Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια μάς υπόσχεται η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έδωσε τη δική της συνταγή που φτιάχνει χρόνια στο κανάλι της στο Youtube.
Υλικά
Για την ενεργοποίηση της μαγιάς
- 100 γραμ. μαγιά νωπή
- 40 γραμ. ζάχαρη
- 80 γραμ. χλιαρό νερό
Για τη ζύμη
- 250 γραμ. φρέσκο βούτυρο
- 300 γραμ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αβγά
- 2 κρόκους από μεγάλα αβγά
- 350 γραμ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 1100 γραμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα σε σκονη
- 2 κοφτά κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
- 50 γραμ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο
- φιλέ αμύγδαλου
Για το διάλυμα αυγού
- 1 κρόκο
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 2 κ.σ νερό
Δείτε την εκτέλεση και τις συμβουλές της στο βίντεο που ακολουθεί: