Σκηνές εμπόλεμης ζώνης στο κέντρο της Βιέννης: Επίθεση σε συναγωγή
Διεθνή

Σκηνές εμπόλεμης ζώνης στο κέντρο της Βιέννης: Επίθεση σε συναγωγή

Σκηνές εμπόλεμης ζώνης στο κέντρο της Βιέννης: Επίθεση σε συναγωγή

Πληροφορίες για νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Η αυστριακή αστυνομία με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στα social media προτρέπει τους κατοίκους της Βιέννης να αποφύγουν το κέντρο καθώς αυτή τη στιγμή εξελίσσονται σκηνές που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.

Νωρίτερα η εφημερίδα Kronen Zeitung έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή, ενημερώνοντας ότι η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία καλεί όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση με την εφημερίδα να κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης – υπάρχουν τραυματίες – ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

https://twitter.com/krone_at/status/1323364769072664576