Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι υποψίες για τρίτο πρόσωπο, η ύποπτη BMW και η περίεργη κράτηση δωματίου στη Σούδα
Κοινωνία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι υποψίες για τρίτο πρόσωπο, η ύποπτη BMW και η περίεργη κράτηση δωματίου στη Σούδα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι υποψίες για τρίτο πρόσωπο, η ύποπτη BMW και η περίεργη κράτηση δωματίου στη Σούδα

Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση

Σιγά σιγά φαίνεται πως ξετυλίγεται το κουβάρι του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.  Το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τις εξελίξεις μετά και από την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν. Ο πιλότος ομολόγησε πως εκείνος βρίσκεται πίσω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Ο κατηγορούμενος πέρασε την Παρασκευή, ανέκφραστος και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  το κατώφλι ανακριτή και εισαγγελέα. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επιπλέον, ο πιλότος κατηγορείται για δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία και την ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις Αρχές.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Οι μαρτυρίες για την ύπαρξη τρίτου προσώπου

Ωστόσο, χθες στην έκτακτη εκπομπή του «Φως στο τούνελ» η Αγγελική Νικολούλη άφησε να εννοηθεί πως στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο, ενώ επέμεινε για την ύποπτη BMW που «πιάστηκε» από τις κάμερες ασφαλείας να κινείται στην περιοχή τις επίμαχες ώρες.

«Κάτι είχαν πει στην Καρολάιν; Κάτι είχε δει; Δεν ξέρω. Πάντως κάτι είχε κλονίσει την κοπέλα. Και μαθαίνω πως κάτι είχε πει σε στενό συγγενικό της πρόσωπο. Δεν φεύγεις από το σπίτι σου, ούτε ψάχνεις μέσα στη νύχτα για ξενοδοχείο, μετά από ένα απλό καβγαδάκι.  Μπορεί να υπάρχει και τρίτο άτομο. Αυτό θα πρέπει να το ψάξει η αστυνομία και ο ανακριτής. Μπορεί να μην ήταν εκείνο το βράδυ εκεί αλλά μπορεί να βοήθησε τον δράστη σε άλλο επίπεδο» είπε αρχικά η Αγγελική Νικολούλη και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο ίδιος ο δράστης μπορεί να λέει ό,τι θέλει στους αστυνομικούς. Μπορεί να τα λέει επειδή έτσι έγιναν τα πράγματα ή να τα λέει επειδή θέλει να καλύψει κάποιο πρόσωπο. Όλα αυτά θα τα ψάξει ο ανακριτής. Το έχει αυτό το δικαίωμα και νομίζω πως θα το κάνει».

Ακόμη, στην εκπομπή είχαν φτάσει πληροφορίες για τα όσα η ίδια η Καρολάιν είχε εκμυστηρευτεί στο φιλικό της περιβάλλον. Φαινόταν να περνά δύσκολα το τελευταίο διάστημα και να σκέφτεται τον χωρισμό. Οι καβγάδες τους ήταν συχνοί και άφηνε να εννοηθεί ότι κάποιο τρίτο πρόσωπο είχε μπει ανάμεσά τους.

Συγκλονιστικό ήταν, όμως, και το τηλεφώνημα που έγινε κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής και επιβεβαίωσε τις υποψίες. Το άτομο που μίλησε με την Αγγελική, έδωσε με λεπτομέρειες το τι συνέβαινε τον τελευταίο καιρό που είχε πληγώσει την άτυχη κοπέλα.

Σχολιάζοντας τον τρόπο που παραβιάστηκε το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι υποτιθέμενοι δράστες, ανέφερε πως αν ο γείτονας, ο οποίος απουσίαζε εκείνο το βράδυ ήταν στο σπίτι του, θα τον είχε δει, όμως η δολοφονία έγινε όλως τυχαίως το βράδυ που έλειπε.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν παραβίασε το παράθυρο, δίπλα μένει και ένας άλλος ένοικος. Εκείνη τη νύχτα έτυχε να λείπει. Αν ήταν εκεί θα έβλεπε. Θα είχε το οπτικό πεδίο να δει. Συνήθως δεν έλειπε. Κι εκείνη τη νύχτα όμως έτυχε να λείπει και παραβίασαν και το παράθυρο. Όλο αυτό δεν ξέρω αν είναι και κάτι τυχαίο. Το άνοιξαν απέξω για να δείξουν ότι κάποιος το παραβίασε. Ήταν κάπως λίγο μισάνοιχτο αλλά απέξω έγινε δουλειά. Κάποιος έπρεπε απέξω να κάνει τη δουλειά. Αν την έκανε από μέσα θα είχε φανεί από την αρχή. Αν ήταν ο ένοικος εκεί θα το έβλεπε, άρα γνώριζε ότι έλειπε εκείνο το βράδυ. Θα μου πείτε… τυχαίο; Όλα αν τα μελετήσεις κάτι σου δείχνουν συγκεκριμένο», είπε μεταξύ άλλων η Αγγελική Νικολούλη.

Η ύποπτη BMW που έκανε βόλτες στην περιοχή

Ακόμη, η Αγγελική Νικολούλη έδειξε να επιμένει και στην πτυχή της ιστορίας με το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο μάρκας BMW. Όπως είπε μετά από έρευνα των δημοσιογράφων της εκπομπής αποδείχθηκε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ξένο προς τη γειτονιά. Κανείς δεν ήξερε κάτι για το όχημα αυτό. Δεν ανήκει σε κανέναν που να μένει εκεί ή σε κάποιο φίλο ή σε κάποιον συγγενή.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο όχημα έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να μπαίνει στη Διαδόχου Παύλου που οδηγούσε στη μεζονέτα που έγινε το φονικό στις 03:35 και να φεύγει με ταχύτητα προς τη Λαυρίου περίπου στις 05:30.

Η περίεργη κράτηση δωματίου στη Σούδα

Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο για την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας και ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛΑΣ Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, που αποκάλυψε ότι ένα πρόσωπο που έψαχνε τον περασμένο Απρίλιο να κλείσει δωμάτιο στη Σούδα στην Κρήτη για λογαριασμό ενός εκ του ζεύγους, αφήνοντας υπονοούμενα και καλώντας να ψάξουν οι αρχές τη συγκεκριμένη παράμετρο.

Ως προς την ύπαρξη τρίτου προσώπου, επεσήμανε ότι δεν είναι απαραίτητο να ήταν στο διαμέρισμα – καθώς οι έρευνες έχουν δείξει ότι δεν υπήρξε άλλο DNA πλην του ζευγαριού και του μωρού – αλλά να υπέχει ρόλο ηθικού αυτουργού.