Από την Ιταλία στο πιάτο μας: Όλα τα μυστικά για αυθεντική φοκάτσια!
Διατροφή

Από την Ιταλία στο πιάτο μας: Όλα τα μυστικά για αυθεντική φοκάτσια!

Από την Ιταλία στο πιάτο μας: Όλα τα μυστικά για αυθεντική φοκάτσια!

Διά χειρός Γιώργου Παπακώστα

Το νόστιμο «πατητό» ψωμί των Ιταλών, παρόμοιο σε στιλ και υφή με την πίτσα, ακούει στο όνομα φοκάτσια, και είναι ιδανική επιλογή ως συνοδευτικό στο τραπέζι.

Ο Γιώργος Παπακώστας έδειξε όλα τα βήματα της αυθεντικής, ιταλικής συνταγής στην εκπομπή «Ελένη» και δεν έχετε παρά να πάρετε μολύβι και χαρτί και να σημειώσετε όλα τα μυστικά του στο μαγειρικό σας «τεφτέρι».

Υλικά:

7 γρ. ξηρή μαγιά
2 κ.γ μέλι
590 γρ. χλιαρό νερό
620 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.σ αλάτι
6 κ.σ ελαιόλαδο
αφρίνα
δεντρολίβανο
Δείτε βήμα-βήμα την εκτέλεση στο βίντεο και καλή απόλαυση!