Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η δημόσια συγγνώμη για το λάθος στην εκπομπή της – «Δεν έγινε ούτε συνειδητά, ούτε επί τούτου»
Πρωινές εκπομπές

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η δημόσια συγγνώμη για το λάθος στην εκπομπή της – «Δεν έγινε ούτε συνειδητά, ούτε επί τούτου»

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η δημόσια συγγνώμη για το λάθος στην εκπομπή της – «Δεν έγινε ούτε συνειδητά, ούτε επί τούτου»

Η παρουσιάστρια απολογήθηκε

Την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους τηλεθεατές της ένιωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή το πρωί της Πέμπτης, στον «αέρα» της εκπομπής της, Happy Day.

Την Τετάρτη, στη στήλη του Λευτέρη Μητσόπουλου έγινε ένα λάθος με την background φωτογραφία που είχε στο πλάνο του και η παρουσιάστρια την επόμενη ημέρα απολογήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης εμφανίστηκε ντυμένος φυλακισμένος, έχοντας πίσω του ένα πλάνο του Άουσβιτς, το οποίο κατάλαβε ο Δημήτρης Παπανώτας και ζήτησε να κατέβει, γεγονός που έγινε άμεσα, όταν παρατηρήθηκε το λάθις.

«Θέλω λίγο την προσοχή σας, γιατί θέλω να πω ότι το Ολοκαύτωμα, όπως όλοι γνωρίζετε, και οι εκατομμύρια ζωές που χάθηκαν σε μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας θεωρείται και δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό σαν γεγονός, είναι τόσο σοβαρό και έχει στοιχειώσει τις ζωές όλων των ανθρώπων και είναι ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι την 27η Ιανουαρίου έχει θεσπιστεί η Hμέρα Mνήμης του Ολοκαυτώματος και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα. Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο πως κανένα αστείο, έστω και χωρίς πρόθεση και χωρίς σκοπό και ασυνείδητα και ασυναίσθητα δεν πρέπει να ταυτίζεται με αυτό το γεγονός» είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Επειδή έγινε ένα λάθος από έναν συνεργάτη της εκπομπής μας και πέρασε ένα πλάνο του Άουσβιτς στη στήλη του Λευτέρη Μητσόπουλου. Με το χέρι στην καρδιά, ζητώ συγγνώμη και εκπροσωπώντας τον συνεργάτη μας που έκανε αυτό το λάθος και χωρίς πρόθεση. Φυσικά ζητώ συγγνώμη και για εμάς, γιατί ως επικεφαλής της εκπομπής οφείλω μία συγγνώμη, αν τυχόν δημιουργήθηκε κάποιος λάθος συνειρμός και στενοχωρήσαμε κάποιους ανθρώπους» πρόσθεσε και κατέληξε:

«Δεν έγινε ούτε συνειδητά, ούτε επί τούτου κι εννοείται ότι όταν καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, νομίζω φάνηκε από την αντίδραση όλων αλλά και από την πρόθεσή μας αυτή τη στιγμή να ζητήσουμε αυτή την ειλικρινή συγγνώμη. Σημασία έχει, όταν γίνεται ένα λάθος να βγαίνουμε μπροστά να το παραδεχόμαστε και να έχουμε το θάρρος να απευθυνθούμε στους ανθρώπους που στενοχωρήσαμε και να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη».