Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Η ενημέρωση του αρμόδιου υφυπουργού

Προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορονοϊό συνέστησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, η κατάσταση είναι εύθραυστη και ευμετάβλητη αν και η εικόνα που επικρατεί δεν αντιστοιχεί με εκείνη του Μαρτίου που ανάγκασε τη χώρα να μπει στον “πάγο”.

Ενόψει του δεκαπενταύγουστου ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ατομικής ευθύνης και της τήρησης των μέτρων υγιεινής για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Κύρια πηγή αύξησης της καμπύλης θεωρούνται οι χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας αλλά και ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Γι΄αυτόν τον λόγο, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση με σκοπό να μετριαστεί η εξάπλωση του νόσου και τα οποία επικεντρώνονται στα εξής:

-Από αύριο 5/8 απαγορεύεται η διέλευση από την Κακκαβιά από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ καθημερινά για να εξασφαλιστούν πιο εξειδικευμένοι έλεγχοι ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στον συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ.

-Από την Κυριακή 16/8 όποιος εισέρχεται στη χώρα από την Αλβανία υποχρεούται σε 7ημερη κατ΄οίκον απομόνωση και θα ελέγχεται σύμφωνα με τη διέυθυνση που έχει δηλώσει κατά την είσοδό του.

-Παρατείνεται το όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) ως τις 31/8. Το όριο αφορά τόσο στον χώρο τέλεσης των μυστηρίων όσο και δεξιώσεων.

-Οργανώνονται νέοι εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Δείτε το βίντεο:

https://streamable.com/j9o4d5