4 συνταγές με μπανάνα για το παιδικό κολατσιό που θα ζηλέψουν και οι μεγάλοι
Διατροφή

4 συνταγές με μπανάνα για το παιδικό κολατσιό που θα ζηλέψουν και οι μεγάλοι

4 συνταγές με μπανάνα για το παιδικό κολατσιό που θα ζηλέψουν και οι μεγάλοι

Πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία!

Το παιδικό κολατσιό αποτελεί πάντα μία «σκοτούρα» στο μυαλό της μαμάς και του μπαμπά που αναζητούν συνεχώς τη «χρυσή τομή» μεταξύ γεύσης και διατροφικής αξίας.

Ετοιμάζοντας καθημερινά την τσάντα των παιδιών για το σχολείο οι ιδέες για σνακ στερεύουν και αφήνουν χώρο για γρήγορες λύσεις και όχι πάντα υγιεινές.

Η αλήθεια είναι όμως ότι αν ψάξει κανείς υπάρχει πληθώρα εύκολων συνταγών και διόλου δαπανηρών που αποτελούνται πρωτίστως από θρεπτικά συστατικά.

Η μπανάνα για παράδειγμα είναι μία υπερτροφή που μπορεί να απογειώσει το παιδικό κολατσιό, καθώς αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, βιταμινών και μετάλλων που χρειάζονται τα παιδιά για να αντέξουν μία ημέρα γεμάτη σχολικές εργασίες αλλά και παιχνίδι.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 4 ευφάνταστες και προπαντός νόστιμες ιδέες για σνακ με μπανάνα που θα λατρέψουν τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι!

Υγιεινά μίνι μάφινς με γιαούρτι και μπανάνα

Όλοι λατρεύουν τα μάφινς και ειδικά τα μάφινς μπανάνας. Τα υγιεινά μας μίνι μάφινς με γιαούρτι και μπανάνα Chiquita είναι ένα νόστιμο ξεκίνημα για την ημέρα. Ως ιδιαίτερο πλεονέκτημα, για όσους δεν αγαπούν πολύ τα φρούτα, οι μπανάνες Chiquita είναι κρυμμένες σε αυτό το νόστιμο σνακ. Αυτά τα μάφινς, αποτελούν μία ιδανική επιλογή για πρωινό, γιατί συνδυάζουν την αυξημένη πρωτεΐνη του γιαουρτιού και τις πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά μπανάνες Chiquita. Η πρωτεΐνη προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για τις πρωινές δραστηριότητες και οι μπανάνες προσφέρουν στον οργανισμό κάλιο. Είναι ένας φυσικός τρόπος για την ενίσχυση των νεαρών εγκεφάλων, καθώς τα μεταλλικά στοιχεία βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Υγιεινές ενεργειακές μπουκιές μπανάνας χωρίς ψήσιμο

Τα παιδιά χρειάζονται ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και γι΄αυτό πρέπει να ακολουθούν μια σωστή και υγιεινή διατροφή. Αυτές οι ενεργειακές μπουκιές μπανάνας Chiquita δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι το τέλειο σνακ για το διάλειμμα ή για μετά το σχολείο. Οι φίλοι των παιδιών σας θα ξετρελαθούν. Είναι πολύ εύκολες στην παρασκευή τους και γεµάτες µε θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, προσφέρουν άφθονη βιταμίνη Β6, που δίνει ενέργεια στα παιδιά σας, ενώ ενισχύει παράλληλα την σωματική ανάπτυξη και τον εγκέφαλο. Αυτά τα σνακ είναι ιδανικά για μετά την προπόνηση ή μετά το φροντιστήριο των παιδιών σας.

Ελαφρώς αλατισμένο σνακ με τσιπς μπανάνας σε φριτέζα αέρα

Φυσικά, τα περισσότερα παιδιά θα προτιμούσαν πατατάκια για κολατσιό, αλλά τα πατατάκια είναι κάθε άλλο παρά υγιεινά. Έχουμε για εσάς μία νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική λύση, που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να φτιαχτεί και δευτερόλεπτα για να καταβροχθιστεί! Είναι τραγανά όπως τα πατατάκια, αλλά χωρίς λιπαρά. Μια σακούλα με αυτά τα υγιεινά τσιπς μπανάνας Chiquita είναι το ιδανικό υγιεινό σνακ για τα παιδιά σας. Μόλις αρχίσουν να τα τρώνε, θα ζητάνε περισσότερα. Αν μπορέσετε να συγκρατηθείτε και να μην τα φάτε απευθείας από την φριτέζα αέρα, αποθηκεύστε τα και προσθέστε στα επόμενα γεύματα σας επιπλέον φυτικές ίνες. Οι μπανάνες Chiquita είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, τα οποία δεν εξαφανίζονται καθώς η φριτέζα αέρα σφραγίζει και δεν χάνεται κανένα από τα θρεπτικά συστατικά.

Ολλανδικές μίνι τηγανίτες (Poffertjes) σε καλαμάκι με φράουλες και μπανάνες

Μια λιχουδιά που θα βοηθήσει τα παιδιά, να τελειώσουν με τα μαθήματά τους ή να παίζουν περισσότερο για μία ή δύο ώρες μετά το δείπνο είναι αυτές οι μίνι τηγανίτες με μπανάνα Chiquita. Θα τα λατρέψουν είτε ως σνακ καλωσορίσματος στο σπίτι είτε ως επιδόρπιο μετά από ένα υγιεινό δείπνο. Δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε καθόλου ζάχαρη για να τις κάνετε μια γλυκιά απόλαυση. Οι μπανάνες Chiquita είναι από τη φύση τους γλυκές!