Κορονοϊός: Πότε καταργείται το sms στο 13033; Τι θα ισχύσει το Πάσχα;
Κοινωνία

Κορονοϊός: Πότε καταργείται το sms στο 13033; Τι θα ισχύσει το Πάσχα;

Κορονοϊός: Πότε καταργείται το sms στο 13033; Τι θα ισχύσει το Πάσχα;

Πώς θα μετακινούμαστε από εδώ και πέρα;

Τα μηνύματα στο 13033 θα συνεχίσουμε να έχουμε για λίγο καιρό ακόμα στη ζωή μας, τα οποία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα παραμείνουν μέχρι να υπάρξει άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Αυτό αναμένεται να συμβεί στις 15 Μαΐου, δηλαδή με το άνοιγμα του τουρισμού.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, για μετακίνηση στα μαγαζιά, στην εστίαση ή και για καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6, ενώ από τη Μεγάλη Πέμπτη, θα είναι ανοιχτές οι διαδημοτικές μετακινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Από τις 3 Μαΐου όλα τα καταστήματα εστίασης μπορούν να ανοίξουν τους υπαίθριους και μόνο χώρους τους, ενώ σε αυτά δεν επιτρέπεται η μουσική.

Από την ίδια ημερομηνία και για μία εβδομάδα, το ωράριο μετακίνησης θα είναι μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45 το αργότερο.

https://streamable.com/wmms3j

Οι εμβολιασμοί και οι πλατφόρμες

Από σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της covid-19 και σήμερα ξεπερνάμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση. «Είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης ομαλά εξελίσσεται και η ροή των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. «Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», είπε ο υπουργός.

Μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, με το εμβόλιο της AstraZeneca και γνωστοποίησε ότι σε λίγο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. «Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός.