Διαλειμματική νηστεία: Το διατροφικό trend που ακολουθούν οι celebrities, από την Jennifer Aniston ως την Άννα Βίσση
Διατροφή

Διαλειμματική νηστεία: Το διατροφικό trend που ακολουθούν οι celebrities, από την Jennifer Aniston ως την Άννα Βίσση

Διαλειμματική νηστεία: Το διατροφικό trend που ακολουθούν οι celebrities, από την Jennifer Aniston ως την Άννα Βίσση

Tι είναι και πώς τις βοηθά να χάσουν βάρος αλλά και να διατηρηθούν νέες;

Η πιο trendy τάση στη διατροφή -μετά τη λεγόμενη Keto diet- είναι σίγουρα η διαλειμματική νηστεία (intermittent fasting όπως έχει επικρατήσει στο εξωτερικό).

Ολοένα και περισσότερες celebrities δηλώνουν ότι ακολουθούν για μικρό ή μεγάλο διάστημα αυτόν τον τρόπο διατροφής όχι μόνο για να χάσουν γρήγορα βάρος αλλά και διότι φέρεται να αντιστρέφει τη γενετική φθορά που οδηγεί στη γήρανση των κυττάρων.

Δηλαδή και προσφέρει απώλεια βάρους και είναι ένα ελιξίριο νεότητας.

Από την Jennifer Aniston και την Halle Berry μέχρι Ελληνίδες σταρ όπως η Άννα Βίσση προσφάτως αλλά και η Καλομοίρα και η Αννίτα Ναθαναήλ ακολουθούν αυτόν τον τρόπο διατροφής.

Για να είμαστε όμως σωστοί και δίκαιοι, οι stars μπορεί να ορκίζονται στο όνομα διαφόρων μεθόδων διατροφής, μία μέση γυναίκα όμως που δεν έχει από πίσω της μία στρατιά συμβούλων και γυμναστών, προτού εφαρμόσει οποιαδήποτε μορφής δίαιτα θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτεί έναν ειδικό.

Οι δύο εκδοχές της διαλειμματικής νηστείας

Η διαλειμματική νηστεία έχει δύο βασικές εκδοχές, την εναλασσόμενη μέρα νηστείας και τη χρονικά περιορισμένη πρόσληψη τροφών.

Στην πρώτη, ουσιαστικά τρώτε περίπου μέρα παρά μέρα. Δηλαδή τις ημέρες της νηστείας τρώτε ελάχιστο ή καθόλου φαγητό ενώ τις υπόλοιπες τρώτε όσο θέλετε.

Η αναλογία ανάμεσα στις ημέρες νηστείας και τις ημέρες αυξημένης κατανάλωσης τροφής, ποικίλλει. Σύμφωνα με κάποια πρωτόκολλα, η νηστεία θα πρέπει να γίνεται κάθε δεύτερη μέρα.

Ο Αλέξης Γεωργούλης σε συνέντευξή του τον Μάρτιο στον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε δηλώσει ότι βρισκόταν στην τρίτη ημέρα πρόσληψης ελάχιστης τροφής.

“Κάνω ‘ξηρασία’ για τρεις μέρες. Δεν πίνεις, δεν τρως. Υπάρχει μια φιλοσοφία ότι αν για τρεις μέρες δεν δώσεις τίποτα στον εαυτό του θα φάει τον εαυτό του”

Στην δεύτερη εναλλακτική διαλειμματικής νηστείας, αυτή που ακολουθούν και οι περισσότερες celebrirties περιορίζετε χρονικά το πρόγραμμα των γευμάτων σας. Έτσι κάποιοι ακολουθούν τον κανόνα 16:8 (ο πιο σκληρός, με 16 ώρες νηστείας και 8 μόνο ώρες που επιτρέπεται να φάτε), άλλοι μπορεί να τρώνε δύο ή τρία γεύματα μέσα σε ένα διάστημα δέκα ωρών κ.ο.κ.

Τι έχουν πει οι celebrities για τη διαλειμματική νηστεία;

Jennifer Aniston

Tον Οκτώβριο του 2019 αποκάλυψε ότι κάνει διαλειμματική νηστεία και ότι έχει δει διαφορά στην όψη της αλλά και στο πώς αισθάνεται, μιλώντας στο Radio Times: “Κάνω διαλειμματική νηστεία, οπότε δεν τρώω το πρωί. Σήμερα ξύπνησα και ήπια έναν χυμό από σέλερι και μετά καφέ”.

Gisele Bündchen

Στο βιβλίο της, Lessons, το supermodel αποκάλυψε ότι ακολουθεί τη δημοφιλή βερσιόν της νηστείας 5:2, δηλαδή πέντε μέρες τρώει και δύο κάνει αυστηρή δίαιτα 500 θερμίδων.

Αυτές τις δύο μέρες, η Βραζιλιάνα καλλονή δήλωσε ότι κάνει νηστεία μέχρι το μεσημέρι ώστε το σώμα της να ηρεμήσει και να χωνέψει.

Halle Berry

Τον Νοέμβριο του 2018 η ηθοποιός αποκάλυψε την αγάπη της για τη διαλειμματική νηστεία αλλά και τη γυμναστική μιλώντας με τον personal trainer της Peter Lee Thomas στο Instagram.

Όπως είπε, εφαρμόζει τη μέθοδο αυτή τα περισσότερα πρωινά και τρώει το πρώτο της γεύμα γύρω στις 2 το μεσημέρι, ενώ συνδυάζει και την κετογονική διατροφή στα γεύματά της, τρώγοντας κατά βάση πρωτεΐνες.

Άννα Βίσση

Mε ένα ποστ της στο Instagram η Άννα Βίσση αποκάλυψε με τα hashtags που έβαλε ότι βρίσκεται στην 7η μέρα εφαρμογής της διαλειμματικής νηστείας χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες για το αν ακολουθεί την πρώτη ή τη δεύτερη εκδοχή που διαβάσατε παραπάνω.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

When you can’t eat you take pictures of yourself 😘#fasting #intermittentfasting #willdoit #noteasybutworthit #7thday 🤘

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Vissi (@annavissiofficial) στις

Καλομοίρα

Μία από τις πιο αγαπημένες celebrities και blogger του Znews έγραψε στο blog της τα μυστικά της για το πώς διατηρείται σε φόρμα και μεταξύ άλλων μας αποκάλυψε ότι κάνει τη νηστεία των 15 ωρών.

“Κάνω νηστεία από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το επόμενο πρωί. Μου αρέσει απίστευτα, γιατί το πρωινό μου πρόγραμμα είναι τόσο γεμάτο ούτως ή άλλως και αυτό μου δίνει την ευκαιρία να συγκεντρωθώ στα παιδιά μου, τον άντρα μου και τη γυμναστική μου και πριν το καταλάβω έχει πάει 10 οπότε θα φάω”.

Αννίτα Ναθαναήλ

Το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια είχε μιλήσει αποκλειστικά στο Znews για τη διαλειμματική νηστεία που ακολούθησε.

Εγώ έτρωγα τα πάντα αλλά για 3 μήνες που έκανα αυτή την διατροφή παρέλειπα κάποια γεύματα. Τη χρησιμοποιώ όποτε νομίζω ότι το χρειάζομαι. Δηλαδή αν ένα βράδυ φάω πολύ την επόμενη μέρα κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα και μετά τρώω κανονικά. Δεν σου απαγορεύει τι θα φας, αλλά πρέπει να ακολουθείς αυτό το μεγάλο διάστημα και μετά να τρως κανονικά. Γίνονται μεν συστάσεις για το ποιες τροφές είναι σωστές και ποιες πρέπει να αποφύγουμε, αλλά μόνο στη μορφή σύστασης“, μας εξηγεί η Αννίτα.