The New Yοrk Times: Η θρυλική εφημερίδα των ΗΠΑ κέρδισε τρία βραβεία Pulitzer
Διεθνή

The New Yοrk Times: Η θρυλική εφημερίδα των ΗΠΑ κέρδισε τρία βραβεία Pulitzer

The New Yοrk Times: Η θρυλική εφημερίδα των ΗΠΑ κέρδισε τρία βραβεία Pulitzer

Ποια άλλα Μέσα κέρδισαν διακρίσεις;

Η Δευτέρα δόθηκαν τα βραβεία Pulitzer και η εφημερίδα The New York Times κατάφερε να αποσπάσει με τρία, γεγονός που την καθιστά το πλέον βραβευμένο μέσο για το 2020.

Σημειώνεται ότι  απονομή των βραβείων του 2020 καθυστέρησε για αρκετές εβδομάδες εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, φέτος λόγω της κατάστασης τα βραβεία ανακοίνωσε η επικεφαλής της επιτροπής  Ντέινα Κάνεντι από το σαλόνι του σπιτιού της.

Στο μεταξύ, εκτός από τους New York Times, δύο βραβεία έλαβαν ο μη κερδοσκοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος ProPublica και το περιοδικό New Yorker, ενώ φέτος η επιτροπή των Πούλιτζερ δεν έδειξε προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα, ο Αμερικανός συγγραφέας Κόλσον Ουάιτχεντ έγινε ο τέταρτος που τιμάται για δεύτερη φορά με Πούλιτζερ, καθώς τιμήθηκε για το βιβλίο του “The Nickel Boys”, στο οποίο καταγράφει τα δεινά και τις κακοποιήσεις που υπέστησαν μαύρα αγόρια σε αναμορφωτήριο της Φλόριντα.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το πρακτορείο Reuters βραβεύθηκε για την καλύτερη φωτογραφία Breaking News για την κάλυψη των διαδηλώσεων πέρυσι στο Χονγκ Κονγκ.

Τέλος, για πρώτη φορά η επιτροπή Πούλιτζερ απένειμε βραβείο σε ραδιοφωνικό ρεπορτάζ, το οποίο δόθηκε στην εκπομπή “This American Life” για το επεισόδιο της “The Out Crowd”, στο οποίο εξέταζε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.

Η απονομή των βραβείων:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ