Εύκολη και γρήγορη συνταγή για cheesecake φούρνου με ροδάκινα
Διατροφή

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για cheesecake φούρνου με ροδάκινα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για cheesecake φούρνου με ροδάκινα

Το cheesecake είναι ένα αρκετά γρήγορο γλυκό, το οποίο σε πολλές δύσκολες στιγμές θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Το Cheesecake με ροδάκινα Νάουσας θα χρειαστεί λίγα υλικά και σε σύντομο χρόνο θα έχετε ένα γευστικό γλυκό στο ψυγείο σας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

Για το Cheesecake

-800γρ τυρί κρέμα

-1 κ.σ. βανίλια υγρή

-400 ml κρέμα γάλακτος

-25γρ κορν φλάουρ

-1/4 κ.γ αλάτι

-150 γρ ζάχαρη

-6 αυγά

Για την καραμέλα

-400γρ ροδάκινα Νάουσας ώριμα

-1 κούπα ζάχαρη

-50γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε μία κούπα ζάχαρη έως ότου γίνει καραμέλα. Σε ένα μικρό τσέρκι βάζουμε μία λαδόκολλα και προς το παρόν το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 150 γραμμάρια ζάχαρης, το τυρί κρέμα, λίγο αλάτι και βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει κρέμα.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ροδάκινα και τα χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε στο μπολ της κρέμας τα αυγά, τον κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις η ζάχαρη έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε βούτυρο και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ροδάκινο που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ και ανακατεύουμε ξανά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε στους 220-230 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε το κρυώσει καλά για δύο ώρες και μετά σερβίρουμε.

Στην καραμέλα, μόλις κρυώσει, βάζουμε λίγο λεμόνι και ανακατεύουμε και στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από το cheescake.