Φανουρόπιτα: Σας έχουμε την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή!
Διατροφή

Φανουρόπιτα: Σας έχουμε την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή!

Φανουρόπιτα: Σας έχουμε την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για την πιο γευστική φανουρόπιτα

Η φανουρόπιτα είναι μια νηστίσιμη πίτα που φτιάχνεται στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου και προσφέρεται από τους πιστούς για την εύρεση απολεσθέντων προσώπων και αντικειμένων.

Πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξετε την πιο γρήγορη και γευστική φανουρόπιτα!

ΥΛΙΚΑ

-750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-200 γρ. Σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης ή κανονική Σουλτανίνα

-680 ml. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα

-400 γρ. ζάχαρη

-300 ml. σπορέλαιο

-100 γρ. καρυδόψιχα

-2 κ.γ. μαγειρική σόδα

-1 1/2 κ.σ. σκόνη κανέλα

-4 κ.σ. μηλόξιδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με τις σταφίδες, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα και χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά.

Όσο χτυπάμε τα στερεά υλικά προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το σπορέλαιο, τα καρύδια και το στημένο φυσικό πορτοκάλι.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε σε μία φόρμα ή ένα ταψάκι το οποίο έχουμε λαδώσει πρώτα.

Τη βάζουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.