«Ραγίζει καρδιές» η μητέρα του 26χρονου στις Σπέτσες: «Μου πήρε το παιδί και μου το σκότωσε. Με καταστρέψανε»
Κοινωνία

«Ραγίζει καρδιές» η μητέρα του 26χρονου στις Σπέτσες: «Μου πήρε το παιδί και μου το σκότωσε. Με καταστρέψανε»

«Ραγίζει καρδιές» η μητέρα του 26χρονου στις Σπέτσες: «Μου πήρε το παιδί και μου το σκότωσε. Με καταστρέψανε»

Με τρεμάμενη φωνή περιγράφει τις τελευταίες στιγμές με τον γιο της

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 26χρονου Γρηγόρη στις Σπέτσες.

Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα παιδί με νοητικές ιδιαιτερότητες και πολύ αγαπητό από την τοπική κοινωνία, που μετά από ασήμαντη αφορμή ήρθε σε αντιπαράθεση με τον φερόμενο ως δράστη, με τραγική κατάληξη να χάσει τη ζωή του.

Σε μία συγκλονιστική αφήγηση στο Live News η μητέρα του με τρεμάμενη φωνή μίλησε για το χρονικό της δολοφονίας αλλά και για τελευταίες στιγμές δίπλα στον γιο της ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

«Δεν είχε προκαλέσει τίποτα και ποτέ το καμάρι μου. Ήρθε και μου το πήρε από την πόρτα του σπιτιού μου και μου τον σκότωσε. Τι του έφταιγε του αλήτη; Ποιος ήταν ο δήμιος του παιδιού μου. Με καταστρέψανε. Τουλάχιστον να βγει η αλήθεια».

Όπως αποκαλύπτει η μητέρα του 26χρονου, ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι του θύματος για να πάρει τη μοτοσυκλέτα που είχε αφήσει για επισκευή.

«Του έδωσε ένα μηχανάκι να φτιάξει για 100€. Πήγε και στο συνεργείο που εργαζόταν παλιά και του είπε «Γρηγόρη ποιανού είναι η μηχανή; Μην μπερδεύεσαι παιδί μου δεν είναι καλός άνθρωπος.

Μπήκε κάτω στην πόρτα και μου λέει “ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Λέω “θα έπρεπε;” μου λέει “είμαι ο γιος του…” Ένα πράγμα… Δεν ξέρω είχε πάρει ουσίες; Τα μάτια του ήταν άσπρα και πετάγανε φωτιές. Προσπαθούσε να πάρει τον Γρηγόρη με το μηχανάκι. ΕΥτυχώς ήθραν οι φίλοι του και ήμουν ξέγνοιαστη ότι δεν θα πέσει με τη μηχανή. Όπως ανέβαινε είδα όπλο στην τσέπη πίσω και είπα “τι άνθρωπος είναι αυτός”».

«Το παιδί άναψε το μηχανάκι στις 20:30 να φύγει με τους άλλους τους φίλους του. Αυτός το περίμενε στη στροφή το παιδί. Πήδηξε στη μηχανή και το πήρε και έφυγε. Τα παιδάκια τρέχανε μαζί του, πήραν το μηχανάκι του Γρηγόρη και ακολούθησαν. Αυτός έτρεχε πολύ. Ήταν εκτός εαυτού. Ο Γρηγόρης του είπε “πώς οδηγάς έτσι;” και εκεί έγινε. “Θα μου πεις εμένα που έχω τις καλύτερες μηχανές;”. Του κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο και του είπε θα σε “σκοτώσω”. Ο Γρηγόρης του είπε “αν έχεις… κάν΄το. Πέταξε το όπλο, έβγαλε τον σουγιά και τον τρύπησε σε τρεις μεριές. Τα δύο 18χρονα που ήταν εκεί τρομάξανε. Δεν τα παρεξηγώ που δεν μου τον έσωσαν. Τον πέταξαν στο ποτάμι και έφυγε».

«Πάω κοντά, ένα παιδί βουτηγμένο στα αίματα. Του λέω “είμαι η μανούλα Γρηγόρη μου” και κούνησε το κεφάλι του. Μετά η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη. “Έσβησε”».

Η καθηγήτρια του 26χρονου μιλώντας στο Live News αποκάλυψε ότι ο νεαρός είχε νοητικά προβλήματα και ότι πίστευε ότι τον εκμεταλλεύονταν. Δείτε όσα είπε:

https://streamable.com/rqkkny

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και επανέλαβε ότι η τραγωδία έγινε «για αστείο λόγο» ενώ έκανε αναφορά και στη νοητική κατάσταση του νεαρού.

https://streamable.com/d3scbg