Ψήφος εμπιστοσύνης: Τελεσίγραφο Θεοδωράκη σε Δανέλλη
Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Τελεσίγραφο Θεοδωράκη σε Δανέλλη

Ψήφος εμπιστοσύνης: Τελεσίγραφο Θεοδωράκη σε Δανέλλη

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη. Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον κ. Δανέλλη να απαντήσει έως το βράδυ, αναφορικά με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί, η γραμμή λέει πως κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

Το βολικό διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου και οι δύο πλειοψηφίες στη Βουλή

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς –κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλης.

Τι προτίθεται να κάνει ο Σπύρος Δανέλλης

Όπως έχουμε γράψει ξανά, ο κ. Δανέλλης έχει εκδηλώσει την πρόθεση να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών. «Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται η συμφωνία. Δε δείλιασε πάρα το κόστος. Και επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Δημητρόφ γράφονται στην ιστορία. Είτε αρέσει είτε όχι», δήλωνε μόλις χθες ο βουλευτής του Ποταμιού σε εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής.

Έλενα Κουντουρά: Στηρίζει ξεκάθαρα την κυβέρνηση

Ωστόσο, παρά την βεβαιότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια μετά το αίτημα του πρωθυπουργού για διενέργεια ψηφοφορίας στη Βουλή.