Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Την Τετάρτη η απολογία των δύο συλληφθέντων
Κοινωνία

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Την Τετάρτη η απολογία των δύο συλληφθέντων

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Την Τετάρτη η απολογία των δύο συλληφθέντων

Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά τους

Το μεσημέρι του Σαββάτου (29/4) μεταφέρθηκαν ενώπιον του ανακριτή που εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, οι δύο συλληφθέντες με το βαρύ ποινικό μητρώο, οι οποίοι σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ συμμετείχαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν από δύο χρόνια έξω από το σπίτι του.

Τα δύο αδέλφια που είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, οδηγήθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και οδηγήθηκαν στο ανακριτικό γραφείο. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον δικαστικό λειτουργό την Τετάρτη.

Τα δύο αδέρφια, που όπως τονίστηκε ήταν ψύχραιμα κατά την σύλληψη τους και την διάρκεια παραμονής του στην ΓΑΔΑ, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Ειδικότερα είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής.

Επιπλέον, ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση στην δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλοι δράστες για τα οποίους γίνεται έρευνα για την ταυτοποίηση και την σύλληψη τους.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Στάθα Αλεξανδροπούλου: Η χήρα Καραϊβάζ ξεσπά – «Κάποιος ήθελε το στόμα του κλειστό και την πένα του “νεκρή”»