Μεταμόρφωση-μαρτυρία: «Ο καπνός μάς πλάκωσε σαν να ήταν μαύρο πάπλωμα»
Κοινωνία

Μεταμόρφωση-μαρτυρία: «Ο καπνός μάς πλάκωσε σαν να ήταν μαύρο πάπλωμα»

Μεταμόρφωση-μαρτυρία: «Ο καπνός μάς πλάκωσε σαν να ήταν μαύρο πάπλωμα»

Επικίνδυνο το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο με τα πλαστικά - Τι λένε οι επιστήμονες

Συνεχίζει να καίει σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει, ενώ πλέον εκείνο που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται.

Οι πυροσβέστες όμως μπορούν πλέον να πλησιάσουν το εσωτερικό του κατεστραμμένου εργοστασίου, ενώ παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων των γύρω περιοχών αποτυπώνουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε σε μεγάλη έκταση πάνω από την Αττική εξαιτίας του καπνού.

Όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του Star οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το τοξικό σύννεφο καπνού αν και θεωρούν ευτύχημα ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες ώστε αυτό να μην επικαθίσει στο έδαφος και να παρασυρθεί μακριά από τους βοριάδες.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Χρήστος Ζερεφός τόνισε ότι οι κάτοικοι πρέπει να προσέξουν να μην καταναλώσουν λαχανικά ή φρούτα που καλλιεργούνται σε περιοχές γύρω από το εργοστάσιο καθώς θα είναι μολυσμένα με σωματίδια από τον καπνό.

Παράλληλα επέστησε την προσοχή στους γονείς να αποφύγουν τις παιδικές χαρές της περιοχής και να τις αποφύγουν.

https://streamable.com/oolj7b