Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Εύβοια: «Eίναι μία δύσκολη ημέρα σήμερα…» – Πέντε οι νεκροί
Κοινωνία

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Εύβοια: «Eίναι μία δύσκολη ημέρα σήμερα…» – Πέντε οι νεκροί

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Εύβοια: «Eίναι μία δύσκολη ημέρα σήμερα…» – Πέντε οι νεκροί

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού

Στην Εύβοια μετέβη άμεσα ο Νίκος Χαρδαλιάς για να εκτιμήσει την κατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση και να συντονίσει τις προσπάθειες αποκατάστασης της ομαλότητας στην περιοχή.

Μιλώντας στις κάμερες ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε:

“Eίναι μία δύσκολη ημέρα σήμερα που προέρχεται από μία δύσκολη νύχτα.  Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μία πολύ μεγάλη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες και η τελευταία μέτρηση που έχουμε είναι πάνω από 350 χιλιοστά και σε 6 ώρες είναι 291 χιλιόμετρα μακριά και σας θυμίζω ότι η Μάνδρα ήταν 272”.

“Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι είμαστε μπροστά σε φαινόμενα, τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φτιάξουμε δομές για να τα αντιμετωπίσουμε. Φαινόμενα που δεν έχουμε ξαναζήσει και όσο να βασιστούμε σε μοντέλα πρόβλεψης αποδεικνύεται ότι η κλιματική αλλαγή δυσκολεύει τις συνθήκες”.

Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση για τους λόγους που δεν λειτούργησε το 112 απάντησε σε έντονο ύφος:

“Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Σας λέω αυτή την στιγμή ότι έχουμε πέντε νεκρούς, οι τρεις πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φύγουν. Άρα, όταν έχεις κάποιο φαινόμενο δεν ζητάς την εκκένωση. Η οποιαδήποτε εκκένωση μπορεί να σου κοστίσει τεράστιο ανθρώπινο κόστος. Και για να τελειώσουμε το θέμα με το 112, αυτοί που κάνουν κριτική είναι εκείνοι που δεν τόλμησαν ποτέ να εφαρμόσουν το 112. Μπροστά σε ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας πρέπει να είμαστε πολύ σεμνοί και σοβαροί”.

Δείτε όλο το βίντεο:

https://streamable.com/gk4hvp