Άγγελος Ντάβος: Ποιος ήταν ο δημιουργός της Serenata και της Koukouroukou;
Κοινωνία

Άγγελος Ντάβος: Ποιος ήταν ο δημιουργός της Serenata και της Koukouroukou;

Άγγελος Ντάβος: Ποιος ήταν ο δημιουργός της Serenata και της Koukouroukou;

"Έφυγε" από τη ζωή εχθές σε ηλικία 78 χρονών

Πέθανε εχθές ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις σοκολάτες της παιδικής μας ηλικίας.

Ο Άγγελος Ντάβος ήταν ο “πατέρας” αγαπημένων μας brands όπως της Serenata, Koukouroukou, Amaretti και Chipita.

Παιδί από τον Ράφτη, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, ήταν το τέταρτο από τα οκτώ αδέρφια του. Έχοντας “βγάλει” μόνο το δημοτικό, αλλά με πολλή όρεξη για γνώση, έμαθε μόνος του την αγγλική γλώσσα, διάβασε μηχανολογία και η πορεία του τον έβγαλε να δουλέψει ακόμα και σε περίπτερο. Όλα αυτά μέχρι να μπορέσει με ένα μικρό κεφάλαιο να ανοίξει το δικό του εργαστήρι ζαχαρωδών σε ένα μικρό υπόγειο της Κυψέλης.

Δίπλα του παντοτινή σύντροφος και συνεργάτης η γυναίκα του Δέσποινα, όπου έγκυος τότε , ξεκίνησαν μαζί να φτιάχνουν γκοφρέτες.

Κάπως έτσι με πολλή επιμονή, όραμα και με μοναδικό εφόδιο τις καινοτόμες ιδέες του κατόρθωσε να ηγηθεί στον κόσμο της βιομηχανίας τροφίμων, ιδρύοντας στη συνέχεια τον όμιλο Bingo.

Τα προϊόντα του ταξίδεψαν μέχρι και την Ελβετία, λαμβάνοντας διακρίσεις από όλο τον κόσμο για την ποιότητά τους, ενώ οι χαρακτηριστικές διαφημιστικές καμπάνιες των προϊόντων του χαράχτηκαν στη μνήμη μας μέχρι και σήμερα με σλόγκαν όπως το “Serenata και πάσης Ελλάδος” με τον αείμνηστο ο Χάρρυ Κλυνν.

https://www.youtube.com/watch?v=Y49L6wtbTsU

Η εξόδιος ακολουθία  του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση.