Charmed: Ένα μαγικό ποτό για τα Χριστούγεννα
Διατροφή

Charmed: Ένα μαγικό ποτό για τα Χριστούγεννα

Charmed: Ένα μαγικό ποτό για τα Χριστούγεννα

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη η τάση να κοιτάμε πίσω. Στα αγαπημένα χρόνια της εφηβείας και της πρώτης νιότης – για κάποιους – αλλά και μιας περιόδου με πολλή, πολλή δημιουργικότητα. Ο εμπορικός κινηματογράφος, αλλά και η τηλεόραση μοιάζουν να έχουν στερέψει από φαντασία και επιχειρούν να αναγεννήσουν παλιότερες ιδέες, που αγαπήθηκαν από το κοινό. Πάρτε παράδειγμα από την επιστροφή της Mary Poppins – σύντομα στους κινηματογράφους – ή ακόμη και την σειρά κλασικών παραμυθιών της Disney που επανέρχονται ως live action movies.

Ίδια εικόνα και στην τηλεόραση, όπου τα reboot “κάνουν πάρτι”. Εδώ και κάποιες μέρες, οι συντελεστές της σειράς “Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς” αναζητούν τρόπους να επιστρέψει το εφηβικό δράμα στην τηλεόραση. Πριν από αυτό, έχουμε δει το Reboot για την ίδια σειρά – ομολογουμένως όχι με τόση επιτυχία – την επιστροφή της Σαμπρίνας της μικρής μάγισσας σε πιο dark περιπέτειες, καθώς και τις θρυλικές “Μάγισσες” (Charmed).

Οι “μαγευτικές”

Το Charmed υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα σίριαλ για το μικρό νεανικό κανάλι CW και εκείνο με τους πιο πιστούς fan έκτοτε. Το κανάλι αποφάσισε να επιστρέψει στον κόσμο των μαγισσών. Το στόρι ίδιο και απαράλλαχτο. Τρεις αδερφές ανακαλύπτουν πως έχουν υπερφυσικές δυνάμεις και μαζί καλούνται να αντιμετωπίσουν το κακό. Η ανταπόκριση του κοινού ικανοποιητική, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι έντονες αντιδράσεις από φανατικούς της αρχικής σειράς, που αποζητούσαν κάτι που να μοιάζει με sequel και όχι ένα reboot.

https://www.facebook.com/CharmedCW/videos/1949534358501250/

Ωστόσο, το σίριαλ με της αδερφές Vera έκανε πρεμιέρα φέτος και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την πορεία του, τουλάχιστον για μια ακόμη σεζόν.

Τα μαγικά Χριστούγεννα

Και αφού μπήκαμε σε μαγικό mood, ας έρθουμε και στο δια ταύτα. Στο συναρπαστικό φινάλε της σειράς για τις γιορτές, οι τρεις αδερφές – που είναι Λατίνες και Αφροαμερικανές σε μια αγωνιώδη προσπάθεια των συντελεστών να μιλήσουν για τη διαφορετικότητα – ετοίμασαν μια μικρή γιορτή για τα Χριστούγεννα.

https://www.facebook.com/CharmedCW/videos/722389334790913/

Παρότι σε αυτό το “soiree” ήρθε ο κόσμος ανάποδα, με τον Λευκό  τους φύλακα να χάνεται στα Τάρταρα (ναι, έτσι αποκαλούν στη σειρά τον κάτω κόσμο) και την μικρή αδερφή να ανακαλύπτει πως ο αγαπημένος της είναι ένας δαίμονας, μάθαμε και κάτι ακόμη. Αυτό το τελευταίο χρήσιμο και στην πραγματική, συμβατική ζωή. Το Coquito.

Το χριστουγεννιάτικο ποτό

Μπορεί οι Αμερικάνοι να συνηθίζουν να φτιάχνουν Eggnog για τι γιορτές – ένα ποτό με βάση το ωμό αυγό που υποψιαζόμαστε δεν ξετρελαίνει τους Έλληνες – ωστόσο στη Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Πουέρτο Ρίκο, απολαμβάνουν κάτι πιο ελκυστικό. Ονομάζεται Coquito και είναι ένα μείγμα καρύδας με ρούμι και αρωματική κανέλα.

Δείτε παρακάτω τα συστατικά που χρησιμοποίησαν ο τρεις αδερφές στη σειρά, όπως τα έδωσε η επίσημη σελίδα των Charmed στο Facebook.

https://www.facebook.com/CharmedCW/photos/a.1844733869153764/1988129944814155/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAG9dbDDdp3CpjIiXmLkE5Y_A1_5J5-qczmHdyLX6T-0rvVbCpVrct_5HOjf0-XmwYpc61ownqwyOFD4Ri4QcE7eGUadfQxpviTkQuoCvLaoUiSx7S9zTC-y3-9yndvorUIYae3GZTylcx1rwbGMUzuQo9UPY-N-BA_Fk_6ggR2eeoluxLWxZxeG6XFwYwHs3TQUaOFKhS1z8Vdz5pVD5IrTEh50_0Dv4R3I5Kqib_Y6jXK8qeKABtHCnp_x5bBU-w_1ST_sib1pxVZRpFfDMdF4u2IqenUiFo9Ekq0YAErNusmVrhcjw_a-fYIiIpuasaTBuWmmBJW-T1DKNJ22CeHsYPe&__tn__=-R

Οι “κακοί” του παραμυθιού πάλι, όπως κάθε μοχθηρός που σέβεται τον εαυτό του, απολαμβάνουν κλασικό Eggnog.

Αν και αρχικά πιστέψαμε πως το Coquito ήταν μια ευρηματική συνταγή της σειράς, στην πραγματικότητα είναι πολύ δημοφιλές στο Πουέρτο Ρίκο. Εκεί λοιπόν αναμιγνύουν γάλα καρύδας, ζαχαρούχο γάλα και γάλα εβαπορέ με κανέλα και μοσχοκάρυδο και το σερβίρουν με την προσθήκη αλκοόλ (συνήθως ρούμι) και πάγο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: