώργος Καράβας με τη σύζυγό του, Ραφαέλα Ψαρρού!

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ξεκούραστα και όμορφα, ένα απρόοπτο ήρθε να ταράξει λίγο την ηρεμία του καλοκαιριού του ζευγαριού, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να τους χαλάσει τη διάθεση.

Συγκεκριμένα, η Ραφαέλα Ψαρρού, αποκάλυψε μέσα από μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, ότι τσιμπήθηκε από μια θαλάσσια ανεμώνη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο και ιδιαίτερα σοκαριστικό σημάδι στα οπίσθιά της.

«Όταν οι διακοπές σου ξεκινάνε κάπως έτσι ξέρεις ότι σίγουρα θα περάσεις τέλεια. Τι με τσίμπησε; Ανεμώνη» έγραψε χαρακτηριστικά η γνωστή nail artist.

Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη

Οι θαλάσσιες ανεμώνες αναφέρονται σε διάφορα κοιλεντερωτά πολύποδα ζώα της θάλασσας, που το σχήμα τους μοιάζει με λουλούδι. Υπάγονται στο συνομοταξία των Κνιδόζωα, στην ομοταξία ανθόζωα, στην υφομοταξία Εξακοράλλια, στην τάξη Ακτινιάρια και στην οικογένεια Ακτινίδες.

Η ομοιογένεια στην οποία ανήκουν οι ανεμώνες περιλαμβάνει πολλά είδη, που διακρίνονται μεταξύ τους από τη διαφορετική διάταξη των μεσεντερίων και πλοκαμιών κυρίως και κατά δεύτερο λόγο απ’το χρώμα, τον τύπο κ.τ.λ. Τα πιο πολλά απ’αυτά και ιδιαίτερα τα τροπικά είδη έχουν πολύ ωραία χρώματα. Είναι συνήθως χρώματος κόκκινου,καφέ,πράσινο ή πορτοκαλί και μερικές φορές εμφανίζουν μπλε ή κίτρινες βούλες.

Κατά κανόνα οι ανεμώνες ζουν κολλημένες πάνω σε βράχια. Μερικά είδη ζουν στην άμμο ή τη λάσπη, άλλα κολλούν σε κοχύλια από διάφορα οστρακώδη,ενώ άλλα ζουν παρασιτικά πάνω σε μέδουσες.

Οι ανεμώνες είναι θαλασσινά ζώα και ζουν κοντά στις ακτές. Λίγα είδη ζουν σε πιο βαθιά νερά και πάρα πολύ λίγα σε ανοιχτά νερά.

Οι ανεμώνες αναπαράγονται είτε μονογονικά, με σχάση, είτε αμφιγονικά, με αβγά και σπερματοζωάρια, που παράγονται από διάφορα άτομα.Τα αβγά γονιμοποιούνται μέσα στη γαστρική κοιλότητα και έπειτα από την ωρίμανσή τους ξεφεύγουν από το στόμα, σαν προνύμφες,που ελεύθερες πια κολλούν σε κάποιο στερεό σώμα, όπου αναπτύσσουν στόμα, πλοκάμια και μεσεντέρια, ταυτόχρονα με τη γενική ανάπτυξή του όγκου τους.

Είναι σαρκοφάγα ζώα,αλλά επειδή δεν μπορούν να μετακινούνται πάρα πολύ εύκολα, εξαρτώνται απ’την τροφή που θα μπλεχτεί στα εκτεταμένα πλοκάμια τους ή το περιστόμιο τους.Το θύμα που πιάνεται ναρκώνεται πρώτα με την ενέργεια των κνιδοφόρων κυστεών τους και μετά προωθείται με το στόμα στη γαστρική κοιλότητα για πέψη.Το τμήμα της τροφής που δεν χωνεύεται αποβάλλεται από το στόμα.

Οι ανεμώνες είναι πολύ λαίμαργα ζώα και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τροφής,μεγαλώνοντας πολύ γρήγορα.Όταν συμβαίνει να στερούνται τροφής, ο όγκος τους μικραίνει μέχρι σχεδόν αφανισμού, χωρίς ωστόσο τα ζώα να χάνουν το σχήμα τους.

Με πληροφορίες από wikipedia