Κοινωνία

«Ιανός»: Βιβλικές καταστροφές σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

«Ιανός»: Βιβλικές καταστροφές σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Έπεσαν 188 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε λιγότερο από 30 ώρες

Βιβλικές καταστροφές σημειώθηκαν στα Επτάνησα και τη Θεσσαλία που επλήγησαν περισσότερο από την επέλαση του «Ιανού». Νεκροί, αγνοούμενοι και μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν σε Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα με το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού» ο οποίος πλέον κινείται νοτιότερα προς Λακωνία, Κύθηρα και Κρήτη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Ant1 ο Τάσος Αρνιακός αποκάλυψε γιατί η Θεσσαλία «χτυπήθηκε» τόσο έντονα από το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο.

«Ο Ιανός μας εγκαταλείπει στροβιλιζόμενος και εξασθενημένος νότια ανοιχτά του Τενάρου, δυτικά της Κρήτης, οδεύοντας προς την Αφρική από όπου και ξεκίνησε. Δυστυχώς τα απόνερά του υπάρχουν ακόμη. Έχουμε αυτήν τη στιγμή βροχές και καταιγίδες που πλησιάζουν την Κρήτη.

Απ’ ό,τι φαίνεται ο καιρός έχει βελτιωθεί σε ολόκληρη τη χώρα και έτσι βελτιωμένος θα είναι και αύριο με λίγες βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

https://streamable.com/qi9fm8

Και συνέχισε: «Μετρήσαμε στην Καρδίτσα σε πεδινή περιοχή 188 τόνους νερό το στρέμμα μέσα σε λιγότερο από 30 ώρες. Δηλαδή όσο νερό πέσει στην Αθήνα τους τρεις χειμερινούς μήνες.  Γι’ αυτό και τα ποτάμια ξεχείλισαν».

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες επιχειρήσεις διάσωσης από την Πυροσβεστική η οποία όπως αναφέρει μέχρι τώρα έχει απεγκλωβίσει πάνω από 900 άτομα σε ολόκληρη την χώρα!

Η Θεσσαλία μετρά 2 νεκρούς και 2 αγνοούμενους, ενώ οι καταστροφές ήταν πολλές όπως αποκαλύπτουν στο δελτίο Ειδήσεων του Open και οι κάτοικοι που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με το φονικό κυκλώνα!

Exit mobile version