Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;
Κοινωνία

Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Νέα 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας του αναπτυξιακού πολυνομοσχέδιου της κυβέρνησης.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παίρνουν μέρος σε αυτή και έτσι ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Παράλληλα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, στις 11.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00».

Την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, την ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Τέλος, αναμένονται αποφάσεις των εργαζομένων για το πώς θα λειτουργήσουν την ημέρα της απεργίας ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το τραμ.

Αραγμένα στα λιμάνια τα πλοία

Στην απεργία της Τετάρτης πρόκειται να πάρουν μέρος και τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία. Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν αραγμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά.

Ακυρώονται παραστάσεις λόγω της απεργίας

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, λόγω της προγραμματισμένης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα ακυρώνονται οι παραστάσεις: «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» στην Κεντρική Σκηνή, «Ξύπνα Βασίλη» στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και «Ο άνθρωπος που γελά» στο Θέατρο Rex Σκηνή.

Πηγή: ΑΠΕ