Υπόθεση βιτριόλι – Δημήτρης Σούρας: «Το κακό μίλησε, ξεχνώντας ότι άφησε πίσω του ένα ανθρώπινο ράκος»
Ελλάδα

Υπόθεση βιτριόλι – Δημήτρης Σούρας: «Το κακό μίλησε, ξεχνώντας ότι άφησε πίσω του ένα ανθρώπινο ράκος»

Υπόθεση βιτριόλι – Δημήτρης Σούρας: «Το κακό μίλησε, ξεχνώντας ότι άφησε πίσω του ένα ανθρώπινο ράκος»

Οργισμένη ανάρτηση από τον ψυχολόγο μετά τη συγγνώμη της 35χρονης κατηγορούμενης

Η υπόθεση της άτυχης Ιωάννας Παλιοσπύρου συγκλόνισε το πανελλήνιο με την κοπέλα να δέχεται επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο πριν από έναν περίπου χρόνο και μέχρι σήμερα να βρίσκεται στο στάδιο αποκατάστασής της, βλέποντας τη ζωή της να έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Χθες, η 35χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση με το βιτριόλι «έσπασε» τη σιωπή της, ομολόγησε την πράξη της και ζήτησε «συγγνώμη».

Η απάντηση της οικογένειας της Ιωάννας μέσω του δικηγόρου της ήταν κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη με το θύμα να έχει εξοργιστεί από όλα όσα είπε στην απολογία της η δράστις.

Με τη μεριά της Ιωάννας Παλιοσπύρου  μάλιστα τάσσεται και ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας που με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει για την 35χρονη κατηγορούμενη: «Το κακό μίλησε. Μετά από έναν χρόνο, μετά την ολική ψυχική και σωματική καταστροφή, μετά το πονηρό παιχνίδι παρακολουθήσεων, μεταμφιέσεων, δοκιμών και “επιτυχημένων αποτελεσμάτων”, μετά τη σύλληψη, σιωπή και φυλάκιση, μετά τη συλλογική και εθνική κατακραυγή, μετά τα πολλαπλά ερωτήματα χωρίς απαντήσεις και αιτιολογήσεις.

Το κακό μίλησε, ξεχνώντας ότι άφησε πίσω του ένα ανθρώπινο ράκος, περιτριγυρισμένο από μια οικογενειακή δυστυχία, χωρίς το σήμερα και -δυστυχώς- χωρίς το αλλιώτικο αύριο. Ένας χρόνος πλήρους αδιαφορίας, απάθειας, σκληρών και στεγνών συναισθημάτων και ποταπής αντιμετώπισης. Ένας χρόνος προσβολής, χαιρεκακίας, ικανοποίησης, μίσους και απαξίωσης για ένα άτομο που οδηγήθηκε στο σκοτάδι μέσα από τα άγρια και αμετανόητα ένστικτα τού διαταραγμένου “είναι” του. Ένα καθοδηγούμενο άτομο από γνώση επαγγελματία, που στοχεύει στη κατανόηση και την υποτυπώδη τιμωρία από την πολιτεία μιλώντας για “αρρωστημένη εμμονή” και “προσωπικές διαφορές”.

Μια αντικοινωνική, ψυχοπαθητική προσωπικότητα -μια “ηρωίδα του κακού”- που απολογείται κρυφά αποφεύγοντας το φως φοβούμενη μήπως την τυφλώσει, όπως η ίδια επιχείρησε να κάνει σε ένα ανυποψίαστο κορίτσι, επιθυμώντας σφοδρά ακόμη και τον θάνατό της. Το κακό μίλησε και είπε ΣΥΓΓΝΩΜΗ, και έτσι έγινε ακόμη πιο κακό!».