Εκρηκτικός μηχανισμός εστάλη στην Hillary Clinton και τον Barack Obama
Διεθνή

Εκρηκτικός μηχανισμός εστάλη στην Hillary Clinton και τον Barack Obama

Εκρηκτικός μηχανισμός εστάλη στην Hillary Clinton και τον Barack Obama

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε από το προσωπικό ασφαλείας στην αλληλογραφία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama το πρωί της Τετάρτης. Αντίστοιχο δέμα, με παραλήπτη την Hillary Clinton, εντοπίστηκε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, όπου διαμένει με τον Bill Clinton αργά το βράδυ της Τρίτης. Την ίδια ώρα, δόθηκε εντολή εκκένωσης των γραφείων σύνταξης του τηλεοπτικού δικτύου CNN. Το δίκτυο φαίνεται πως έλαβε επίσης παρόμοιο ύποπτο δέμα.

«Είμαστε ενήμεροι για ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε κοντά στην κατοικία των Κλίντον στη Νέα Υόρκη. Ερευνούμε το περιστατικό σε συνεργασία τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές. Όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορούμε για την ώρα να σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω» σχολιάζει το FBI της Νέας Υόρκης στο twitter.

Οι αρχές συνδέουν τις ενέργειες, με τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε προ ημερών, στην κατοικία του δισεκατομμυριούχου George Soros. Η αλληλογραφία εντοπίστηκε αμέσως, από τον τυπικό έλεγχο των αρχών. Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως δεν είναι σαφές αν ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν στο σπίτι του. Όσο για την υποψήφια με τους Δημοκρατικούς το 2016, η Hillary βρίσκεται σε ταξίδι στη Φλόριντα. Ο σύζυγός της Bill από την άλλη, φαίνεται πως βρισκόταν εντός της οικίας.